Innehållet innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyland

Är det dags att åka iväg på semester eller ska du en sväng till svärföräldrarna? Då är en resesäng verkligen något som kommer underlätta hela resan.

Genom att låta ditt barn sova i en bekväm säng trots om ni inte är hemma, skapas mer harmoni och en bättre nattsömn för barnet. Detta resulterar dessutom i att ditt barn kommer somna snabbare, eftersom hen känner sig bekväm i sängen som du tar med dig på resan.

Det finns dessutom en rad olika modeller som erbjuder smarta tillbehör, som till exempel förvaringsfack eller skötbädd. Detta kan göra hela din resa smidigare, så att du slipper ta med extra föremål på din resa.

Varför köpa en resesäng?

En resesäng kommer underlätta din resa när ditt bar ska sova. De går även bra att ha i ditt hem som en vanlig säng. Många föredrar detta eftersom resesängar är smidigare och enklare än spjälsängar. Dock är spjälsängar mer robusta och ett bättre alternativ om sängen ska användas natt efter natt i ditt hem. Att få plats med en riktig spjälsäng i bilen eller kommunalt är inte riktigt det smidigaste alternativet. Ska du iväg på en semester är en resesäng således det absolut bästa valet.

En resesäng ger ditt barn mer utrymme att sova på under natten, vilket skapar en bättre sömnkvalité. När du ska resa iväg med ditt barn vill du förmodligen att nattandet ska vara enkelt och problemfritt, vilket rätt resesäng kan hjälpa dig med.

5 viktigaste sakerna att tänka på vid köp av resesäng

Ska du köpa en resesäng finns det några saker du kan tänka på innan det är dags för inköpet, så att du hittar den bästa produkten för ditt barn. Det finns resesängar som är anpassade till barnets ålder och därför är det bra att du köper en säng som passar bäst.

Det kan också vara smart att titta på de resesängar som har utbytbara madrasser och tyger. På så sätt kan du alltid tvätta materialet om en olycka skulle inträffa.

  • Tänk på storleken och vikten
  • Vissa resesängar har öppningar så att du slipper lyfta upp barnet
  • Resesängar kan används till barn som är 2 – 3 år
  • Välj en resesäng som är enkel att fälla ihop
  • Resesängen bör ha madrass och tyg som är avtagbart

Vissa resesängar kan du ändra storleken på, så att du kan anpassa den till ditt barns längd och vikt. Dessa kan vara bra att ha om du planerar att använda resesängen under de år när barnet växer, så att du inte behöver köpa en helt ny säng när ditt barn vuxit till sig.

Eftersom du förmodligen kommer ta med dig sängen, är det även smart att tänka på hur mycket den väger och hur stor den är. Alla barn är olika och därför är det viktigt att du hittar en resesäng som är anpassad till just ditt barn.

Det finns vissa resesängar som går att vika ihop så bra att de får plats i ditt handbagage om semestern har ett flyg inplanerat. Givetvis vill du även att materialet ska vara säkert för ditt barn. Det kan således därför vara smart att se vilket material sängen är gjord av, så att ditt barn inte får någon allergisk reaktion av tyget eller madrassen.

Det går också givetvis bra att använda en resesäng som en vanlig säng hemma till ditt barn, speciellt om du inte har så mycket utrymme i ditt boende. Då är det även värt att titta på de resesängar som har leksaker och smarta tillbehör fästa på sig. På så sätt får du två (eller tre) flugor i en och samma smäll!

Resesäng bäst i test

Det finns alltså lite olika tips beroende på dina egna önskemål, vad du ska använda resesängen till och vad som passar just ditt barn bäst. Du kanske vill att modellen ska se relativt snygg ut, samtidigt som den har ett hållbart material som gör att ditt barn kan använda sängen under flera år.

Det finns även sängar som har inbyggt skötbord eller förvaringsfack, vilket gör så att den erbjuder dig fler egenskaper än bara en sovplats till ditt barn. Vi har alla olika önskemål, därför bör du först se över vad du faktiskt vill att din nya resesäng ska innehålla innan det väl är dags för inköp.

