Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

En badbalja är något som alla nyblivna föräldrar bör ha.

Trots att det många gånger kan kännas som att utbudet av bebis- och barnprylar är fullt av onödiga saker så finns det saker som verkligen är nödvändiga att ha hemma.

Där är badbaljan ett självklart exempel. 

Det är såklart möjligt att bada och tvätta den lilla bebisen direkt i diskhon. Men om du vill ha möjlighet att rengöra din bebis på ett smidigare, mer hygieniskt och säkert sätt är en badbalja att rekommendera.

Placera bebisen i badbaljan direkt i duschen eller intill dig i badkaret och se hur enkelt och roligt det är att bada barnet!

I badbaljan får bebisen bra stöd för både nacke och huvud, samtidigt som du får gott om utrymme att komma åt överallt utan problem. Du slipper också hålla till i diskhon och skvätta ner hela köket.

I denna artikel listar vi bästa badbaljan på marknaden 2021.

Lista över de bästa badbaljorna 2021

Premium: BabyDan Hopfällbar Badbalja 100L

Mellan: Stokke Flexi Bath® Badbalja XL

Budget: Beemoo Care Badbalja

Skip Hop Moby Badbalja

Doomoo Balja 

Thermobaby Vasco Badkit

Resultat bäst i test

Nedan följer en sammanfattning av de badbaljor som vi, och väldigt många andra, anser är de bästa på marknaden i tre olika prisklasser; premium, mellan och budget. Att komma fram till vilka badbaljor som är bäst var dock inte helt enkelt. Det inte minst med tanke på det utbud som finns att tillgå idag. 

För att komma fram till vilka produkter vi skulle utse som våra bäst i test vinnare har vi genomfört noggrann research och gjort flertalet kontrollerar av de produkter som erbjuds hos de olika tillverkarna och återförsäljarna. Det tog sin tid, men det var det värt då vi vill att våra testar ska vara pålitliga och transparenta. 

Efter att ha jämfört dem, tagit del av kundrecensioner och betyg, samt sett över avgörande faktorer som material, hållbarhet, komfort, säkerhet, funktioner och pris kom vi fram till vårt resultat. Det kan ni ta del av nedan! Hoppas ni hittar en favorit bland bästa badbaljan 2021. 

Premium: BabyDan Hopfällbar Badbalja 100L

BabyDan Hopfällbar Badbalja är för många en solklar vinnare i detta bäst i test. Det framförallt då du här får en badbalja som både är trygg och smidig att använda, där såväl bebisen som den vuxna får en bekväm upplevelse oavsett användning. 

Baljan rymmer 100L och ger gott om utrymme för bebisen med bra stöd i en behaglig position. Samtidigt tar det inte allt för mycket plats utan kan placeras där du önskar, även med tillhörande sugproppar i badkaret. Fyll upp vattnet och se hur proppen ändrar färg då vattnet når optimal temperatur på 37 grader. Enkel hopfällning för smidig förvaring. 

Maxvikt: 25kg 

Mått: 80x54cm

Volym: 100L 


Mellan: Stokke Flexi Bath® Badbalja XL

Vill du investera i en badbalja som kan användas av både små bebisar och lite större barn, och även av fler barn samtidigt? Ta då en titt på vår mellanvinnare från Stokke. Detta är en badbalja som rymmer otroligt mycket, men som tack vare dess flexibla hopfällning upplevs som otroligt smidig att både använda, hantera och förvara. 

Det kan användas ute och inne, när och var du vill enligt behov. Placera det i badrummet, intill badet eller på tomten, ta med på resan eller förvara där du önskar. Barnen badar tryggt där i tack vare halksäker gummimatta i botten såväl som värmekänslig (färgändrande) propp. Denna badbalja är rejäl, säker och smidig. Allt detta för ett toppenpris. 

Maxvikt: 21kg 

Mått: 82x24x21cm 

Åldersrekommendation: 0-6 år 


Budget: Beemoo Care Badbalja 

Det finns mycket som talar för att denna badbalja är den bästa i budgetkategorin. Beemoo Care badbalja är både rymlig och utrymmessnål, känns trygg att använda och är smidig att hantera. Barnet ligger stadigt och bekvämt på sin plats. Tack vare avtappningsfunktion och möjligheten att köpa till tillbehör är användningen otroligt enkel. Så bra för sitt pris!

Mått: 84x49x29cm


Köpguide: att tänka på inför köp av badbalja

En badbalja är något utav det enklaste man kan köpa när det kommer till barnprylar. De flesta modellerna ser väldigt lika ut, och erbjuder därmed samma funktioner och användning. Värt att veta om är dock att det finns badbaljor som skiljer sig åt, och som därmed kan passa olika bra för olika behov och önskemål.

