Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

När du är gravid kanske tanken på att blanda din egna välling inte verkar så svår.

Allt du behöver gör är väl att blanda den rekommenderade mängden pulver med vatten?

När jag först började blanda välling märkte jag att det faktiskt var ganska tidskrävande och att det till och med kan bli knepigt. Ibland får man envisa bubblor och klumpar som kan ge barnet magont.

Det är ju verkligen inte uppskattat, vare sig för mig eller min älskade bebis.

Vare sig du håller på att byta ut amning till välling eller helt enkelt inte kan amma av någon annan anledning så är det viktigt att vällingen görs perfekt. Om du behöver gå upp i natten för att göra välling vill du knappast att det ska ta dig lång tid och vara besvärligt att göra.

Det är därför vällingmaskiner är så bra.

En vällingmaskin är utformad för att enkelt och perfekt förbereda välling på bara några få minuter.

När man har ett barn är man ofta redan trött som det är med allt omhändertagande och ofta stora delar av natten utan sömn.

Visst är all tid men behöver spendera så värt det, men man behöver knappas något mer som tar upp ens koncentration. En vällingmaskin kan underlätta jobbet för dig.

Med en vällingmaskin så får du perfekt konsistens på vällingen på nolltid och kan spendera din dyrbara energi på viktigare saker, som själva bebisen. Jag har valt ut några modeller som är utmärkta och recenserar dem i den här artikeln, så läs vidare för att lära dig mer om olika vällingmaskiner!

Lista över de bästa vällingmaskinerna 2020

Resultat: Bästa vällingmaskinen 2020

Premium: Baby Brezza Formula Pro Advanced Vällingmaskin

Premium: Baby Brezza Formula Pro Advanced Vällingmaskin

Baby Brezza Formula Pro Advanced Vällingmaskin är absolut lyxig och har allt som du kan önska hos en vällingmaskin. Visserligen är den lite dyr, men den underlättar även extremt mycket.

Men Formula Pro Advanced slipper du göra välling helt och hållet. Allt du gör är att fylla upp tankarna med vatten och pulver och sedan välja inställningarna. Så görs vällingen helt automatisk i den perfekta temperaturen för ditt val. Maskinen doserar själv pulvret och vattnet så du slipper oroa dig över att besvärligt behöva mäta och så vidare.

Brezzas Formula Pro Advanced har allt du behöver för att bekvämt kunna göra perfekt välling på bara några få sekunder. Förutom det så har den även en stilren design och ser riktigt snygg ut i köket.


Mellan: Stark Baby Vällingmaskin

Mellan: Stark Baby Vällingmaskin

Mellanvalet från Stark Baby är något billigare än premiumvalet men ändå en utmärkt maskin som är snabb och av hög kvalitet.

Vällingen värms upp och blandas på bara några få sekunder och gör det väldigt enkelt för dig att bara slappna av och vänta på den perfekta vällingen. Med några få knapptryck bestämmer du precis hur du vill ha vällingen och efter att du har gjort det så är vällingen redo att servera lillen på bara några få sekunder.


Budget: Tommee Tippee CTN Vällingmaskin Perfect Prep Machine (Svart)

Budget: Tommee Tippee CTN Vällingmaskin Perfect Prep Machine (Svart)

Trots att jag har valt Tommee Tippee CTN Vällingmaskin Perfect Prep Machine (Svart) som budgetalternativet på denna lista så är den en modell av riktigt hög kvalitet.

Vällingmaskinen underlättar din vardag genom att förbereda vattnet för vällingen eller mjökersättningen åt dig på bara 2 minuter och köpet kommer dessutom med en flaska på 150-ml.


Köpguide: Vad du bör tänka på när du väljer vällingmaskin

Vem behöver en vällingmaskin?

En vällingmaskin är för dig som ofta behöver göra välling eller mjölkersättning och skulle uppskatta om denna uppgiften var enklare och tog mindre tid.

Om du är en mamma som matar din bebis med välling eller mjölkersättning så kan du behöva en ny flaska var tredje eller till och med varannan timme och då så gör en vällingmaskin en enorm skillnad.

En vällingsmaskin är även perfekt för dig som har problem med klumpar och bubblor i vällingen eftersom vällingmaskiner enkelt kan skapa den perfekta konsistensen för välling.

Är en vällingmaskin värt det?

