Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Jag minns fortfarande första gången jag skulle köpa en barnvagn. Visst hade jag förväntat mig att behöva spendera lite pengar för att införskaffa en barnvagn av hög kvalitet men… 10 000 kronor? 14 000!? Jag är inte någon som snålar när det gäller mina barn men priserna var alldeles för höga för min budget och det kändes väldigt onödigt. Så jag bestämde mig för att göra vad jag gör bäst: noggrant granska internet efter de allra bästa barnprodukterna till de bästa priserna. 5000 kronor borde absolut vara nog för att få en bra barnvagn!

Denna artikel är en kompilering av den information som jag hittat och jag hoppas att detta även kommer hjälpa dig hitta en bra barnvagn till ett rimligt pris. Här är alltså de bästa billiga barnvagnarna 2020!

Lista över de bästa barnvagnarna under 5000 kronor

Resultat: Bästa barnvagnen under 5000 kronor

Premium: Petite Chérie Excellence 2 Duovagn, Grey Melange

Om du vill köpa en barnvagn som kommer kunna användas direkt från födseln och kunna fortsätta användas även när barnet är äldre så är denna duovagn från Petite Chérie perfekt! Du köper ett paket bestående av barnvagnen Petite Chérie Excellence 2 och en komplementär liggdel som enkelt kan monteras och användas för spädbarn.

Denna robusta barnvagn kan användas i många år och är stabil nog att klara de flesta terränger.


Mellan: GRACO Evo XT Sittvagn, Black/Grey

Denna barnvagn är en väl rundad vagn som fungerar bra i alla miljöer. Hjulen är breda vilket ger extra stabilitet och tack vare stötdämpningen passar vagnen bra även i lite tuffare terränger.

Vagnen är vändbar och justerbar vilket gör att den lätt kan anpassas för olika åldrar. Vagnen är hopfällbar och kommer med både solskydd och regnskydd.


Budget: Fillikid Panther Duovagn med Babyskydd (Gråmelerad)

Denna nätta barnvagn passar bra i stan och fungerar även på landet. Vagnen kommer med ett babyskydd som kan användas i bilen. Du kan enkelt montera om barnvagnen för att passa nyfödda och även för att passa lite äldre barn.

Barnvagnen kommer med ett solskydd och även ett vindskydd som passar bra i lite kallare väder. Hjulen är kraftiga och stabila så vagnen klarar av de flesta underlag utan problem. När du inte använder vagnen fäller du helt enkelt ihop den.


Köpguide för barnvagnar

Är barnvagnar en nödvändighet?

Ja, en barnvagn är i stort sett en nödvändighet när man har små barn. Utan barnvagn blir det mycket jobbigare att gå på promenader eftersom man alltid måste hålla bebisen. En barnvagn gör det enklare både när man är på väg någonstans och när man vill sätta ner bebisen någonstans. Jag skulle absolut rekommendera att du införskaffar en barnvagn. En barnvagn är en väldigt bra investering och kommer underlätta mycket för dig som förälder.

Vilken barnvagn är bäst på landet?

För dig som kommer promenera på landet, i skogar och platser där underlaget inte är platt är det viktigt att barnvagnen är robust och du behöver uppmärksamma hjulen särskilt. Större, rejälare hjul kommer att behövas om du ska använda barnvagnen på landet.

Vilken barnvagn är bäst i stan?

Om du bor i stan och underlaget som barnvagnen kommer köras på är mest platt asfalt så behöver du inte alls oroa dig lika mycket. Du kan välja en lite billigare modell med mindre fjädring eftersom dämpningen inte kommer behövas om du bara går omkring på platt underlag.

Liggande och sittande barnvagnar

En liggande barnvagn är skön för en sovande bebis och passar även när bebisar är yngre. Den sittande modellen är dock bättre under en längre tid och om du behöver välja så är den det bättre valet. De flesta barnvagnar är dock antingen justerbara eller kommer med en delar som går att montera av så att du kan byta mellan den liggande och sittande ställningen. Dessa typer av barnvagnar kallas för duovagnar och kombivagnar och naturligtvis bästa valet eftersom de växer med barnet.

