Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Ofta följer det med en nagelfil i sådana där små “nyfödd-kit”.

Det är helt värdelöst.

Jag orkade nog bara fila en nagel på min bebis innan jag plockade fram en nagelsax.

Det går hundra gånger snabbare med en sax. Dessutom en som är anpassad för små små fingrar.

Visst har jag förståelse för att den kan kännas otäckt att klippa naglarna på dom små liven. Det är helt ok att köra med nagelfilen om det känns bäst.

Men om tid nyligen blivit en bristvara går det att spara in många minuter och dessutom mycket bråk.

Iallafall våran lilla plutt har verkligen inte tålamod till en hel sittning för att fila ner naglarna.

Ofta får vi ta klippningen i flera omgångar. Även fast det är så mycket snabbare än filen.

Kort och gott. Våga klipp naglarna 🙂

Lista över de bästa nagelsaxarna för barn

·      Premium: Tweezerman Baby Nail Scissors With File

·      Mellan: Vitry Barnsax extra säker

·      Budget: LloydsApotek nagelsax barn 1 st

·  NUK Baby Nagelklippare

·      Safety 1st Babyvård kit

·      Esska Cura Nagelvårdset

·      Inox N4 Babysax

·      Petit collage Manikyrset Baby

Resultat: bästa nagelsaxen för barn 

Premium: Tweezerman Baby Nail Scissors With File

Vill du intvestera i en välfungerande, säker och lätthanterlig nagelsax till ditt barn? Då kan vi rekommendera Tweezerman Baby Nail Scissors. Detta är ett kvalitativt kit som ger dig de två produkterna du behöver för att ta hand om barnets naglar. Du får en trygg, greppvänlig och bekväm nagelsax som är speciellt anpassad för användning på barn över 2 månader. 

Saxen ger bra resultat och känns smidig att hantera tack vare dess utformning och material. Den är enkel att rengöra efter användning. Till denna sax får du även med en flexibel och lättanvänd nagelfil med rundade kanter, som även den känns trygg och smidig. Kitet kan upplevas som något dyrt, men i och med dess kvalité får du mycket för pengarna!


Mellan: Vitry Barnsax extra säker

Här har du en nagelsax för barn som erbjuder dig att klippa naglarna utan minska risk för smärta, obehag eller onödiga misstag. Detta främst tack vare saxens design, som är specifikt utformad med ett så kallat ”safety hole” som inte låter dig klippa för djupt. Dessutom är saxen behaglig att använda, och så är den fint designad och finns i flera färger. 


Budget: Lloyds Apotek nagelsax barn 1 st

Ett riktigt bra budgetalternativ för dig som vill köpa en nagelsax till ditt barn är denna variant från Lloyds Apotek. Detta är en enkel, lätthanterlig och bekväm nagelsax tillverkad i rostfritt stål. Tack vare att den har trubbiga spetsar blir klippningen säkrare och mer trygg både för dig och barnet. 

https://www.lloydsapotek.se/barn-%26-förälder/första-tiden-med-bebis/lloydsapotek-nagelsax-barn/p/777033


Köpguide – att tänka på inför nagelsaxar för barn 

Att köpa en nagelsax för barn behöver inte alls vara särskilt svårt – det finns inte överdrivet många aspekter att se över när det kommer till att göra ett val. Däremot kan det finnas vissa saker som är lite extra bra att tänka på, och som faktiskt kan vara avgörande för om saxen passar bra för användning på barn eller inte:

Rundade kanter/ trubbiga spetsar

Nagelsaxar för barn bör alltid ha rundade kanter eller trubbiga spetsar. Detta för att det inte ska finnas en risk för att du råkar sticka barnet med saxen, eller för att du ska klippa för långt in. 

Greppvänligt handtag

När du ska köpa en nagelsax för barn bör du även se över handtaget. Det ska vara greppvänligt och bekvämt att hålla i för att du ska få ett stadigt grepp med god kontroll över dina rörelser. 

Storlek

En fördel är att köpa en nagelsax i en lite mindre storlek. Nagelsaxar för barn är ofta utformade för att vara lite mindre, men det finns även de varianter som är något större. Ju mindre desto lättare är det dock att komma åt och klippa barnets små naglar på ett tryggt, säkert och behagligt sätt. 