Storlek

För att din badbalja ska komma till användning på det sätt du önskar är det viktigt att du ser över vilken storlek du är i behov av. Är du bara i behov av att använda den till en liten bebis räcker det med den minsta storleken. Om du däremot vill kunna bada både mindre och större barn bör du välja en större variant. Självklart måste du ha plats för baljan. 

Hopfällbar?

I frågan om vilken storlek som gör sig bäst för just din badbalja är det även viktigt att se över huruvida baljan kan fällas ihop eller inte. Om du är i behov av en större badbalja men inte har någonstans att förvara den kan storleken bli ett problem. Köper du däremot en större, hopfällbar variant kommer den att vara rymlig men också smidig att förvara. 

Oavsett hur och var du bor skulle vi säga att en hopfällbar modell i de flesta fall är något man bör ha. Detta då framförallt om du har ett lite mindre badrum eller brist på ytor och förvaring. Funktionen om att fälla ihop en balja innebär att en större modell kan vara lättare att förvara än en mindre som inte kan fällas ihop. Värt att tänka på!

Funktioner

Sist men inte minst bör du se över vilka funktioner badbaljan erbjuder, det baserat på vad du önskar och föredrar. Vill du att badbaljan ska kunna fästas i badet med sugproppar? Önskar du köpa till ett stativ eller ett extra inlägg för bebisar? Vill du att proppen ska vara värmekänslig och ändra färg? Ska det finnas en avtappningsfunktion? 

Resultat 

BabyDan Hopfällbar Badbalja 100L

För ett väldigt bra pris kan du här få tillgång till en av de absolut bästa badbaljor för bebisar på marknaden. BabyDan Hopfällbar Badbalja är för väldigt många en självklar favorit, så även för oss. Den är praktisk och funktionell, känns tålig och hållbar, är säker och trygg att använda, och så är den mycket bekväm både för stor och liten. 

Med mått på 80x54cm ger den gott om utrymme för barn på upp till 25kg att bada, plaska och leka. Samtidigt är detta en storlek som inte alls tar särskilt mycket plats utåt sett, det vill säga oavsett om du placerar det i ditt eget badkar eller i duschen. Önskar du använda det i badkaret kan du fästa de medföljande sugpropparna för extra grepp och något mer höjd. 

Badbaljan rymmer 100L. Tack vare badets utformning ligger barnet både stadigt, tryggt och bekvämt på sin plats när du tvättar det. En väldigt smart detalj är att badbaljan har en propp som ändrar färg då vattnet når 37 grader – det är optimal temperatur att bada bebisen i. Sist men inte minst kan baljan vikas ihop och förvaras smidigt även i trånga utrymmen. 

Maxvikt: 25kg 

Mått: 80x54cm

Volym: 100L 


Stokke Flexi Bath® Badbalja XL

Vår mellanvinnare i detta test av bästa badbaljan är Stokke Flexi Bath XL. Detta är, precis som namnet utlovar, en mycket flexibel badbalja som är hur enkel och smidig som helst att fälla både upp och ner. Det upplevs som väldigt stort och rymligt men är ändå lätt att få plats med. Det kan därmed användas från födseln fram tills att barnet är hela 6 år. 

I och med att badbaljan kan fällas upp för att sen fällas ihop på ett kick kan den användas när, var och hur som helst men samtidigt få plats att förvaras i trånga utrymmen. Ta med den på resan om så önskas. Du kan bada ett eller flera barn samtidigt vilket vi verkligen gillar.

Tack vare badets halkskydd i botten kan du känna dig trygg med att barnen får en säker badstund trots lek och bus. Badkarsproppen är värmekänslig och kommer därmed visa när vattnet är för varmt, det genom att ändra färg. Vi är så nöjda och anser att detta kommer till ett toppenpris. Så funktionellt, användarvänligt och hållbart. 

Maxvikt: 21kg 

Mått: 82x24x21cm 

Åldersrekommendation: 0-6 år  


Beemoo Care Badbalja

Vill du ha möjligheten att bada din bebis på ett säkert och smidigt sätt utan att behöva spendera flera hundra kronor? Vår budgetvinnare i detta bäst i test av badbaljor erbjuder dig precis det! Här får du en välfungerande, användarvänlig och säker badbalja för ett otroligt bra pris. 

Trots enkel design kommer barnet att ligga bekvämt och tryggt där i, samtidigt som du får utrymme att både leka och busa med barnet under tiden du tvättar det. Den är rymlig, har en smart avtappningsfunktion i botten och kan även användas med tillhörande stativ. Du får helt enkelt en badbalja som gör det man önskar. 

Mått: 84x49x29cm 


Skip Hop Moby Badbalja

Skip Hop Moby är en otroligt gullig badbalja utformad likt en liten val. Utöver en fin och mycket söt design kommer denna utformning även att bidra till ökad komfort och tryggare användning. Den lilla fenan i integrerad mesh är nämligen gjord för att ge extra stöd för barnet, där du även kan justera storlek för mer långvarig användning. 