Korgar

Många barnvagnar kommer med någon form av korg under, bakom eller vid sidan av barnvagnen och detta är också något värt att tänka på eftersom ett sådant förvaringsutrymme kan vara väldigt praktiskt på utflykter med barnvagnen.

Vad betyder sulky, joggningsvagn och Syskonvagn?

En sulky är en mindre barnvagn som är nättare och smidigare och alltså passar bäst i stan. En joggningsvagn är en vagn som passar bra för lite högre hastigheter och har ofta bara 3 större hjul. En syskonvagn, även kallad tvillingvagn, har plats för 2 stycken barn och passar alltså när mer än ett barn kommer använda barnvagnen.

Hur hög bör barnvagnen vara?

Det är troligt att båda föräldrarna kommer använda barnvagnen och då vill man välja någonting som passar båda. Om det finns en stor höjdskillnad mellan dig och din partner så kan det vara bra att införskaffa en barnvagn med ett justerbart handtag så att barnvagnen bekvämt kan passa båda.

Hur mycket kostar en barnvagn?

En barnvagns pris kan gå riktigt högt, enkelt 10 000 kronor. Jag har valt ut barnvagnar till bra priser så på denna lista kommer du inte hitta något som tömmer ditt bankkonto men att behöva betala 5000 kronor för en bra barnvagn borde alltså inte avskräcka dig. Om du köper begagnad eller en budget variant kan du hitta en barnvagn för omkring 1000 kronor.

Premium: Petite Chérie Excellence 2 Duovagn, Grey Melange

Premium: Petite Chérie Excellence 2 Duovagn, Grey Melange

Jag har valt Petite Chérie Excellence 2 Duovagn som premium på listan av 4 specifika anledningar: dess livslängd, dess funktionalitet, dess säkerhet och dess design!

Denna barnvagn har en lång livslängd eftersom den kan börja användas direkt med liggdelen för nyfödda barn och sedan kan bytas till en sits som fungerar för de äldre. Maxvikten ligger på 15 kg och alltså kan vagnen användas i ungefär 3 år per barn vilket inte alls är så illa.

Funktionaliteten gör att den är enkel att hantera med de svängbara och låsbara hjulen. Sittdelen är vändbar och justerbar och liggdelen monteras enkelt på. Om så önskas har den support för en extra plats, så du kan du dessutom köpa en syskonsits och köra omkring båda barnen samtidigt! Handtaget är justerbart så dem som längskillnader i par kan bekvämt använda samma barnvagn.

När det gäller säkerheten så har sittdelen har ett 5-punktsbälte och den stora suffletten ger solskydd. Fotstödet och ryggstödet kan justeras så att barnet alltid är i en bra och bekväm position. Vagnen är stabil, fungerar på olika underlag och har stötdämpning.

Designen är väldigt snygg och jag tycker att man ser på den hur robust den verkligen är. Den gråa färgen är väldigt skön och neutral vilket gör att den passar bra oavsett vart den är; vare sig den står hopfälld i hallen eller fungerar snyggt ihop med min outfit när vi är ute och går.

Specifikationer:

 • Typ: Duovagn
 • Hopfällbar: Ja
 • Justerbart handtag: Ja
 • Maxvikt: 15 kg
 • Färg: Grå

Mellan: GRACO Evo XT Sittvagn, Black/Grey

Mellan: GRACO Evo XT Sittvagn, Black/Grey

Om du tycker att det här med barnvagnar och monterbara liggdelar verkar lite väl komplicerat så är denna modellen för dig! Denna enkla sittvagn är justerbart i tre lägen, inklusive fullt liggläge, så du kan använda den för bebisen direkt utan några extra delar!

Denna barnvagn är mycket praktisk och passar bra i alla miljöer, stan som landet. Tack vare de breda hjulen så är barnvagnen extra stabil och stötdämpning gör att bebisen kan åka bekvämt även i ojämnare terränger.

Under vagnen finns en praktisk förvaringskorg så med plats för extrakläder eller vad du än vill ha med på promenaden! Dessutom kan tyget på sittdelen tas av och maskintvättas för enkel rengöring. Med andra ord så är Evo XT en simpel modell som ändå har allt som du behöver hos en barnvagn.

