Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Det är ett faktum att de flesta barn gillar att bada. Trots att de kan tycka att det är läskigt under de första åren så är det något de brukar vänja sig vid rätt snabbt, det speciellt om man hjälper dem och gör att de känner sig säkra i vattnet. När de väl fattat grejen kan det vara svårt att hindra dem från att bada när tillfälle ges. 

Något som däremot alltid kan vara bra är armpuffar. Detta är ett hjälpmedel du kan använda dig av i väldigt många lägen när barnet ska vistas i vattnet, och det för olika åldrar. Armpuffar kan användas för att små barn ska vara mer säkra och hålla sig flytande, samtidigt som det kan hjälpa lite större barn att lära sig simma.

Armpuffar är med andra ord något som alla föräldrar bör ha hemma. Med de kommer både du och barnet i fråga känna sig tryggt, vilket gör det hela med vatten lite roligare. För dig som vill köpa ett par armpuffar kan vår köpguide om de bästa armpuffarna vara perfekt. Vi tipsar om de bästa modellerna på marknaden så att även du kan hitta din favorit!

Lista över de bästa armpuffarna 

Premium: Aquarapid Aquaring Armringar

Mellan: Aquarapid Swim-Wings Armringar

Budget: Swimpy Armpuffar Babblarna (0-2 år)

Disney Mimmi Pigg Armringar

Skruttenringen

Bestway – Armpuffar Spiderman

Resultat bäst i test 

Att välja ut vilka armpuffar som är bäst var inte riktigt det enklaste i och med att det finns en hel del olika varianter på marknaden. Samtidigt framkom det rätt tydligt i andra experttester och via recensioner från andra användare vilka armringar för barn som var de mest populära. 

På så sätt kunde vi göra val som kändes trygga att rekommendera för dig. Du kan känna dig säker på att vi gjort noggrann research för att komma fram till vilka armringar som faktiskt är de bästa, och det i olika priskategorier. Några av de aspekter vi kollade på passform, användning, hållbarhet, design och såklart då även pris. 

PREMIUM: Aquarapid Aquaring Armringar

Som vår premiumvinnare valde vi dessa armringar från Aquarapid, nämligen deras Aquaringar. Denna variant av armringar är ett perfekt val för dig som vill känna dig trygg när barnet ska flyta eller bada i vattnet. Dess stabila och väl tilltagna form gör att barnet hålls ovanför utan i alla lägen. 

Samtidigt håller de en kvalité som möjliggör hög tålighet och långvarig hållbarhet, något som bara i sig är värt en investering. För kvalitén behöver du dock inte betala så mycket. Kombinationen av detta och armpuffarnas komfort såväl som snygga design ger full pott i poängskalan. Perfekt för såväl mindre som lite större barn!


MELLAN: Aquarapid Swim- Wings Armringar

Här har vi återigen ett par riktigt bra armpuffar från Aquarapid, men denna gång i deras modell Aquarapid Swim- Wings Armringar. Tack vare dess något lägre pris anser vi att denna modell utgör en perfekt mellanvinnare – kvalitén såväl som hållbarheten och komforten är nästan den samma som hos vår vinnare från samma tillverkare!

Det finns med andra ord mycket som tyder på att du kommer bli nöjd med ditt köp. Oavsett om ditt barn ska lära sig simma eller om du vill få lite extra flythjälp kommer de bidra till en trygg tillvaro såväl i havet som i poolen och i badhuset. Så länge barnet väger mellan 15-30kg gör de sig perfekt. 


BUDGET: Swimpy Armpuffar Babblarna (0-2 år) 

För dig som har ett barn som ska lära sig flyta och vara i vattnet kommer dessa armpuffar från Swimpy passa perfekt. Just den här modell, med mönster av babblarna, är specifikt utformade för användning av barn mellan 0-2 år. Tack vare dess något triangelformade design är de väldigt stadiga och trivsamma att använda i vattnet oavsett situation. 

Trots att dessa armpuffar kommer till ett väldigt lågt pris anser vi att det funkar riktigt bra. Om ditt barn dessutom är ett fan av babblarna kan dessa Babblarna- puffar bli en stor favorit. Bara en sådan liten detalj kan göra att barnet genast tycker att det är roligare att använda dem. De finns även för barn i andra åldrar samt i andra mönster. 


Köpguide – att tänka på inför köp av armpuffar 

Amrpuffar för barn tillhör inte en av de marknadskategorier där det finns en hel djungel av produkter att välja mellan, något som såklart kan underlätta. Samtidigt finns det en hel del olika modeller att välja mellan, något som både kan vara positivt och negativt. Utbudet är inte överväldigande, men det kan ändå vara svårt att veta vilka man ska välja. 