Tack vare detta stöd kan du välja att bada bebisen liggande mellan 0-3 månader, för att sen ge bebisen sittstöd från 3-6 månader. Kan barnet sitta själv är det inga problem att ta bort stödet för ännu lite längre användning. Du kan känna dig trygg med att barnet sitter stadigt i och med kombinationen av stöd och halkfri botten. 

Sist men inte minst är denna badbalja utformad med mycket smarta, funktionella detaljer som upphängningskrok och avtappningsfunktion. Kort sagt ett fint, behändigt och bekvämt alternativ för dig som vill bada bebisen på ett smidigt och säkert sätt. Badbaljan är fri från ftalater och PVC. 

Mått: 70x48x29cm

Åldersrekommendation: 0+  


Doomoo Basics Balja 

Ytterligare ett mycket prisvärt alternativ av badbalja, men denna gång från Doomoo. Deras Basics Balja kan användas för barn mellan 0-1 år både i duschen och i badkaret. I och med att denna badbalja är utformad för att ge stöd åt barnet på höjden, det vill säga mer som barnet ligger i mammans mage, känns den både trygg, behaglig och smidig att använda. 

Tack vare dess praktiska utformning, som tar väldigt lite plats, finns det inget som begränsar dig här. Ta med den på resan, förvara den i badrummet eller placera den utomhus. Barnet får riktigt bra stöd från den sluttande men höga sidan samtidigt som du får utrymme att tvätta rent barnet. 

Lider ditt barn av kolik kan positionen som baljan sätter barnet i även hjälpa där. Designen är enkel men stilren och passar därmed alla. Finns i flera fina färger och kan användas på andra sätt när barnet växt ur baljan, som leksaksförvaring, tvättkorg eller duschbalja. Riktigt bra och prisvärd. 

Mått: 35x37cm

Åldersrekommendation: 0-1 år 


Thermobaby Vasco Badkit

Sist men inte minst har vi detta kompletta badkit från Thermobaby. Deras Vasco badkit innehåller allt du behöver för att både du och bebisen ska få en mysig badstund antingen tillsammans en på egen hand. 

Utöver en riktigt bra, lättanvänd och stabil badbalja får du även med en slang, ett stativ med träben, en kam och borste, en badhjälp, en badtermometer samt en tvättsvamp. Med stativet kan du se till att baljan kommer upp i höjd för behaglig hantering även ståendes – det är fördelaktigt om du står i duschen. 

Stativet är stadigt, lätt att fästa under baljan med en skruvratt, och det är även smidigt att fälla ner och ihop för praktisk förvaring. Med slangen kan du enkelt tappa ur vattnet efter användning. 

Badhjälpen ger extra stöd för bebisen efter dess kropp, medan termometern gör att du håller koll på temperaturen. Kam, borste och tvättsvamp underlättar rengöring. Trots att detta är ett rätt kostsamt kit får du otroligt mycket för pengarna då du får allt.


Frågor och Svar om badbaljor för barn

Är badbalja hemma ett måste?

Som nybliven förälder finns det otroligt många saker och prylar att lägga händerna på om man så vill. Samtidigt är inget ett måste – vill du bada din bebis i diskhon kan det funka det med. Däremot skulle vi säga att en badbalja gör stor skillnad både för dig och barnet.

Den är säker och trygg, den är smidig att använda, den är bekväm för er båda, och så slipper du vara i köket. Du har även gott om utrymme att tvätta barnet där i. Finns det något som är värt att investera i är det en badbalja om du frågar oss.

När kan jag använda badbaljan?

En badbalja kan användas precis när du vill använda den, det vill säga när du ska tvätta och rengöra barnet. De flesta badbaljor rekommenderas att använda från det att barnet föds tills att det är mellan 6 månader och 1 år, efter det brukar de oftast bli för små. Så fort du vill tvätta barnet, antingen i duschen eller bredvid dig i badet, kan det dock användas!

Vilken badbalja är bäst?

Det beror lite på önskat användningsområde, hur du bor och vad du är i behov av. Vi skulle säga att du bör utgå ifrån storleken, om den är hopfällbar eller inte, samt de funktioner som finns att erbjuda. Kolla in vår köpguide samt våra produktrekommendationer av bäst i test ovan!

Viktigt att tänka på vid användning av badbalja?

För att användningen av en badbalja ska bli så behaglig och trygg som möjligt både för dig och barnet är det framförallt viktigt att du tänker på två saker; barnets position och vattnets temperatur.

Barnet bör få tillräckligt med stöd baserat på dess ålder och utveckling, och vattnet bör inte vara för varmt. Det är också viktigt att du adlrig lämnar barnet i baljan utan uppsikt.