Tänk så här: du spenderar 2000 kronor på en bra vällingmaskin. Varje gång du använder den kanske du sparar 5 minuter. Om du behöver göra 12 flaskor om dynget så sparar du alltså 1 timma varje dag tack vare vällingmaskinen. Det betyder att du på en vecka har sparat 7 hela timmar. Känns det värt det? För min del, absolut! Om du bara gör välling då och då är det absolut inte nödvändigt men som du ser är det väldigt tidsbesparande om du behöver flera flaskor varje dag.

Vad ska man tänka på när man köper vällingmaskin?

Det finns några olika typer av verktyg for välling så som elektriska och andra typer utan elektricitet. I den här artikeln går vi dock bara igenom elektriska vällingsmaskiner.

I listan av de bästa vällingmaskinerna finns två olika typer; en där vällingmaskinen gör allt, och en där vällingmaskinen bara fixar i ordning vattnet. Den förstnämnda är naturligtvis lite dyrare än den andra. Du själv vet bäst vilken du vill ha.

Är en vällingmaskin en bra gåva?

Absolut! En vällingmaskin kan underlätta så mycket men samtidigt så är det inte det första man tänker på att ge någon, vilket ofta gör en vällingmaskin till en trevlig överraskning som är högt uppskattad. Sedan beror det ju också på om mamman har planerat att ge välling eller mjölkersättning till barnet; om inte bebisen regelbundet matas eller kommer att matas med välling är det ju en väldigt onödigt maskin.

Hur mycket kostar en vällingmaskin?

En vällingmaskin brukar vanligtvis kosta från någon tusen kronor till flera tusen kronor. I vardagen så är sortimentet av vällingmaskiner i Sverige inte särskilt stort, men antalet modeller på marknaden kommer troligen att öka inom de närmsta åren.

Premium: Baby Brezza Formula Pro Advanced Vällingmaskin

Premium: Baby Brezza Formula Pro Advanced Vällingmaskin

Baby Brezzas Formula Pro Advanced är faktiskt en uppföljare till en tidigare modell, Formula Pro. Formula Pro Advanced delar mycket funktionalitet med den äldre modellen men har ännu mera utvecklade funktioner.

Brezzas Formula Pro Advanceds snygga och välutvecklade design inkluderar några få knappar som du enkelt kan använda för att anpassa inställningarna. Du kan välja mellan 3 olika temperatursinställningar och 9 olika mängder, från 60 till 300 ml.

Efter att du har valt mängden vatten som du vill använda så doserar Brezzas vällingmaskin automatiskt vällingen och blandar den perfekt, helt utan klumpar eller luftbubblor.

En av de bästa sakerna med Baby Brezza Formula Pro Advanced Vällingmaskin är att den passar med alla sorters välling och mjölkersättning så du behöver inte oroa dig för att du ska behöva byta vällingsort om du vill börja använda denna praktiska vällingmaskin. Dessutom fungerar den alla olika nappflaskor eftersom droppbrickan är justerbar, så du kan förbereda vällingen direkt i nappflaskan utan att behöva hälla över vällingen när den är klar eller annat jobbigt.

Specifikationer:

  • Mängd: 60-300 ml
  • Temperaturer: Rumstemp, kroppstemp och varmare än kroppstemp

Mellan: Stark Baby Vällingmaskin

Mellan: Stark Baby Vällingmaskin

Stark Baby har skapat en mycket stilren och effektiv vällingmaskin i vit. Förutom att den gör sitt jobb och förenklar föräldrars vardagar så är den dessutom vacker men ändå neutral. Den passar snyggt in i de allra flesta köken. Den är dessutom lite billigare än premiumvarianten men gör ändå i vällingen från start till slut på några få minuter.

Stark Baby låter dig välja mellan mängder av 30 till 300 ml vatten när du ska göra välling och eftersom vattentanken rymmer en stor mängd vatten på 1,2 liter så slipper du konstant fylla på tanken. Du kan också välja mellan temperaturer från 37 till 55°C. Du bläddrar enkelt genom dessa inställningar genom den användarvänliga displayen.

Blandningseffekten garanterar att vällingpulvret helt och hållet löses upp och att vällingen är i en slät och jämn konsistens. Det är väldigt enkelt att använda Stark Baby för vem som helst och enheten är särskilt perfekt för dig som behöver stiga upp på natten och snabbt fixa i ordning en flaska välling. Tack vare den stora vattentanken går det alltid snabbt att förbereda den perfekta vällingen.

