Innehållet innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyland och Babyshop.

Det är viktigt att skydda sig i solen. Strålarna är starkare än vad många tror, därmed bör så mycket som möjligt av kroppen skyddas. Det finns olika varianter som alla skyddar på olika sätt, bland annat solskyddsfaktor och kläder av olika slag.

En utgångspunkt vad gäller solskydd är att fundera var solen träffar som mest på kroppen. Det är även klokt att skydda de mest känsliga delarna, så som nacke, axlar, huvud och ansikte. Än dock är det lika viktigt att även resterande kroppsdelar täcks på ett sunt sätt. Huvudet blir en naturlig träffpunkt för solen. Vi ska här se över olika varianter av solhattar, något som håller strålarna borta på ett effektivt sätt. Ett tips är att även läsa 1177’s råd.

I testet har vi utvärderat och kommit fram till tre solhattar i varierande prisklass.

Premium: Trunks Print Solhatt

premium-3.jpg

Den första modellen solhatt är Trunk Print Solhatt från märket Vilebrequin. Hatten från det här märket tillhör den högre prisklassen. Det är en lyxigare modell, men som ger samma säkra skydd som tidigare modeller.

En solhatt från Vilebrequin kommer sitta bekvämt på barnet. Materialet är i 100 % bomull vilket sitter skonsamt på huvudet. Det är ett tyg som ger skydd mot solen, så att barnet kan vara ute längre i värmen. Med en skärm runt hatten så skyddas delar av nacken och ansiktet, en skärm som också går att vika upp.

En hatt att inhandla för den modemedvetna, som vill ha en design utöver det vanliga. En komfortabel hatt som kommer uppskattas hos barnet.


Mellan: Nando Solhatt Whales

mellan.jpg

Molo är märkesdesignern som har gjort sig kända för sina mönster på barnkläderna. Med färgstarka kläder i nytänkande design, har märket vuxit på marknaden. Det är dessutom ett märke som erbjuder kläder i mellanprisklassen, vilket har gjort dem än mer populära. För den som söker en bra solhatt är Nando Solhatt Whales att starkt rekommendera. Ett skydd med många smarta detaljer.

Att skydda sitt barn med en solskyddsfaktor 50+ är det bästa som kan göras. Det ger då ett fullgott skydd mot solens skadliga strålar. Hatten från Molo ger den höga solskyddsfaktorn. Inte nog med det starka skyddet, tyget på hatten är även klokt placerat. Med en skärm framtill och tyg över öron och nacke, gör att stora delar av huvudet skyddas. Skärmen är både bred och mjuk vilket gör att den täcker ansiktet, samtidigt som den inte är i vägen för barnets lek.

Hatten hålls på plats tack vare det band som knyts under barnets haka. Med det härliga tyget så kan den också kombineras med andra UV-kläder. Passande med kläder från samma märke för en moderiktig stil.

Bästa pris på Nando Solhatt hittar du här.


Budget: Octopus Solhatt Röd

budget.jpg

Ett bra plagg behöver inte kosta mycket. Ett ekonomiskt tips på en solhatt till attraktivt pris är Octopus Solhatt. Den här modellen kommer från ett företag i Finland, Martinex. Finland gör sig ofta känt för sina genomtänkta genuskläder. Det är mycket färg och kläder anpassade för båda könen. Många föräldrar idag väljer att klä sina barn i genusmedvetna kläder. Anledningen till detta är för att inte påverka barnen i en viss riktning.

Solhatten Octopus är röd i grunden. Pippi Långstrump, blå bläckfiskar och havsdjur pryder hatten. En extra finess med solhatten är att den är vändbar. På andra sidan är den blå enfärgad, med det så blir det som två solhattar i en. Den är till 95 % skapt av ekologisk bomull, vilket gör den bra för miljön.

Solhatten är gjord i en modell där skärmen runt går att vika upp. Det är då bra att ha den nedfälld när solen ligger lågt, för att skydda så mycket av barnet som möjligt. När den ej behöver täcka lika stor del, så går det bra att vika upp kanten runtom.

Bästa pris på Octopus Solhatt hittar du här


Vem bör använda solhatt?

Skydd för huvudet är något som alla borde ha. Huden på huvudet är tunn och med en solhatt så skyddas hjärnan. För barn är solhatten väldigt praktisk då den finns i många olika modeller. För äldre barn och vuxna brukar en keps vara mer populär att använda.

Vad kostar en solhatt?

Det finns många olika modeller på marknaden att välja mellan när man ska köpa solhatt. De finns att köpa både på internet och i butik. Med det stora utbudet så varierar också priserna. Det finns solhattar för en mindre peng, upp till exklusivare sådana för olika varumärken. De solhattarna vi har rekommenderat här har vi utvärderat själva och tycker är prisvärda.

När ska en solhatt användas?

Det är bra att använda hatten så fort värmen kommer. I solskenet bör den absolut användas för att skydda huvudet. Hatten gör så att huvudet blir svalare, vilket också ger en avsvalnad effekt för hela kroppen.

Varför ska man köpa en solhatt?

Även om man inte har planerat sin nästa semester gillar jag att alltid vara förberedd och ha en solhatt eller två, nerpackad när jag har min resebarnvagn. En anledning att köpa en solhatt är att den kompletterar UV-dräkten för ett mer komplett solskydd.