Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Att sjunga, dansa och spela musik är något som de allra flesta barn verkligen tycker om.

Vill de inte uppträda tillsammans med sina kompisar kan de handla om att ni tillsammans ska leka dansstopp, att ni ska spela upp en musikal eller att ni ska öva på olika låtar ihop.

Oavsett om du är lagt åt det musikaliska hållet eller inte är det minst sagt roliga aktiviteter som ofta bjuder på mycket skratt och glädje. 

Om du däremot föredrar att kolla på när barnet uppträder kan vi rekommendera dig att investera i en karaokemikrofon – då kan barnet öva för att sen bjuda på egna shower, antingen på egen hand eller med kompisar. Med en karaokemikrofon blir inte bara ljudet väldigt mycket bättre, utan det finns ofta även ett flertal andra funktioner som är underhållande. Ta del av vår guide om bästa karaokemikrofonen för att hitta en favorit! 

Lista över de bästa karaokemikrofonerna:

Resultat bäst i test

För att hitta våra testvinnare, det vill säga de karaokemikrofoner som är absolut bäst på marknaden, var vi noggranna med att se över produkterna i ett helhetsperspektiv.

Vi har alltså inte bara bedömt mikrofonen i sig och hur den fungerar, utan vi har även räknat in funktioner, diverse tillbehör, uppkoppling, användning och pris.

För att alla ska få en chans att hitta en favorit valde vi ut våra tre vinnare i klasserna Premium, Mellan och Budget:


PREMIUM: Barbie Portabel Karaokemaskin

Trots att denna produkt i grund och botten är en karaokemaskin anser vi att den passar perfekt som premiumvinnare i vårt test av bästa karaokemikrofon. Det just på grund av att maskinen kommer med två tillhörande mikrofoner, vilka i sin tur håller riktigt hög kvalité och är otroligt underhållande. 

Den kan kopplas upp till andra musikenheter direkt via bluetooth. Med inbyggd röstförvrängning, en smart inspelningsfunktion, ingång för hörlurar och ett praktiskt handtag är maskinen och mikrofonerna både lätta att använda och bekväma att hantera. 

Oavsett var ni är och vad ni gör kan detta kit tas fram för att bjuda på lite extra skratt och glädje. Kan användas för barn över 4 år. Däremot är kitet med karaokemikrofoner något dyrt. Men, med tanke på dess kvalité, funktioner och design känns det som en värdig investering som både håller länge och går hem hos de flesta!


MELLAN: My Secret Portable Karaoke Frozen

Om ditt barn är ett fan av Disneys Frozen kommer den här karaokemaskinen med mikrofon minst sagt gå hem! Inte bara kommer mikrofonen i en riktigt fin design med motiv från filmen, utan den är även utformad för att erbjuda bästa möjliga form av sång- och dansunderhållning. 

Karaokemikrofonen kopplas enkelt och smidigt till den tillhörande högtalaren, där ni kan spela musik för att uppträda tillsammans. Det roligaste är dock att själva högtalaren är designad likt en liten väska, vilket gör att det hela känns lite extra spännande och hemligt – du bestämmer själva vilka som får vara med på dansfesten!

Tack vare ”väskans” avtagbara axelband är den också hur enkel som helst att bara bära med sig var som helst. Blutetooth-uppkopplingen kan anslutas till andra musikenheter om så önskas, eller så kan ni koppla in enheter via USB- eller AUX-porten.

Oavsett om ni vill sjunga och spela musik på spanska, engelska, franska eller tyska gör sig denna perfekt – låt barnet lära och öva på ett roligt sätt! Vi anser att detta är den bästa karaokemikrofonen med maskin i mellanklassen! 


BUDGET: Cloudberry Castle Duet Disco Karaoke Mikrofon

Är du på jakt efter en prisvärd men välpresterande karaokemikrofon till ditt barn? Kolla då in vår budgetvinnare från Cloudberry Castle. Deras discoset är det perfekta alternativet då ni har flera barn och kompisar som vill kunna sjunga, dansa och uppträda tillsammans. 