Specifikationer:

 • Typ: Justerbar sittvagn
 • Hopfällbar: Ja
 • Maxvikt: 15 kg
 • Färg: Grå

Budget: Fillikid Panther Duovagn med Babyskydd (Gråmelerad)

Budget: Fillikid Panther Duovagn med Babyskydd (Gråmelerad)

Fillikid kommer ofta med bra och billiga barnprodukter och denna duovagn är en av dem. Detta paket kommer med både barnvagn och babyskydd. Sittdelen har fullt liggläge vilket gör att du kan använda barnvagnen även från början utan någon extra montering.

Hjulen är kraftiga och stabila och denna duovagn fungerar bra både i stan och på tuffare underlag som skogsstig och ute på landet. Det finns både solskydd och vindskydd för att hålla bebisen bekväm. Det finns praktiska reflexdetaljer på modellen som gör att vagnen enkelt kan synas av bilar trots mörker.

En korg under vagnen gör att du enkelt kan lägga saker du vill ta med på promenaden i vagnen och slipper bära extra. Barnvagnen är även hopfällbar för enkel och kompakt förvaring då den inte används.

Specifikationer:

Typ: Duovagn
Hopfällbar: Ja
Maxvikt: 15 kg
Färg: Grå


Hela paketet: Hauck Malibu 4 Trioset, Black/Silver

Hela paketet: Hauck Malibu 4 Trioset, Black/Silver

Haucks Malibu 4 Trioset är ett barnvagnskit som har allt du kan önska dig hos en barnvagn.

Paketet kommer med en barnvagn, en liggdel och en barnvagnsstol. Du kan använda barnvagnen direkt från början tack vare den mjuka, mysiga liggdelen som enkelt kan monteras fast. Även babyskyddet kan enkelt klickas fast på vagnen vilket gör det enkelt att flytta din sovande bebis utan att störa den lilla sovande ängeln.

Modellen är välutvecklad med lås- och snurrbara framhjul som gör den mycket enkel att hantera. Designen är dessutom stilren och elegant i färgerna svart och silver. När du inte använder vagnen är det enkelt att snabbt och smärtfritt fälla ihop den.

Specifikationer:

Typ: Sulky
Hopfällbar: Ja
Maxvikt: 25 kg
Färg: Svart, Silver


Mobil: Hauck Barnvagnspaket Rapid 4 Plus, Caviar/Beige

Mobil: Hauck Barnvagnspaket Rapid 4 Plus, Caviar/Beige

Hauck är ett betrott barnvagnsmärke och Rapid 4 Plus besviker inte. Denna modell är mobil och perfekt för rörelse. Stötdämpningen och dess stadiga hjul gör att den enkelt kan köras på alla olika terränger.

Färgen på modellen är till störst del svart men den mjuka dynan är i en snygg beige som gör den lite mildare i utseendet.

Hauck Barnvagnspaket Rapid 4 Plus kommer med en liggdel vilket gör att den kan användas direkt från starten och kan alltså användas i många år. Barnvagnen är enkel att fälla ihop när du inte använder den.

Specifikationer:

Typ: Joggningsvagn
Hopfällbar: Ja
Handtagshöjd: Justerbart, 94-109 cm
Maxvikt: 15 kg
Färg: Svart, Beige


Alternativ mobil: Hauck Barnvagnspaket Rapid 4S Plus, Caviar/Emerald

Mobil: Hauck Barnvagnspaket Rapid 4S Plus, Caviar/Emerald

Alternativ mobil: Hauck Barnvagnspaket Rapid 4S Plus, Caviar/Emerald

Denna modell påminner mycket om den ovan. Om du är väldigt aktiv och alltid på språng så kan Rapid 4S Plus vara någonting för dig! Detta är ett set som inkluderar en barnvagn, en liggdel, ett babyskydd och dessutom en mugghållare.

Barnvagnen är lätt och enkel att styra. Den passar bra för högre hastigheter som en joggningsvagn. Stötdämpningen gör att barnet åker bekvämt utan att skakas av gupp och ojämnheter. Ett 5-punksbälte finns för ännu mera säkerhet.