Det speciellt om man inte vet vad som är bäst för ett barn i en viss ålder, eller vad man själv är i behov av. Då kan även ett relativt snävt utbud krångla till det. Fördelen med armpuffar är dock att det inte finns överdrivet många aspekter som kan vara avgörande för upplevelsen av produkten. 

Men, precis som med allt annat finns det självklart ett par saker som kan vara bra att tänka på inför köp. Alla barn är trots allt i behov av olika saker, och olika armpuffar kan även passa olika bra för olika ändamål. Oavsett vad just du söker kan vi lova dig att våra tips på saker att tänka på innan köp kan vara värt att läsa igenom!

Vad söker du?

Det allra första du bör fundera över då du ska köpa armpuffar till ditt barn är vad just du söker. Detta är kanske det som är allra svårast att ha ett svar på, men om man väl börjar fundera lite så ska du se att det snart kommer fram. 

Det kan exempelvis handla om att du vill hitta de bästa men billigaste puffarna, eller att du vill ha ett par som kan användas av flera i olika åldrar. Eller så kanske du söker efter de armpuffar som har snyggast design, eller de som har ett material som är otroligt tåligt. Oavsett vad just du söker brukar det vara möjligt att hitta riktigt bra lösningar.

Barnets ålder och vikt

Den absolut viktigaste aspekten när det kommer till att hitta de bästa armpuffarna är dock inte vad du söker. Utan det viktigaste är att armpuffarna är säkra för just ditt barn. Där är såklart barnets ålder såväl som vikt avgörande. Med andra ord bör du anpassa ditt köp efter vilken ålder och vikt barnet ligger på när hen ska använda puffarna. 

Detta är vanligen dessa aspekter som tillverkarna utgår ifrån då de skapar sina armpuffar. Du kan därmed ofta se just ålders- eller viktrekommendation på puffarna. Är ditt barn 0-2 år bör du välja ett par som passar barn mellan just 0-2 år, medan barn mellan 2-6 år bör ha en modell för just 2-6 år. 

Står det inte någon åldersrekommendation får du kolla efter rekommenderad vikt. Dessa brukar ligga på 0-15kg eller 15-30kg vilket innebär möjligheter till rätt långvarig användning. Se dock alltid till att du väljer en modell av armpuffar med den vikt- eller åldersintervall som barnet är närmst – till ett barn som exempelvis snart är 2 år bör du köpa ett par för 2-6 år. 

Utformning

Även armpuffarnas utformning är avgörande för hur användningsupplevelsen blir. Armpuffarna brukar antingen vara runda eller triangelformade, där de olika formerna innebär något varierande resultat. 

Triangelformade modeller kan ofta upplevas som något mer stabila då de hjälper barnet att balansera och flyta bra i vattnet. De liksom lyfter och bär upp barnet på ett sätt som kan vara väldigt bra. Samtidigt kan runda armpuffar vara bra då de ger samma fördelning av kraft oavsett hur de placeras.  

Design

Detta är kanske en av de minst viktiga aspekterna att se till när du ska köpa armpuffar. Samtidigt kan designen på armpuffarna vara avgörande för om barnet gillar de eller inte. 

Idag kan du välja mellan armpuffar i många olika färger och mönster, där somliga är enklare än andra. Det kan vara bra att välja armpuffar som kommer i en stark färg för ökad synlighet, samt designer som kommer med motiv ditt barn gillar. 

Pris

Sist men inte minst bör du se över vad du själv är villig, eller har möjlighet, att lägga på ett par armpuffar. Armpuffar för barn är absolut inte dyrt, men i förhållande till vad du får är det viktigt att ha något slags perspektiv på vad som innebär prisvärdhet och inte. 

Det finns såväl billiga som något mer kostsamma armpuffar på dagens marknad. Generellt är de lite dyrare modeller de som håller högre kvalité och därmed även de som håller längre och tål mer. Samtidigt kan de billiga varianterna funka bra och vara säkra. Du väljer det som känns bäst för din budget!  

Resultat: 

Aquarapid Aquaring Armringar

Aquarapid är en självklar vinnare när det kommer till tillverkare av armpuffar för barn. Deras produkter är rent ut sagt älskade av såväl föräldrar som barn av alla olika åldrar. Där är framförallt deras höga kvalité, tålighet och hållbarhet avgörande. 

