Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland, Lekmer, BabyV och Stor & Liten

När ditt barn börjar bli lite äldre börjar det bli dags att fundera över att byta ut pottan mot en toasits! Barnet börjar dessutom säkert själv bli nyfiken på att sitta på den stora toaletten. För att göra denna övergång från pottan till toaletten så smidig som möjlig är en toasits det perfekta tillbehöret!

Barnet kan börja använda en toasits oavsett om barnet tidigare har tränat med potta eller inte. Du placerar enkelt toasisten ovanpå den ordinarie toasitsen och toasisten bidrar till att göra toalettbesöket bekvämare och enklare för barnet.

I och med att det finns ett gäng olika toasistar av olika modeller och material, kommer vi här presentera olika toasitsar i olika prisklasser för att du ska kunna hitta den toasits som passar dig och ditt barn bäst!

Lista över de bästa toasitsarna

Premium: OKBaby Toalettsits Pinguo, Grå

OKBaby Toalettsits Pinguo, Grå

Denna mjuka toasits från OKBaby är perfekt att sätta på toaletten när ditt barn ska träna på toalettbesöken!

Sitsen har både mjuka sittdelar samt handtag på sidorna som barnet kan hålla i för extra trygghet.

Mått: 44 x 9 x 43 cm.


Mellan: Bumbo Toalettsits, Grå

Bumbo Toalettsits, Grå

Bumbo toalettsits är tillverkad i mjuk och bekväm skumplast och gör därför toalettbesökt vbekvämt för ditt barn.

Toasisten rekommenderas för barn i åldern 18-36 månader.

Mått: L: 33 x B: 29,5 cm.


Budget: Beemoo Care Halkfri Toasits,Vit

Beemoo Care Halkfri Toasits,Vit

Denna praktiska toasits från Beemoo placerar du enkelt ovanpå den befintliga toalettsitsen.

Denssutom bidrar den smarta halkfria ytan på toasisten till att toasisten sitter säkert på plats på toalettsisten.

Toasisten rekommenderas från 2 års ålder.

Mått: Djup (cm): 40 Höjd (cm): 15 Bredd (cm): 30.


Köpguide toasitsar

-Material

Toasitsar för barn finns i många olika utföranden och storlekar och det kan därför vara svårt att veta vilken som är den rätta för dig och ditt barn. Därmed kan det bästa vara att inför ditt köp se till att toasitsen är bekväm för barnet. På så sätt förknippar barnet toalettbesöket med någonting positivt och kommer troligtvis därför vara mer öppen för toalettbesöken!

Se därför till att toasisten är tillverkad av ett material som både är mjukt och bekvämt samt går lätt att hålla rent.

-Storlek

Toasistar för barn kan också variera lite i storlek och därför bara passa vissa toalettsitsar. De flesta toasitsar för barn passar dock på de flesta toaletter av vanlig storlek. Har du en speciell modell på din toalett kan det dock vara bra att tänka över storleken och modellen på toasisten för ditt barn.

-Barnets ålder

En toalettsits för barn börjar vanligtvis användas från när barnet är runt 1,5-2 år. Detta kan å andra sidan såklart variera från barn till barn. Därmed är det viktiga att barnet känner sig reda att gå över från blöjan eller pottan till en toasits. Barnet kan själv tala om när barnet vill prova den vanliga toalettsisten, men du som förälder kan också uppmuntra barnet till att våga prova den stora sitsen då och då utan att pusha för hårt.

Premium: OKBaby Toalettsits Pinguo, Grå

OKBaby Toalettsits Pinguo, Grå

Med denna toasits kommer din barn få en enkel övergång från pottan till toaletten! OKBaby Toalettsits Pinguo är en mjuk och skön sits som med dess mjuka sittdelar gör toalettbesöket bekvämt för ditt barn.

Dessutom finns två handtag på sidorna av toasitsen för ditt barn att hålla i, vilket bidrar till att barnet känner sig säker på toaletten.

Specifikationer:

 • Mått: 44 x 9 x 43 cm
 • Material: Plast

Mellan: Bumbo Toalettsits, Grå

Bumbo Toalettsits, Grå

Bumbo Toalettsits placeras praktiskt ovanpå den befintliga toalettsitsen. Med toasitsen blir det lättare för ditt barn att lära sig att sitta på toaletten och toasisten kan göra det till en roligare upplevelse!

Denna toasits är tillverkad i mjuk och bekväm skumplast och bidrar därför till att göra toalettbesöket bekvämt för ditt barn.

Toasisten är dessutom lättstädad och passar ovanpå de flesta vanliga toalettsitsar.

