Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och Lekmer

Oavsett om du sover med barnet i sängen eller bara använder babynestet som en härlig dagbädd så är ett babynest en fantastisk uppfinning.

Efter vårt test av olika babynest har vi fått många önskemål att fördjupa oss i en av vinnarna.

Voksi Babynest Premium.

Voksi är ett norskt företag som fokuserat på att tillverka barnprodukter av hög kvalitet och bara av dom bästa råmaterialen. Och det märks på deras babynest.

Vi har vänt och vridit på Voksi Babynest för att gå på djupet och se om den håller vad den lovar.

En lyxig upplevelse

Yttertyget är av mjuk bomull. Det känns lite som borstad bomull, vilket är väldigt mjukt Jag måste erkänna att jag inte trodde att bomull kunde vara så skönt.

Voksi har lyckats i sitt färgval. Min favorit är den ljusrosa, den är söt och snygg samtidigt som den känns lyxig och stilig utan att överdriva. Egentligen tycker jag nästan likadant om den blåa och gråa men jag gillar väl rosa 🙂

Voksi babynest ljusgrå
Voksi babynest ljusgrå

Madrassen är mjuk men ändå fast. Kom ihåg att babynestet ska alltid ligga på ett plant underlag.

Runt om hela babynestet går en slags vadderad sarg som är designad för att påminna om livet i mammas mage. Just att har det ombonat och lite trångt verkar göra att många barn sover bättre.

Läderdetaljerna är äkta och Voksi har varit noga med att inte ha några lösa delar som kan vara en kvävningsrisk. Dock ska man aldrig lämna sitt barn utan uppsikt oavsett.

Bra råvaror

Precis som med matlagning är det så mycket lättare att få till något gott om man börjar med bra råvaror.

Voksi tänker precis likadant kring sina produkter för barn. Babynestet eller Babynest Premium som de kallar det, är märkt med Oeko-Tex® Standard 100, klass 1.

Det är den högst ansedda märkningen bland textilier i världen. Certifieringen täcker in hela kedjan från västfiber till färdig produkt. Och lovar att inga kemikalier över tillåtna nivåer existerar.

På så sätt kan du som förälder vet att du inte utsätter din barn för en onödiga fara som du inte kände till.

Säkerhet kring babynest

Voksi har utvecklat och testat sitt babynest för att det ska vara så säkert som möjligt att använda.

De har noga valt ämnen som andas bra och har högt luftgenomflöde. Det är inte meningen att en bebis i ett babynest ska kunna vända sig. Men om det händer så vill man ha de bästa förutsättningarna att hinna dit i tid.

En del föräldrar sover med sitt barn mellan sig i sängen. Detta är inte rekommenderat men för de som väljer att göra det är den rejäla kanten på babynestet en hjälp för er att känna vart barnet ligger.

Sen kan det ju hända att man tar en vilopaus på sängen, med barnet i babynestet, och råkar tuppa av själv…

Användning

Något som utmärker sig med Voksis babynest är att den smarta funktionen med bältet för justering vid fotändan.

Detta gör att barnet kan ha ett ombonat babynest under hela tiden som det används. Bara öppna upp lite eftersom barnet växer. Det hade såklart gått att göra babynestet stort från början men då missar man den ombonade känslan.

Något jag lärt mig är väldigt viktigt när det kommer till babynest är att kanterna är rejält tilltagna. Där är Voksi Babynest Premium ett föredöme med sin 12 cm höga och kraftiga sidor.

Tvätt?

Att hela babynestet går att maskintvätta är en av anledningarna till att detta blivit en sådan favorit.

Med design och en lyxig känsla kommer man väldigt långt, men här har Voksi gått hela vägen och levererar en produkt som även fungerar under de lite jobbigare sjukdagarna.

Stoppningen går att maskintvätta i 60 grader, klädseln i 40 och madrassen ska handtvättas.

En extra resesäng

Något som jag verkligen uppskattar med ett babynest är att det fungerar perfekt som en lite smidig resesäng.

Resesängar är ibland klumpiga och vi orkar inte ta med den bara för ett besök på en natt. Dessutom sover den lille så bra i sitt babynest redan. Det viktigaste är att hitta en säger plats att placera babynestet på.

Specifikationer

  • Alla textilier, produktdetaljer och komponenter är certifierade enligt Oeko-Tex® Standard 100, Klass 1.
  • Kanten är 12 cm hög så att barnet inte ska kunna lägga upp huvudet utan att få tillbaka det.
  • Innermåt: 71 till 59 cm beroende på inställning och 30 cm bred.
  • Yttermått: 91 till 81 cm beroende på inställning och 53 cm bred.
  • Den höga kanten fungerar som en hjälp för föräldrar som sover med barnet i sin säng att känna vart barnet är. Dock är det rekommenderat att låta barnet sova i sin egen säng.

Slutsats

Ju mer tid jag spenderar med det här babynestet desto mer älskar jag det. Det ska nog erkännas att jag är svag för produkter som känns lyxiga, mjuka, lena och fluffiga. Men vem gör inte det? 🙂

Förutom min väldigt subjektiva bedömning så talar fakta och specifikationerna klarspråk.

Att veta att allt tyg och varenda liten detalj är certifierat för att inte innehålla skadliga halter av något dåligt, känns bara så rätt.

Jag har svårt att hitta några särskilda nackdelar eller anledningar till att inte rekommendera detta Babynest från Voksi. Dom verkar lyckas på alla punkter.