Det ena barnet kan använda mikrofonen med stativet, och det andra barnet kan använda headsetmikrofonen. Stativet kan justeras i höjd vid behov. I och med mikrofonstativets avtagbara ljudsystem är det däremot även möjligt att använda den handhållna mikrofonen på egen hand för lite variation. 

Med de blinkande lamporna och parkopplade systemet kommer det kännas som en riktig show! Koppla ljudsystemet till din smartphone och låt uppträdandet börja. Vi är minst sagt nöjda med det här kitet, speciellt med tanke på dess generösa pris!

Köpguide – saker att tänka på när du ska köpa en karaokemikrofon

En karaokemikrofon kan som sagt vara en riktigt bra investering då du vill erbjuda lite extra underhållning för ditt barn! Är ditt barn dessutom en sångfågel, teaterapa eller musikalartist kommer den här mikrofonen att passa perfekt. Om inte så kan barnet öva på såväl sång, dans och uppträdanden med hjälp av micken, vilket i sig både är roligt och bra. 

Det kan alltså vara en bra investering för i princip alla barn, och det i olika åldrar. Idag finns det mängder av alternativ att välja mellan då du vill köpa en mikrofon till ditt barn. Dock kan det vara svårt att veta vilken modell som är bäst, något vi vill hjälpa er att lista ut i den här köpguiden. Här tipsar vi om saker att tänka på inför köp av karaokemikrofon:

Med eller utan karaokemaskin?

Många av de karaokemikrofoner som säljs på marknaden idag kommer med tillhörande karaokemaskiner – vår premium- och mellanvinnare är två sådana alternativ. Fördelen med denna karaokemaskin är att du många gånger kan koppla upp mikrofonerna oavsett var du är och vad du gör, det vill säga om den är bärbar. 

Maskinen kommer också i vanliga fall med ett antal specialfunktioner som bidrar med lite extra underhållning, så som röstförvrängning, olika låtar, inspelningsfunktion och ingångar för andra enheter. Det blir helt enkelt som en högtalare där barnens uppträdanden kan spelas upp från. Beroende på vad just ni efterfrågar kan det vara bra att ha med detta vid köpet!

Stativ?

Något som också är vanligt förekommande är att karaokemikrofonen kommer med ett tillhörande stativ. Detta är en detalj som för många barn är väldigt rolig då det gör att uppträdandena och showerna känns lite mer på riktigt. Dessutom får barnet något att hålla i och få stöd från. 

Även detta stativ kan komma med olika smarta funktioner som mobilhållare, dubbelstativ och sladd för koppling till andra enheter. Köper du ett stativ som kan höjas och sänkas i höjd funkar det också för de flesta barn. Däremot är det inte nödvändigt att ha ett stativ, utan det finns även trådlösa mickar som är riktigt roliga. 

Koppla med andra?

De allra flesta varianter av karaokemikrofoner är möjliga att ansluta eller parkoppla med andra enheter, det vill säga såväl med andra mikrofoner som med en telefon. Detta är en viktig funktion att se till om ni har flera barn som vill kunna uppträda tillsammans. 

Rekommenderad ålder

För att valet av mikrofon för karaokeuppträdanden ska bli så bra som möjligt är det viktigt att ni anpassar valet efter den rekommenderade åldern. Denna rekommendation funkar som en riktlinje för vilka åldrar mikrofonen bör användas av, det vill säga gällande såväl hantering som funktioner och effekt. 

Funktioner

Som vi tidigare varit inne på kommer rätt många av de karaokemikrofoner som finns på marknaden idag med ett antal olika funktioner. Det kan röra sig om allt från inspelningar, olika låter och melodier till ljudeffekter och anslutningar till andra enheter. 

Detta kan alltså vara möjligt att ta del av trots att mikrofonen inte kommer med maskin eller stativ. Se till att se över vilka olika funktioner just din valda mick kommer med för att garantera att den erbjuder det barnet efterfrågar. Vilka låtar gillar barnet? Vill ni kunna spela in era uppträdanden? Ska rösten kunna förvrängas?

Användning och hantering

För att inköpet av en karaokemikrofon ska bli så bra och trivsam som möjligt är det bra att se över hur micken är utformad när det kommer till användning och hantering. Här är exempelvis uppkoppling, avstängning och bärbarhet avgörande. 

