Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland, Babyshop och BabyV

Har dina vänner precis fått en bebis och du vill köpa något fint i present?

Jag älskar presenter.

Något fantastiskt har ju hänt eller ska hända, och jag vill vara med och fira. Både visa min uppskattning i att ha dom som vänner och att jag blivit inbjuden.

Jag utgick ifrån egna erfarenheter och tog sedan hjälp av mina vänner för att lära mig vilka presenter som verkligen uppskattas av nyblivna föräldrar.

Köp kläder till den nya lilla människan

En body är ett ypperligt plagg som föräldrar aldrig kan ha för många av. De finns i massor av olika och roliga mönster och designer.

Det är både gulligt och användbart.

Mina egna favoriter är Babyland och Babyshop men Åhlens kan man alltid kolla också.

Grey and Cream kan vara ett tips. Länk

Ett tips är att inte köpa kläder som passar precis just idag. Ok om du är mormor eller farmor som kommer köpa nya kläder varje vecka till ditt barnbarn. Men för oss vanliga kan ett plagg i nästa storlek vara en bra idé, det brukar ofta vara många som ger kläder i storleken som passar idag. Och sedan får föräldrarna köpa nya kläder om ett halvår ungefär.

Köp en bitleksak

Även om bebisen är nyfödd är det bara några månader innan de tidigaste barnen börjar greppa med händerna. En leksak i 100% naturgummi är perfekt för ett barn som utvecklas.

En av dom finaste bitleksakerna jag vet är Sophie the Giraffe. Det känns så bra att den är tillverkad helt i naturgummi och handmålad med giftfri och ätbar färg. Benen blir dessutom naturliga delar att suga och bita på när tänderna börjar växa.

Snuttefilt eller gosedjur

Ett barns viktigaste ägodel, efter nappen, brukar vara snuttefilten. På något sätt verkar den ge barnet trygghet.

Det är också en av de saker som barn först känner ägarskap över.

Teddykompaniets elefant är 35×35 cm och tillverkad i helt giftfria material. Länk.

Köp en babyfilt som håller värmen

En fin och varm filt till barnet är en smart och uppskattad present då den kommer till nytta under en lång tid.

Dessutom kan man aldrig ha för många filtar. Köper du en snygg kan den tom bli en del av inredningen hos den nya barnfamiljen.

Mina två favoriter är Done by Deer för att den är så mjuk och har ett så lågt pris, och Klippans filt för att det känns så redigt och lyxigt med riktig ull

En bok för att utveckla ordförrådet

Om föräldrarna läser regelbundet för sina barn utvecklas deras ordförråd enormt. Ge dem nya föräldrarna alla möjligheter att alltid läsa för sina barn.

Babyland har ett prisvärt paket med fyra stycken Babblarna böcker i ett. Länk. De är rekommenderade från 1-2 år men passar utmärkt som gåva till en nyfödd.

Köp en vacker sänghimmel

Ok, nu gäller det att du känner föräldrarna lite så du vet om det passar eller inte.

Å andra sidan kan det vara kul med något lite oväntat. Passar det inte är det bara att byta mot något annat. Då blev det ju inte sämre än som ett presentkort.

Sänghimmeln fästes i taket och gör sängplatsen till en jättefin och mysig plats. Länk till den här

Vad ska man tänka på när man köper present till en bebis?

Kläder är alltid bra. Och köp gärna någon storlek större då barn snabbt växer ur dom minsta storlekarna samtidigt som föräldrarna säkert redan köpt sådana kläder.

Köper du någon storlek större så blir det perfekt om några månader eller ett halvår kanske.

Vad ska man ta med till nära vänner eller familj?

Står du i en särskilt nära relation till värdarna har du lite extra rörelseutrymme när det gäller val av gåva.

Mat eller fika. Nyblivna föräldrar har fullt upp att hålla den nyblivne vid liv så en hemlagad lasagne kan vara helt fantastiskt att få! Detta kanske passar bäst om det är på ditt initiativ och inte på en “bjudning”, ring och säg att du lagat mat eller fika som du gärna vill komma över med.

Praktiska saker är alltid bra. Det kanske inte blir en riktigt festhöjare när presenterna öppnas men det kommer alltid till användning. I värsta fall köp ett paket blöjor och få er ett gott skratt.

Vilken är den vanligaste presenten till nyfödda?

Det allra vanligaste presenterna som vänner och bekanta brukar ge är gosedjur och kläder.

Kläder går alltid åt och kommer alltid att behövas, därför är det ett säkert kort som present. Dessutom kan ju du passa på att välja något som du vill se bebisen nästa gång ni träffas kanske.

Dyrare presenter till barn?

Vill du spendera och köpa extra fina saker till bebisen finns det såklart jättebra alternativ för det också.

En body i presentförpackning från ett exklusivt märke är kanske inget som de nyblivna föräldrarna har budgeterat för när. Men det kan vara väldigt uppskattat med lite vardagslyx mellan blöjbyten, sömnlösa nätter och torka bebiskräks.

Moschino Sparkdräkt

Moschino som är kända för sina italienska lyx- och modeprodukter har inte glömt bort de allra minsta. Denna body är både ursöt och elegant i sin enkelhet.

Den finns i storlekarna 0-3 månader, 3-6 månader och 6-9 månader. Med tanke på priset skulle jag välja en av de större…

Mini Rodini Body

Mini Rodini tycker jag gör riktigt snygga kläder till ett rimligt pris. Prefekt för en fin present som vill sticka ut lite bland barnets bas-plagg.

Tryckknappar på axeln och benen gör den enkel att ta på och av. Det känns extra bra att den är gjord i certifierad ekologisk bomull. Läs mer här.

Hilfiger Body

Gant är en klassiker. Vad många inte vet är att det är ett svenskt företag med huvudkontor i Stockholm.

Förutom deras vanliga kläder har de även gjort succe med en deras rosa body.

Finns det något man inte borde köpa i present till en nyfödd?

Finns det något man verkligen borde undvika när man shoppar presenter till nyfödda?

En sak som man alltid bör vara försiktig med är tavlor. Tanken kan säkert vara god men det är ofta man lyckas träffa mitt i prick och få det helt rätt.

Dessutom kan mottagaren känna press att inte lämna tillbaka om den inte passade. Tanken är ju att den ska hänga på väggen, varje dag.

Sammanfattning

När man köper en present är det viktigaste att tänka på att det är barnet och föräldrarna som ska ha glädje av den. Ibland kan man lura sig själv att det är en bra present bara för att man själv vill ha en sådan.

Självklart väljer man något man själv tycker är fint eller bra, men samtidigt något som man tror att mottagaren kommer uppskatta.

Samtidigt vill jag utmana dig att våga gå lite utanför ramarna eller normen för en bebispresent.