Specifikationer:

 • Rekommenderad ålder: 18-36 månader
 • Mått: L33 x B29,5 cm
 • Material: Polyuretan

Budget: Beemoo Care Halkfri Toasits,Vit

Beemoo Care Halkfri Toasits,Vit

Beemoo Care Halkfri Toasits är ett perfekt budgetalternativ för att underlätta ditt barns övergång från pottan till toaletten.

Toasitsen placeras enkelt ovanpå den befintliga toalettsitsen. Dessutom har toasisten en smart halkfri yta som håller den på plats på toalettsisten och gör toalettbesöket säkert för ditt barn.

Toasisten har ett smart stänkskydd framtill och förhindrar därmed spill på golvet. Med det bekväma ryggstödet baktill blir besöket ännu mer angenämnt för barnet!

Specifikationer:

 • Rekommenderad ålder: Från 2 år
 • Material: Polypropen, TPE
 • Maxvikt (kg): 25
 • Djup (cm): 40
 • Höjd (cm): 15
 • Bredd (cm): 30

Disney Frozen 2 Toalettsits

Disney Frozen 2 Toalettsits

Denna toasits är perfekt för barn som är förtjusta i Frozen! Med denna toasits blir toalettbesöket en rolig upplevelse för ditt barn.

Toalettsitsen är tillverkad i plast och är utrustad med handtag som gör att ditt barn sitter mer bekvämt och säkert på toaletten. Toasisten passar de flesta vanliga toaletter.

Specifikation:

Material: Plast
Höjd (cm): 6
Längd (cm): 35,5
Bredd (cm): 30


Maltex Classic Toalettsits (Grå)

Bild på Maltex Classic Toalettsits (Grå)

Denna stilrena toasits från Maltex passar bra in i de flesta badrum! Perfekt för när ditt barn vill ta steget från pottan till toaletten på ett säkert sätt.

Det höga ryggstödet ger en bekväm sittställning för ditt barn och stänkskyddet framtill förhindrar en massa spill på golvet.

I och med att kanterna på toasisten är i gummi sitter sitsen på plats ovanpå toalettsisten även om ditt barn rör på sig mycket under toalettbesöket.

Du placerar enkelt toasisten mellan toalettens porslin och själva sitsen och sedan är toaletten redo för ditt barn!

Specifikation:

 • Mått: 39x 30x 13,5 cm
 • Material: PP

My Carry Potty Toasits (Räv)

Bild på My Carry Potty Toasits (Räv)

My Carry Potty har här tagit fram en prisbelönt toasits som underlättar övergången från blöja till toalett! Sitsen är designad för att väcka nyfikenhet hos barnet och få barnet att känna att toalettbesökt är någonting spännande.

På så sätt underlättas toaletträningen och ditt barn ser denna tid som någonting positivt. De bekväma handtagen på sisten gör att ditt barn sitter säkrare på toaletten och de gör det också lättare att ta med sisten överallt.

Denna toasits från My Carry Potty är tillverkad i hög kvalitét och den är lätt att rengöra.

Toasisten är tillverkad i 100% återvinningsbart material och ingår i den prisbelönta My Carry Potty kollektionen.


Easy Store Toasits

Easy Store Toasits

Denna finurliga toasits från Skip Hop gör toalettbesöket både roligt och praktiskt! Toasisten har en kombination av både användning och förvaring, vilket gör att den finns lättilgänglig när den behövs.

När ditt barn behöver gå på toaletten håller man enkelt ner fliken och sitsen ligger då med perfekt passform på toalettringen. Toasisten har en stark magnetanordning och kan därför förvaras på toalettlocket. Magneten gör det också möjligt att fästa toasisten på väggen för enkel förvaring när den inte används.

Dessutom har toasisten en antiglid kant som förhindrar att sitsen ”åker runt”, varav ditt barn sitter säkert på toaletten. Toasisten har också ett inbyggt stänkskydd och spill på golvet kan därför undvikas.

Den bekväma och perfekta passformen på denna toasits kommer göra toalettbesöket lättare för ditt barn!


Thermobaby Kiddyloo Toalettränare (Marron Clace)

Bild på Thermobaby Kiddyloo Toalettränare (Marron Clace)

Denna innovativa toasits från Thermobaby Kiddyloo gör toalettbesöket mycket spännande för ditt barn!

Toasisten är lämplig från ca 18 månader och den gör att barnet kan använda toaletten hemma tidigare med hjälp av stegen.

Du kan höjdreglera benen på stegen och den kan därför anpassas perfekt till toalettens höjd. Dessutom är varje ben försett med två halkskydd för bästa säkerhet för ditt barn.