Liggdelen kan användas för nyfödda barn och förutom det kommer även ett babyskydd med i paketet. Liggdelen har ett 3-punktsbälte. Babyskyddet kan användas som en bilbarnsstol samt enkelt sättas fast på vagnen vilket gör förflyttning från bil till vagn och tvärtom ännu enklare.

Handtaget är justerbart för att passa föräldrar av olika längder (kan justeras från 94 till 109 cm i höjd) så denna vagn är även ett bra val om du och din partner har längdskillnader. Barnvagnen är hopfällbar och väldigt enkel att fälla ihop genom bara ett litet ryck.

Specifikationer:

 • Typ: Joggningsvagn
 • Hopfällbar: Ja
 • Handtagshöjd: Justerbart, 94-109 cm
 • Maxvikt: 15 kg
 • Färg: Svart, Grön

Flexibel: Beemoo Premium Syskonvagn, Black + Liggdel

Flexibel: Beemoo Premium Syskonvagn, Black + Liggdel
Flexibel: Beemoo Premium Syskonvagn, Black + Liggdel

Denna vagn från Beemo är flexibel med sina många kombinationsmöjligheter. Vagnen passar bra får två stycken barn och kommer med en monterbar liggdel för yngre bebisar.

De två sittdelarna på vagnen kan vändas framåt, bakåt eller till och med mot varandra så barnen kan se varandra medan de åker.

Du kan även köpa vagnen med en liggdel vilket gör den ännu mer flexibel så att den även passar bra till nyfödda.

Förutom detta är den dessutom tålig nog att kunna användas på alla underlag, vare sig du vill njuta av sköna skogspromenader eller ska ta dig genom stöket av en stad. Vagnen kan även fällas ihop och tar alltså inte mycket plats när den förvaras.

Specifikationer:

 • Typ: Syskonvagn
 • Hopfällbar: Ja
 • Maxvikt: 15 kg
 • Färg: Svart

Bäst för stan: Silver Cross Reflex Sulky + Liggdelskit

Bäst för stan: Silver Cross Reflex Sulky + Liggdelskit
Bäst för stan: Silver Cross Reflex Sulky + Liggdelskit

Om du letar efter en barnvagn som passar bra för promenader i stan så är denna sulky från Silver Cross ett bra val!

Denna barnvagn är av ett nättare slag och passar alltså bra för dig som bor i staden. Hjulen är ganska små och rullar bäst på platt underlag som asfalt. Reflex är en välutvecklad och modern modell som är enkel att styra.

Denna barnvagn kan användas i många år; här kommer den med ett liggdelskit som gör att den kan börja användas direkt från födsel. Vagnen anpassas då så att barnet ligger skönt, och att bädden är riktad mot dig så att du kan ha full koll på barnet medan ni är ute och går. Maxvikten ligger på hela 25 kg vilket gör att vagnen kan fortsätta användas länge!

Självklart kommer vagnen även med en justerbar skärm som skyddar mot väder, sol som vind och lite lätt regn.

Priset för den kvalitativa vagnen är i stort sett oslagbart; letar du efter en bra vagn för användning i stan så är denna modellen ett utmärkt val.

Specifikationer:

 • Typ: Sulky
 • Hopfällbar: Ja
 • Maxvikt: 25 kg
 • Färg: Svart

Perfekt för två: Petite Chérie Excellence 2 Syskonvagn, Black Melange + Liggdel

Perfekt för två: Petite Chérie Excellence 2 Syskonvagn, Black Melange + Liggdel
Perfekt för två: Petite Chérie Excellence 2 Syskonvagn, Black Melange + Liggdel

Detta paket med en barnvagn och en extra liggdel är perfekt om du är på väg att få ett andra barn! Syskonvagnen har plats för två stycken barn och den extra liggdelen gör att barnvagnen kan användas direkt från födseln.

Den nedre sittdelen är vändbar och kan justeras till liggande läge. Syskonsitsen där uppe byts ut mot den medkommande liggdelen efter behov.

Denna vagn är inte bara perfekt för användning till 2 stycken barn men är dessutom stadig och passar bra ute på landet. De 4 hjulen är fyllda med luft och är stora nog att klara av terränger. Med den stabila aluminiumramen är barnvagnen mycket säker. Sisten har dessutom ett fempunktsbälte och självklart finns justerbara skärmar för som skyddar mot sol eller regn.