Specifikationer:

  • Mängd: 30-300 ml
  • Temperaturer: 37-55°C

Budget: Tommee Tippee CTN Vällingmaskin Perfect Prep Machine (Svart)

Budget: Tommee Tippee CTN Vällingmaskin Perfect Prep Machine (Svart)

Denna budgetmodell fungerar lite annorlunda än de andra modellerna. Den mäter inte själv upp pulvret, vilket gör att du kan använda den även med pulver som skulle ha en annorlunda ratio av vatten och pulver än de flesta vällingpulverna.

Du sätter igång maskinen så kokar den upp vattnet och filtrerar det och gör sig av med eventuella föroreningar. Sedan lägger du till rätt mängd pulver och skakar. Som du märker så gör denna modell inte hela jobbet själv vilket du kanske kan förvänta dig eftersom den trots allt är en billigare modell. Den underlättar ändå stort genom att förbereda vattnet till den perfekta temperaturen och rensa vattnet.


Alternativ Budget: Tommee Tippee CTN Vällingmaskin Perfect Prep Machine (Vit)

Alternativ Budget: Tommee Tippee CTN Vällingmaskin Perfect Prep Machine (Vit)

Precis samma som ovan, fast i vit. Den enkla designen gör den även enkel att rengöra och den fungerar som sagt så att den rensar och värmer upp vatten till den perfekta temperaturen.

Om en vit modell skulle passa bättre i ditt kök än en svart så kan du välja denna vita modell som fungerar precis lika bra som ett budgetalternativ. Precis som den svarta kommer även denna med en nappflaska för vällingen eller mjölkersättningen. Nappflaskan rymmer 150 ml och har ett snyggt och transparant utseende.


Vanliga frågor om vällingmaskiner

Varför använda vällingmaskin?

Som mamma till en bebis är man redan otroligt trött och det finns massor av uppgifter som tar upp både tid och energi. En vällingmaskin kan underlätta en av dessa uppgifterna vilket kan vara väldigt värdefullt för dig som utmattad mamma. Dessutom så kan en vällingmaskin se till att du slipper klumpar och bubblor som kan ge barnet magont.

Behöver jag en vällingmaskin?

Nej, inte alls. En vällingmaskin är inte alls en nödvändighet för de som har barn, utan en bonus. Visst underlättar en vällingmaskin om du kan ha en, men annars så finns det miljontals mammor som klarar sig bra utan en vällingmaskin.

Vilken vällingsort bör jag använda för vällingmaskiner?

För vällingmaskiner så brukar alla olika vällingsorter fungera bra men eftersom den automatiskt späder ut pulvret med vattnet så fungerar det inte ifall vällingen du använder behöver en väldigt speciell vatten-till-pulver ratio.

Hur länge kan en vällingmaskin användas?

I flera år. Precis som en mixer eller visp så har inte en vällingmaskin ett utgångsdatum utan kan helt enkelt fortsätta användas medan den är i gott skick. Det är viktigt att regelbundet rengöra den för att se till att den fortsätter att fungera fint men annars är det inget särskilt att tänka på.

Slutsaten av denna artikel skulle nog vara att även om en vällingmaskin självklart inte är en livsnödvändighet (eller ens nära) så vill man underlätta så mycket som möjligt när man har händerna fulla med en bebis både dag och natt.

Jag märkte helt klart en positiv skillnad när jag skaffade vällingmaskin. Det var väldigt skönt at slippa krångla med vällingen och bara kunna trycka på några knappar och sedan ha en perfekt välling redo för min lilla älskade. Särskilt när det behöver göras mitt på natten och man egentligen knappt har energin att komma ut ur sängen. Då vill man inte stå och skaka flaskan, vänte tills det kallnar om man råkat värma upp den till för hög temperatur och man vill verkligen inte försöka lösa upp envisa klumpar. I dessa fall, när några få knapptryckningar är nog för att förbereda vällingen, så tycker jag helt klart att en vällingmaskin är mer än värt priset man behöver betala en gång för många veckors underlättning.

Jag hoppas att den här artikeln har hjälpt dig på något sätt och att du nu vet om en vällingmaskin skulle vara en bra investering för dig och i så fall vilken du vill ha.