Samtidigt tar Aquarapid fram produkter som både är snygga och riktigt behagliga att använda. Där gäller inget undantag för deras Aquaring armpuffar. För oss var det med andra ord en självklarhet att just denna modell skulle bli vår bäst i test vinnare. 

Dessa armpuffar är specifikt utformade för att hjälpa barnet då det ska lära sig att flyta eller simma. Tack vare dess utformning med en ring i skum inuti kan du känna dig trygg med att barnet stannar över vattenytan oavsett läge och situation – de är väldigt stabila. Med dessa är barnet riktigt säkert! 

Dessutom känns de smidiga att trä på och är sköna att använda. Kort sagt en riktigt bra investering för alla barn som väger upp till 30kg. Armringarna passar bra runt armen och håller länge tack vare dess kvalité. Vi är riktigt nöjda. Dessa finns i flera fina färger. 


Aquarapid Swim- Wings Armringar

Aquarapid Swim-Wings Armringar är utan tvekan de absolut bästa armpuffarna för barn i mellanklassen. Trots ett väldigt bra pris kan vi garantera dig om att dessa puffar håller en otrolig kvalité, precis som andra produkter från Aquarapid. Att köpa deras Swim- Wings är med andra ord något alla kan göra utan att bli besvikna. 

Om ditt barn väger mellan 15-30kg kommer dessa göra sig perfekt. Till att börja med är de tillverkade av ett mycket tåligt och slitstarkt material som möjliggör långvarig användning och säker hantering. Du kan känna dig trygg med att barnet får den flythjälp som behövs!

Samtidigt är detta ett par armpuffar som sitter väldigt bra och behagligt runt barnets armar. De är även enkla att trä på såväl som dra av vid behov, något som i sig underlättar väldigt. Hålet för att blåsa in och trycka ut luft sitter placerat ovantill för enkel åtkomst trots att du trätt på puffen. 

I och med dess trekantiga form ger de även riktigt bra stabilitet när barnet flyter runt i vattnet. Det blir då lättare för barnet att hålla sig ovanför ytan utan överdrivet mycket ansträngning. Sist men inte minst är de tillverkade i enkla men starka färger som gör att barnet syns extra bra i vattnet. Även det är en säkerhet. Så bra!


Swimpy Armpuffar Babblarna (0-2 år) 

Vårt absolut bästa budgettips när det kommer till armringar för barn är denna variant från Swimpy. Deras Armpuffar Babblarna är det perfekta alternativet för dig som har barn mellan 0-2 år som ska lära sig att vistas i vattnet. Puffarna är dock inte bara väldigt billiga, utan de är även väldigt bra. 

Trots en rätt enkel design och utformning gör de helt klart det job som utlovas. Med dessa runt armarna kan både du och barnet känna sig tryggt och säkert i alla lägen. Armpuffarna har en något triangelformad design som gör det hela väldigt stadigt och bekvämt – de håller upp barnet så att barnet kan fokusera på att trivas. 

Samtidigt är de enkla att trä på och trä av på barnet, det trots att de sitter bra runt armen. Materialet är relativt tåligt och kan därmed hålla rätt länge. För det låga priset levererar det absolut upp till förväntningarna.

En stor fördel ligger dock på det fina mönstret med Babblarna. Bara det kan göra dessa puffar till en storfavorit där hemma! Vill du köpa dessa till ditt barn finns de i denna modell samt i en modell för lite större barn. Där kan du även hitta armpuffar i andra mönster och motiv. Oavsett är det en riktigt bra och billig investering som kan passa de flesta. 


Disney Mimmi Pigg Armringar 

Här kan vi ha en riktigt storfavorit av armpuffar för de barn som är fan av Disneys Musse och Mimmi Pigg. Just den här modellen har nämligen fina motiv med söta Mimmi Pigg, något som i sig kan underlätta användningen. Det är alltid roligt när något gulligt kan förhöja stämningen!

Utöver ett fint motiv är dessa armringar även att föredra då du vill ha ett par med smidig användning och hantering. Här finns det nämligen två luftkammare för snabb uppblåsning såväl som tömning av luft. Skyddsventilerna ser till att puffarna håller sig hårda och flytande. 

Oavsett om ditt barn ska lära sig simma, flyta eller om ni bara vill kunna plaska runt och leka i vattnet på ett säkert sätt kommer dessa göra sig riktigt bra. Materialet är PVC plast är relativt tåligt och kan hålla under ett par år. Armpuffarna passar för användning av 3-åringar och uppåt. Dessa är både billiga och bra!


Skruttenringen 

Skruttenringen och deras armringar är en modell som många anser som bäst på marknaden. Och det av diverse anledningar! Vi kan hålla med om att detta är ett av de bättre alternativen för barn i alla åldrar. Framförallt är egenskapen om det riktigt tåliga och hållbara materialet avgörande. 