Den kan fällas ihop och delas upp så trots att den är ganska kraftig så tar förvaring inte mycket plats.

Specifikationer:

 • Typ: Syskonvagn
 • Hopfällbar: Ja
 • Justerbart handtag: Ja
 • Maxvikt: 15 kg
 • Färg: Svart

Special: Phil & Teds Resepaket

Special: Phil & Teds Resepaket
Special: Phil & Teds Resepaket

Om du ska ut och resa med barnet så är Phil & Teds Resepaket en värdig investering! Detta väldigt prisvärda paketet har nödvändigheterna för resor och kommer allt i matchande design, och en väska där allt kan packas in och tas med.

I paketet finns för det första självklart en barnvagn; Phil & Teds GO. Vagnen är till för resor är är lättviktig (väger endast 5 kg). En dyna till den kommer med och du väljer själv vilken färg du vill ha på den. Den kommer även med ett väderkit, så att bebisen får skydd mot sol och regn, och dessutom en bilstolsadapter.

Resesängen Traveller V4 väger mindre än din ögonsten (2,8 kg) och packas mycket kompakt samt har mycket enkel montering. Bärstolen som kommer med, Parade, gör även att barnet kan åka bakom din rygg. Resematstolen Lobster är lätt att hantera och kan enkelt fästas på bordet, vart du än är.

Väskan har plats för allting och har två små hjul så att resepaketet enkelt kan rullas med.

Det är verkligen mycket i ett, eller hur? Inte konstigt att denna kombination av barnvagn och resekit fick sin plats som special på listan. En helt klart prisvärd investering för allt som du och bebisen behöver under en resa som dessutom går det enkelt att ta med hela kitet i den passande väskan!

Specifikationer:

 • Typ: Resvagn, Resepaket
 • Hopfällbar: Ja
 • Handtagshöjd: 103 cm
 • Vikt: 5 kg (endast resvagnen)
 • Färg: Svart och valfri färg

Vanliga frågor om barnvagnar

Hur länge använder man en barnvagn?

Barnvagnar används ofta tills barnet är 3 år eller till och med äldre. Även när barnet kan gå själv så är en barnvagn bra för när det är dags för en tupplur, om barnet blir trött eller får ont i benet. Barn över 5-års ålder behöver för det mesta inte längre barnvagn.

Hur inreder man en barnvagn?

En barnvagn kan inredas med olika saker, som till exempel en mysig filt, barnleksaker och en åkpåse. Jag har även skrivit en guide för när du väljer åkpåse.

När ska man byta till sittdel?

En liggvagn används vanligtvis tills barnet är 6 till 9 månader beroende på individen. Efter 6-9 månaders ålder så passar det bättre med en sittvagn och då monteras sittdelen fast.

Vilken barnvagn tar minst plats?

Om du inte har mycket plats att förvara barnvagnen på bör du välja en nättare vagn som kan fällas ihop.

Som du ser finns det en hel del bra och billiga alternativ om man bara letar lite! Nu är nästa uppdrag att välja vilken av dessa vagnar som passar dig och din lille bäst.

Som jag alltid säger så är ett svar inte rätt för en annan och jag kan därför bara hoppas att min guide har gett dig en aning om vilken typ av barnvagn du behöver. Det gäller bara att tänka på vad den ska användas till, vilken funktionalitet som du är mest bekväm med och så klart även hur du vill att designen ska se ut, och sedan välja utefter dessa prioriteringar.

Om du redan vet vilken som du vill ha finns det ingen anledning att vänta, men om du fortfarande inte är säker kan det vara värt att ta en andra titt på listan av barnvagnar efter att ha funderat på vad du egentligen behöver hos en barnvagn, vad som är absolut viktigast för dig och vad du egentligen inte kommer att behöva.

Jag vet att det kan vara jobbigt att välja ut bra och billig en barnvagn men alla som har barn kommer säga att kampen är värd det när du väl har din drömvagn (och ditt bankkonto inte har tömts på köpet!)