Resultat:  

 

Barbie Portabel Karaokemaskin

För dig som vill investera i kvalité och är beredd att betala lite extra kan vi verkligen rekommendera den här varianten av karaokemikrofon till dig! Trots att Barbie Portal karaokemaskin i grund och botten är en karaokemaskin med tillhörande mikrofoner så anser vi att den gör sig mycket bra som vinnare här. 

Och det inte bara på grund av att du får ett komplett kit med både högtalare, mikrofoner och ett antal roliga funktioner. Utan här får du också hela två tillhörande mikrofoner som passar perfekt då barnen vill sjunga, dansa, uppträda och köra karaoke tillsammans. Detta är väldigt underhållande!

Dessutom kan denna karaokemaskin kopplas upp till andra enheter via bluetooth, vilket innebär att den musik barnen vill spela eller har spelat in kan styras via dem. Den har även inbyggd röstförvrängning, inspelningsfunktion och ingång för hörlurar som då funkar med mikrofonerna. Handtaget göra hela kitet portabelt vilket innebär användning överallt. My Secret Portable Karaoke Frozen

My Secret Portable Karaoke Frozen är, likt vår premimvinnare, ett komplett kit med karaokemaskin och tillhörande mikrofon. Det som är lite speciellt här är att högtalaren är utformad likt en liten väska – det är alltså bara de som du själv bjuder in som får vara med på dansfesten från ”din hemliga, coola väska”! 

Med tanke på att det här kitet dessutom kommer i en otroligt fin design med motiv från Disneys Frozen kommer den med största sannolikhet gå hem hos ditt barn. Den är lätt att bära och hantera med det smidiga handtaget. 

Sen har själva karaokemaskinen både bluetooth-uppkoppling, musik på flera språk, samt olika ingångar för andra anslutningar. Det är alltså inte bara mikrofonerna som kopplas till högtalaren, utan andra digitala enheter kan också kopplas in för underhållning på alla möjliga sätt. Sjung, uppträd, showa, dansa och lär er tillsammans!


Cloudberry Castle Duet Disco Karaoke Mikrofon

För det väldigt generösa pris det här karaokemikrofon- setet kommer till kan vi garantera dig att det är en bra investering! Här får du nämligen inte bara en mikrofon som presterar i sig, utan du får nämligen hela två mikrofoner som funkar väldigt bra. Det är med andra ord en duo som erbjuder er att ha ett disco hemma varje kväll om så önskas!

Den ena mikrofonen fästes på ett tillhörande stativ, som både kan höjas och sänkas. Denna mick sitter dock ett separat ljudsystem, vilket innebär att du när som helst kan ta loss micken och använda den trådlöst. Sen får du som sagt med en till mikrofon i form av en headsetmikrofon. 

Oavsett vilken mikrofon barnet använder kan dessa kopplas till andra enheter då ni vill spela annan musik, vilket både är roligt, flexibelt och mångsidigt. Som pricken över i:et är mikrofonerna och stativet designade med blinkande lampor – så kul! 


Disney Frozen 2 Sing-Along-Mikrofon

Här har vi ytterligare en väldigt underhållande och fin karaokemikrofon med motiv från Disneys Frozen, fast denna gång från Frozen 2. Hela temat kring mikrofonen cirkulerar alltså kring filmen, med både låtar, musik och roliga inslag. 

Med den inbyggda högtalaren kan ni lyssna på den härliga musiken i princip var ni är, vilket är lite extra kul. Ljudet är dessutom väldigt bra, och så kan ni också välja att koppla in andra digitala enheter till mikrofonerna eller högtalaren för att sjunga med till andra låter än de som ingår. 

Det är också möjligt att spela in olika stycken med detta kit! För priset är vi verkligen så nöjda. Rekommenderas att använda från 4 år. 


My Music World Mikrofon med Stativ Singalong

Vill du investera i en karaokemikrofon med tillhörande stativ kan vi rekommendera dig att ta en titt på den här modellen; My Music World Mikrofon med Stativ Singalong. Utöver att denna modell kommer till ett väldigt bra pris anser vi också att den håller hög kvalité och funkar för de flesta barn över 4 år. 