Toasitsen kan dessutom användas utan stege och den passar de flesta toaletter med en höjd mellan 43 och 48 cm. Du viker lätt ihop både toasisten och stegen och de tar därför minimalt med plats vis förvaring.

Specifikationer:

 • Höjd 70cm (Höjd till toasits 55cm)
 • Bredd 37cm
 • Fotstöd höjd 23cm, 19cm

Disney Musse Pigg Halkfri Toasits, Blå

Disney Musse Pigg Halkfri Toasits, Blå

Denna gulliga toasits med motiv av Musse Pigg passar perfekt för de Disneyälskande barnen!

Denna toasits är praktisk och du placerar den enkelt ovanpå den befintliga toalettsitsen. Den har dessutom en smart halkfri yta som håller den på plats. Därmed blir toalettbesöket säkert och bekvämt för ditt barn.

Det smarta stänkskyddet framtill på toasitsen förhindrar olyckor på golvet och det bekväma ryggstödet baktill gör toabesöket än mer bekvämt för ditt barn.

Toasisten passar på de flesta vanliga toalettsitsar och den är rekommenderad för barn från 2 år och uppåt.

Specifikationer:

 • Material: Polypropen, TPE
 • Maxvikt (kg): 25
 • Djup (cm): 40
 • Höjd (cm): 15
 • Bredd (cm): 30

Vanliga frågor om toasitsar

Måste man köpa en speciell toasits till barnet?

Huruvida du vill köpa en toasits till ditt barn eller inte är såklart upp till dig som förälder. Kort sagt är det inte ett måste att köpa en toasits utan det kan gå att gå direkt från potta till att sitta på den vanliga toalettsitsen. Dock är det rekommenderat att man använder en toasits för barn då det gör det lättare för barnet att övergå från pottan till den riktiga toaletten. Toasitsen för barn kan därmed vara ett bra verktyg för att få en smidig övergång från pottan till toaletten. Många barn som ser sina föräldrar eller syskon sitta på toaletten vill också själva använda toaletten istället för pottan. Om barnet dock är för ung kan det vara svårt för barnet att sitta på den vanliga toalettsitsen, varav en toasits är det perfekta hjälpmedlet.

När kan man börja med toasits för barn?

Detta varierar såklart från barn till barn samt när ni själva anser att ert barn är reda för övergången till toaletten. En riktlinje är att man kan börja introducera toasitsen i takt med att barnet ska lära sig gå. Du kan också parallellt med att du börjar potträna ditt barn också låta dem träna på att använda toasitsen.

Beroende på åldern på ditt barn finns det olika toasistar som kan förenkla processen ytterligare för yngre barn. Till exempel finns det toasitsar för barn med handtag som barnet kan hålla i och därmed kan det kännas säkrare för barnet att sitta på toaletten. Det finns också toasitsar med tillhörande stege.

Kan man använda en toasits istället för potta?

Ni kan absolut gå direkt från blöja till att använda en toasits istället för att gå från blöjda till potta. Speciellt toasitsar med handtag kan göra det säkrare och mer bekvämt för barn att direkt övergå från blöjan till toaletten.

Ett alternativ är att ni vänjer barnet vid att sitta på en potta och samtidigt introducerar användandet av en toasits. Dessutom kan ni i början av användandet av en toasits hålla i barnets hand så att barnet känner sig säker med att slutligen själv gå på toaletten själv med hjälp av toasitsen för barn.

Det är såklart viktigt att vara med i början när ditt barn själv ska gå på toaletten, tills att barnet faktiskt lärt sig göra det på riktigt helt på egen hand. Till en början är det viktigt att barnet får hjälp med att sätta sig tillrätta, att hålla i sig och att torka sig. På så sätt lär sig barnet allting på rätt sätt från början och har därför en bra grund att stå på!

Hur fäster man en toasits för barn på toaletten?

Anordningen av toasitsen på den befintliga toaletten kan variera lite beroende på vilken modell ens toasits har. Det är dock vanligt att toasitsen ska fästas direkt på toastolens plastring och då brukar det finnas något som man kan fästa den i under.

Det kan också vara så att toasitsen för barn ska fästas mellan toalettens porslinsring och den faktiska plastringen, så att hålet inte blir så stort att barnet kan trilla ner i toaletten. Det syns ofta tydligt på toasistens utformning hur den ska monteras, men annars kan du också hitta hjälp i instruktionerna.

Oavsett anordningen av toasitsen behöver du inte oroa dig för att toasisten ska glida av då de flesta varianter har någon form av säkert underlag som gör att den har ett säkert fäste på toaletten!