Armpuffarna är riktigt rejäla och robusta. De är utformade med en stabiliserande skumplast inuti och ett riktigt bra material utanpå. På så sätt håller de ditt barn flytande i alla lägen utan risk för barnet sjunker ner eller tappar balansen. 

Puffarna kommer också hålla sig fina och hela under en längre tid framöver, något som i sig är värt en investering. I och med att dessa kommer till ett lite högre pris känns denna hållbarhet extra bra. Trots mycket bra flytkraft och gedigen design känns de inte klumpiga. Utan istället är de behagliga att använda och behändiga att trä på. 

Materialet är mjukt och skaver inte in i huden. Dessutom är det fritt från ftalater. Därmed kan även lite mindre barn använda dessa utan problem. Från det att barnet är 1 år (11kg) tills det att barnet är runt 6 år (30kg) funkar armringarna perfekt. 

Att Skruttenringen tillverkar produkter av mer miljökompenserande material är även det en fördel. Känner du för att köpa just denna modell av armringar för barn kan vi lova dig att du inte blir besviken. Det finns mycket gott att hämta här, såväl för dig som för barn. Ringarna finns i flera fina färger och passar för de flesta. 


Bestway Armpuffar Spiderman 

Här har vi en riktigt fin modell av armpuffar från Bestway. Tack vare det roliga motivet av Spiderman kan vi nästan garantera dig att barnet tycker att det är väldigt mycket roligare att vistas i vattnet. Är barnet sen tidigare lite rädd eller orolig och nervös kan detta underlätta väldigt!

Det roliga här är också att barnet inte behöver vara ett superfan av den häftiga superhjälten Spiderman. Utan i princip alla barn i alla olika åldrar kan tycka att det är roligt. Utöver ett mycket fint motiv är detta ett par armpuffar som möjliggör hög säkerhet då barnet ska lära sig simma eller flyta. Du kan ta det lugnt och låta barnet lära och utforska i egen takt. 

Sist men inte minst är detta ett par armpuffar som kommer till ett otroligt bra budgetpris. Trots att kvalitén även talar därtill, utan att vara negativt, får du väldigt mycket för pengarna. De må se något enkla ut, men faktum är att de funkar riktigt bra. De är bekväma, sitter bra och funkar för de flesta. 

https://www.babyland.se/bestway-armpuffar-spiderman

När kan mitt barn börja använda armringar?

Detta beror lite på vad du själv anser är passande och vilket behov just ni har av armringar. Däremot brukar det finnas rätt tydliga rekommendationer på när olika armringar bör användes, det antingen i form av ålders- eller viktrekommendation. Intervallen brukar ligga på 0-2 år (0-15kg) och 2-6 år (15-39kg). Du avgör själv vad som känns tryggt och vad som kanske behövs.

Hur länge bör jag använda armpuffar på mitt barn?

Även detta är upp till dig att avgöra. Ju längre du använder armpuffar på ditt barn desto säkrare är det i vattnet. Vi skulle däremot säga att en bra tumregel är att armpuffar kan användas tills det att barnet lärt sig flyta och simma på egen hand, sen kan de skickas vidare till mindre syskon, kusiner eller kompisar.

Finns det ett krav på att mitt barn ska använda armpuffar?

Nej, det finns det absolut inte. Huruvida ditt barn ska använda puffar eller inte är upp till dig att avgöra. Däremot skulle vi säga att det är något du bör använda på ditt barn om det ännu inte lärt sig flyta eller simma på egen hand.
Med ett par armpuffar på ökar inte bara säkerheten för alla inblandade, utan det blir även enklare för barnet att lära sig på egen hand. Det känns även tryggare och så blir det många gånger roligare!

Klarar sig barnet på egen hand med bara simringar?

Något som många misstar sig om är att armringar är en form av säkerhetsprodukt som garanterar att barnet alltid är säkert i vattnet. Däremot är det inte sant. Ett par simringar är nämligen bara ett flythjälpmedel som gör det hela lite säkrare då det minskar risken för att barnet sjunker eller hamnar under vattnet.
Men, för att det ska vara 100% säkert krävs det även att du är med barnet och håller i det för att vattnet inte ska innebära en risk. Du bör med andra ord inte lita på att armpuffarna är det enda som krävs för att barnet ska flyta eller simma. Det är inte förens barnet kan simma och hantera vattnet helt på egen hand som du kan stå på avstånd, och då behövs sällan puffarna.