Resultat: 

Tweezerman Baby Nail Scissors With File

Med Tweezerman Baby Nail Scissors kan du på ett säkert och tryggt sätt klippa naglarna på ditt barn. Saxen är utformad för att vara så lätt och bekväm att använda som möjligt, utan risk för att ditt barn ska skadas eller bli rädd. Därmed har saxen precisa blad och ett greppvänligt, antislip handtag som låter dig klippa naglar på barn över 2 månader utan problem. 

Till denna sax får du även med en riktigt bra nagelfil, som även den är anpassad för att kunna användas på riktigt små barn och bebisar. I och med att nagelfilen har runda kanter, och är gjord av ett följsamt, mjukt material, kan du känna dig säker på att hanteringen kan ske under all kontroll för både din och barnets säkerhet. 

Med nagelfilen kan du fila barnets känsliga naglar, ta bort flisor och runda kanter efter klippningen. Du får ett bra grepp och kan anpassa användningen efter behov. Tack vare saxen går allt snabbt och smidigt. Efter användning kan saxen, tillverkad av rostfritt stål, tvättas och rengöras på ett kick. Nagelfilen kan torkas av men bör ej rengöras med tvål eller vatten. 


Vitry Barnsax extra säker

Vitry Barnsax extra säker är, precis som namnet utlovar, en nagelsax för barn som är utformad för att vara lite extra säker. Och det kan vi garantera dig om att den är! Det finns nämligen ett flertal anledningar till att vi valde denna sax som vår mellanvinnare i detta bäst i test. 

En av dessa anledningar är att saxen har ett ”safety hole” som innebär att du kan klippa barnets naglar utan risk för att du klippar för långt eller att det gör ont. Den finns även i flera olika fina färger som gör att barnet kan hitta en egen favorit. Hög kvalité och säkerhet till bra pris! 


Lloyds Apotek nagelsax barn 1 st

Om du inte efterfrågar något mer än en vanlig, hederlig nagelsax för barn kan vi verkligen rekommendera vår budgetfavorit från Lloyds Apotek. Deras nagelsax för barn är tillverkad av rostfritt stål – den är lätt att skölja av och rengöra efter användning för bästa möjliga hållbarhet och hantering. 


Samtidigt innebär detta material att saxen är tålig. I och med att den är enkel men designad med trubbiga spetsar är användning lättsam, smidig och trygg i alla lägen. Kort sagt så får du en bra nagelsax som gör jobbet, och det till ett bra pris. 

https://www.lloydsapotek.se/barn-%26-förälder/första-tiden-med-bebis/lloydsapotek-nagelsax-barn/p/777033


NUK Baby Nagelklippare

NUK Baby nagelklippare är, precis som namnet utlovar, en nagelsax utformad som en vanlig nagelklippare. Det innebär att den är väldigt lätt och smidig att hantera utan risk för att du sticker barnet eller att du inte kommer åt ordentligt. 

Produkten har som en ögla undertill på handtaget just för att du ska få ett bättre, mer stadigt grepp när du använder klipparen. Tack vare de rundade kanterna behöver du inte heller oroa dig för att du ska klippa fel – istället är det väldigt enkelt att klippa barnets små naglar. Klipparen är också kraftig och därmed väldigt lätt att använda. 

En annan smart detalj är att denna nagelklippare för barn är utformad så att själva saxen kan lossas från handtaget. På så sätt kan den användas för att städa upp efter nagelvården när du är färdig med klippningen. Utöver det kommer produkten i en mycket snygg design och till ett bra pris. Hållbar och pålitlig!


Safety 1st Babyvård kit

För dig som gillar att investera i barnprylar där du får allt du behöver i ett och samma kit? Kolla då in denna deltagare från Safety 1st. Deras Babyvård kit innehåller nämligen allt du behöver för att vårda och underhålla barnets yttre. 

Här får du en söt liten neccesär som innehåller en kam, nagelfilar, en nagelsax specifikt anpassad för barnens mjuka naglar, en tandborste, en nagelklippare och en mjuk hårborste. Du får med andra ord allt du behöver för att ta hand om hår, tänder och naglar, i ett! 