Mikrofonens stativ kan höjas och sänkas mellan 80-120cm, och så är det möjligt att justera volymen på stativets fot hur enkelt och smidigt som helst. Det är alltså väldigt behändigt att anpassa användning efter olika barn, något vi uppskattar. Sjung och ha roligt tillsammans med den här fina karaokemikrofonen! 


Disney Frozen Trådlös Högtalare Med Mikrofon Och Ljus

För de barn som är fan av Disneys Frozen (Frost) kan den här mikrofonen med tillhörande högtalare bli riktigt uppskattad. Inte nog med att den är designad med fina och lekfulla motiv från filmerna i fråga, utan denna mikrofon med högtalare är även väldigt trivsam att använda.

Högtalaren har ett handtag, vilket innebär att den är bärbar och smidig att ta med sig. Det i kombination med uppladdningsbart batteri gör att den kan användas både ofta och länge. Dessutom kan den via bluetooth, AUX och USB kopplas till andra enheter om du vill spela annan musik än låter och sånger från filmerna Frozen. Mycket praktiskt!

En riktigt rolig detalj är att högtalaren kommer med coola LED-ljus som skapar lite extra stämning. Mikrofonen är i sig också rolig att använda såväl vid uppträdanden och show som vid sång och dans tillsammans. Tänk dock på att denna bör användas av barn över 6 år, samt att språket är på engelska.

Frågor och svar

Varför ska jag investera i en karaokemikrofon till mitt barn? 

En karaokemikrofon kan utan tvekan vare en både användbar, lärorik och underhållande investering för i princip alla barn i alla åldrar. Med en karaokemikrofon kan barnet både sjunga, dansa, uppträda och showa för er, där ljudet blir lite extra bra och där roliga ljudeffekter bidrar med skratt och glädje. 

Köper ni dessutom två karaokemikrofoner kan ni låta flera barn uppträda samtidigt, antingen med stativ eller utan. Oavsett om barnet sen tidigare gillar att sjunga och dansa eller om det är ett nytt påfund kan det vara en rolig aktivitet att göra tillsammans! Det kommer åtminstone bjuda på underhållning och en hel del skratt!

Hur vet jag vilken mikrofon som är bäst?

Idag finns det mängder av olika varianter av karaokemikrofoner att välja mellan på marknaden. Det innebär att det kan finnas något för alla barn, och även för alla åldrar. Oavsett om ni vill ha en mikrofon med stativ, med tillhörande maskin/ högtalare, med roliga funktioner eller med smart användning finns det något som kan passa.

Det finns även ett antal modeller som erbjuder en kombination av allt detta. Sen finns det såklart också lite enklare och billigare modeller. Allt beror egentligen på vad just ditt barn efterfrågar och vad som uppskattas. Ta del av våra köprekommendationer ovan för att få inspiration om vilken karaokemikrofon som är bäst för er! 

Vid vilken ålder kan mitt barn börja använda sin karaokemikrofon?

För att hitta den modell av karaokemikrofon som passar bäst för ditt barn är det viktigt att utgå från den rekommenderande åldern. Denna är då även avgörande för när och av vilka barn en viss mick bör användas av för att upplevelsen ska bli som önskad. Så länge du utgår från denna kommer det vara riktigt roligt för barnet att använda den!

Är det nödvändigt att investera i specifika tillbehör till mikrofonen? 

Detta beror helt på vad ni önskar få ut av mikrofonen, det vill säga vad barnet efterfrågar, uppskattar och har möjlighet att hantera. För mindre barn räcker det gott och väl med en enkel mikrofon, medan det för äldre barn kan vara roligt med exempelvis stativ eller headset. 

Många gånger finns det kompletta kit att köpa, som då även kommer med flera funktioner. Se exempelvis på vår premiumvinnare där du får två mikrofoner med en karaokemaskin. Det blir lite mer att uppträda med då och ”leva sig in i”, vilket ofta är uppskattat. Tänk dock på att anpassa köp efter det som passar dig och ditt barn.