Innehållet innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyland, Reima och Babyshop.

Vad som är minst lika viktigt att skydda från solen, är ögonen. Det är inte bara huden som kan ta skada, strålarna skadar även ögat utan rätt skydd. Solglasögon finns i många olika varianter. Beroende på var en ska befinna sig, så bör glasögonen anpassas efter det. Några glasögon är bra, eller mindre bra, att använda beroende på omgivningen. På sjön och i snön är ett större glas exempelvis att rekommendera då solen reflekteras i underlaget.

Sankt Eriks ögonsjukhus förklarar här tydligt skadorna som kan uppstå på grund av solen, men går att undvika till stor del. Genom rätt kläder och solglasögonen så tar kroppen ej emot de starka strålarna. Just för barn är det också bra att hålla sig i skuggan till och från, då värmen kan ge andra effekter på kroppen också. Se nedan för olika tips på bra och skyddande solglasögon.

Premium: Stella McCartney Solglasögon

premium

För den stilmedvetne som vill ha ett par solglasögon utöver det vanliga, är de från Stella McCartney att rekommendera. Varumärket har slagit stort på marknaden, och framför allt inom barnprodukter. Det är en design som är modern och som sticker ut. De här solglasögonen är inget undantag.

Bågen är lätt, samtidigt som den är robust. Med en bra form på bågarna så kommer de sitta stabilt över öronen. Tack vare det breda formatet så skyddas stora delar av ögonen, vilket gör att barnet kan vara tryggt ute i solen. Glasen är även lite längre, så ingen risk föreligger att det kommer reflekteras in i ögat.

Solglasögonen är CE-märkta och ger 100 % UV-skydd. De är därmed både snygga att bära, samtidigt som de ger ett fullgott skydd. En förvaringspåse kommer med vid köpet, vilket gör att de enklare kan hållas hela. Glasögonen finns inte bara i svart, utan även i röd och rosa. Det är en produkt i den övre prisklassen, men av mycket god kvalitet. På bågen står varunamnet ovanför glaset. Det är en tuff design och även till fördel för den som tycker om att bära märket, och då på ett smidigt sätt också kan visa upp det.

Bäst pris på Stella McCartney solglasögon hittar du här


Mellan: Barn solglasögon Maininki

mellann

CE-märkta solglasögon är de som skyddar allra mest. De här från Maininki har CE-märkning och ger dessutom skydd både mot UVA och UVB strålning. De är därmed lämpliga att bära i alla omgivningar då maximalt skydd ges ögat. Som ett tillägg till produkten ges kunden även ett bra fodral till glasögonen, vilket gör dem hållbara under en längre tid.

De finns i fyra olika färger, för att barnet ska kunna välja sin favorit. Varför glasögonen blivit extra populära är för att det är fäst ett gummiband bak på dem. Bandet gör att glasögonen sitter bättre på barnet, istället för att de ska balansera på enbart öronen. Då dessa rekommenderas för spädbarn upp till cirka 4 år, så är det mycket bra med ett band som gör att de inte glider av. Det går dock att ta bort bandet också, för den som inte har behov av det.

Bästa pris på Mainkini Solglasögon hittar du här


Budget: Geggamoja Solglasögon Blue

mellan

Ett så starkt UV-skydd som möjligt är något som bör eftersträvas på solglasögonen. Dessa från ger ett 100 % UV-skydd. Det är inte alltid lätt för barn att låta glasögonen sitta på, men de här är anpassade för spädbarn upp till cirka 18 månader. En blå färg har bågen, något som även finns i rött.

Geggamoja är ett varumärke som tillverkar produkter inom barnkläder. De har skapat dessa solglasögon som är helt fria från farliga kemikalier och tungmetaller. För att barnen lättare ska kunna bära dem så är de skapta i silikon, vilket gör dem mjuka. Med ett tåligt material är dessa solglasögonen att rekommendera för de minsta. Dessutom riktigt billiga!

Bästa pris på Geggamoja Solglasögon hittar du här


Varför används solglasögon?

Solglasögon skyddar mot solens starka strålar. Starkt ljus kan skada ögonen, med solglasögon så skyddas ögonen mot det. Det gäller dock att ha CE-märkta glasögon och med UV-skydd, för att det ska ge maximal effekt.

Vilken modell av solglasögon är mest populär?

Det kommer hela tiden nya modeller på marknaden. Solglasögon är något som hänger med i modet, varpå utbudet kan variera. Pilotglasögon kallas dock den modellen som finns med år efter år. Det är en modell där glaset är lite större och skyddar mer av ögonen.

När bör solglasögon användas?

Så snart solen kommer fram så är det bra att också ta fram sina solglasögon. Det kan vara både på sommaren och vintern. Desto mer glasögonen används, desto bättre skydd får ögonen. Ha som tumregel att använda dem när solens strålar kommer fram, för dina ögons skull.