Både nagelsaxen, nagelklipparen och filen är utformade för att vara så säkra och enkla som möjligt att använda på barn. Köper du detta kit får du alltså riktigt bra förutsättningar för att lyckas med nagelvården utan skador, smärta eller rädsla. Vi är mycket nöjda. 


Esska Cura Nagelvårdset

Om du inte trodde att det gick att hitta billigare nagelvårdsprodukter till barn än de som vi redan listat här så trodde du faktiskt fel. För tro det eller ej, detta nagelvårdsset från Esska är det absolut billigaste vi har sett. För endast ett par tiotalskronor får du både en nagelsax, en nagelklippare och en nagelfil. 

Nagelsaxen är trubbig, vilket gör att du kan känna dig säker på att den ger dig gott om rörelseutrymme samtidigt som du minskar risken om att komma åt på fel ställe. Även nagelklipparen och nagelfilen är säkra att använda. Trots ett nästan orimligt lågt pris får du alltså 3 välfungerande produkter som gör att du kan ta hand om barnets naglar. 


Inox N4 Babysax

Inox N4 Babysax är en vanlig, klassisk nagelsax utformad för användning på bebisar och mindre barn. Tack vare dess ergonomiska, greppvänliga handtag är den bekväm att använda och enkel att hantera oavsett ålder på barnet. Dess rundade tipp – som har handslipats – ger dig bra precision och kontroll samtidigt som säkerheten är på topp. 

Det finns med andra ord ingen tvekan om att denna nagelsax för barn är utformad av högsta kvalité för att den ska kännas så bra och trygg som möjligt. Babysaxen är tillverkad av rostfritt stål och kan därmed både tvättas och steriliseras för fräsch hygien. Detta gör även att produkten håller länge. Du får riktigt mycket för pengarna! 


Petit collage Manikyrset Baby

När vi såg detta set från Petit Collage kunde vi bara inte hålla oss för att ta med det i vårt test av bästa nagelsaxen för barn. Petit Collage har skapat ett manikyrset, specifikt utformad för bebisar och yngre barn, som erbjuder dig att ta hand om och vårda barnets naglar med stil. 

Detta set är nämligen utformad i en otroligt söt design. Du får en nagelklippare, en nagelsax och en nagelfil i en fin orange färg, som tillsammans kommer i ett fint canvasfodral med designen av en liten räv. Perfekt att ta med på resan, i skötväskan eller bara att ha i badrummet. 

Samtliga produkter erbjuder dig att klippa barnets naglar och fila dem runda och släta på ett säkert, smidigt sätt. Klipparen är enkel att använda, nagelsaxen är trubbig men samtidigt smidig att komma åt med, och nagelfilen känns hållbar men följsam. Det hela blir extra roligt när produkterna är utformade både med funktionalitet och design i fokus. 


Frågor och Svar om nagelsax för barn

Vad är en nagelsax för barn?

En nagelsax för barn är egentligen ingen enskild eller speciell produkt. Utan i grund och botten har man tagit en vanlig nagelsax (för vuxna) och gjort om dess storlek och utformning på ett sätt som passar användning för barn. Detta då barnens händer är mindre samtidigt som naglarna är mjukare, vilket kräver andra produkter för att det inte ska finnas risk för skador eller smärta.

När behöver jag en nagelsax för barn?

Vi skulle säga att en nagelsax för barn är något som alla föräldrar bör ha. Det oavsett om du har en nyfödd, ett barn på ett par år eller om du har flera barn. När barnen blir lite äldre kan du sen använda vanliga nagelsaxar och klippare. Till en början är det dock väldigt bra att använda en barnsax.

Vilken nagelsax för barn ska jag välja?

Detta beror lite på hur gammalt ditt barn är, samt hur era erfarenheter ser ut kring nagelklippning. I vårt test av bästa nagelsax för barn ovan har vi samlat de bästa modellerna av barnnagelsax av flera olika kategorier, just för att alla ska kunna hitta en favorit.

Nagelsax eller nagelklippare?

En nagelsax kan vara det bättre alternativ att använda på barn då du vill komma åt och forma naglarna på egen hand, medan en nagelklippare går lite snabbare att använda då du gör allt i ett klipp. En nagelklippare har mer kraft, medan en nagelsax är mer flexibel och gör sig ofta bra för barnens mjuka naglar.