De modeller som vi har testat är säkra, följer konsumentverkets regler och är skapade av hög kvalité och bra material.

BabyBjörn Resesäng Light

Bild på BabyBjörn Resesäng Light (Svart)

Du som letar efter en lätt och smidig resesäng bör ta en titt på BabyBjörn Resesäng Light, som har en vikt på endast 6 kilo. Sängtyget, nättyget och bottentyget är gjort av 100% polyester och sängtyget består av 35% bomull och 65% polyester. Den är smidig och enkel att fälla ihop och blir inte större än en väska. Du kan fälla ihop resesängen i en enda rörelse, vilket gör den grym att ha med när familjen är på resande fot. Sängen är anpassad till spädbarn samt till barn som är upp till tre år gamla.

Läs mer om BabyBjörn Resesäng Light här.


Kaxholmens Sängfabrik Resesäng

Bild på Kaxholmens Sängfabrik Resesäng

Denna resesäng passar till spädbarn samt barn upp till 15 kilo i maxvikt. Den har en storlek på 60 x 120 centimeter och har en medföljande väska som gör den enkel att ta med på kortare eller längre resor. Det tillkommer även en madrass till resesängen, där du har möjlighet att köpa till en tjockare madrass om du så skulle önska detta.

Läs mer om Kaxholmens Sängfabrik Resesäng här.


Hauck Babycenter

Bild på Hauck Babycenter (Teddy grey)

Letar du efter en resesäng som har allt du behöver för att ta hand om ditt barn? Då är denna resesäng för dig! Hauck Babycenter är inte bara en portabel säng som du kan ta med på resan – den innehåller även en skötbädd, ett förvaringsutrymme samt en musikmobil. Detta är alltså en resesäng som även kan passa bra att i hem som inte har så mycket utrymme, speciellt om du letar efter något som ger dig mer än bara en säng.

Läs mer om Hauck Babycenter här.


Inovi Cocoon Resesäng

Bild på Inovi Cocoon Resesäng (Sand)

Här har vi en resesäng som står på ben två ben, vilket gör så att ditt barn får sova på en lite högre höjd. Detta kan vara perfekt om det är kyligare vid golvet eller om du enklare vill lyfta ned och upp ditt barn till och från resesängen. Denna modell har dessutom ett inbyggt myggnät, vilket gör att ditt barn är skyddat under sena sommarkvällar.

Maxvikten ligger på 10 kilo och resesängen passar barn upp till max 6 månader. När ditt barn blir större kan du således inte använda just denna modell. Vikten ligger på endast 3,7 kilo och den är enkel att fälla ihop. Denna säng är anpassad till mindre barn och det går snabbt att fälla ihop sängen när det är dags att resa.

Läs mer om Inovi Cocoon Resesäng här.


Hauck Dream’n play Resesäng

Bild på Hauck Dream´n play Resesäng (Mörkblå)

Resesängen Hauck Dream’n Play Resesäng fokuserar på att erbjuda en komfortabel sömn, så att ditt barn blir väl utvilad även på resan. Du kan fälla ned eller upp sängen på bara någon minut och är enkel att använda. En bärväska samt en madrass följer med. Denna resesäng är anpassad till spädbarn upp till 15 kilo. Sängen väger 10 kilo och har ett bäddmått på 120 x 60 centimeter.

Läs mer om Hauck Dream’n play Resesäng här.


Fillikid Resesäng

Bild på Fillikid Resesäng (Grå)

Smidig resesäng du enkelt kan flytta på, tack vare de inbyggda hjulen på ena sidan av sängen. Ena sidan har dessutom en öppning så att ditt barn enklare kan komma in och ut från sängen. Måttet ligger på 120 x 60 centimeter och är anpassad till spädbarn och barn upp till 15 kilo. Det är en grym resesäng om du letar efter en modell som är smidig att flytta på från olika rum.

Läs mer om Fillikid Resesäng här.