InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Babyland och BabyV

Britax Smile 2 Àr en av de polulÀraste barnvagnarna och barnvagnspaketen i Sverige.

Efter att ha utvÀrderat barnvagnen ett tag sÄ kÀnner jag mig bekvÀm med att sÀga att det Àr svÄrt att hitta nÄgon annan vagn som ger mer för pengarna.

Den upplevs vÀldigt vÀlbyggd och kvalitativ. SÀrskilt med tanke pÄ sitt lÄga pris. Och jÀmfört mot billigare modeller sÄ Àr det ljusÄr i kvalitet.

Letar du efter en barnvagn eller ett paket med sittdel och liggdel samtidigt som du vill spendera sÄ lite som möjligt utan att vara dumsnÄl. DÄ kan Britax Smile 2 Duovagn vara nÄgot att övervÀga.

Vi har recenserat duovagnen. AlltsÄ paketet med sittdel och liggdel. Allt fler nyblivna förÀldrar tar till sig av de senaste rönen att barn har bÀst möjligheter att utvecklas om de fÄr ligga helt platt i vagnen under sina första mÄnader.

Vad ingÄr?

 • Barnvagnsrammed hjul
 • Förvaringsdel med reflexer
 • Sittdel
 • Liggdel
 • Regnskydd till liggdelen

Tillbehör

För vem passar Britax Smile 2 Duovagn?

Britax Smile 2 passar för förÀldern som vill köpa en riktigt bra barnvagn med beprövad kvalitet utan att spendera extra pÄ en premiumvagn.

Den kan vara ett bra köp för förÀldrar som vÀntar barn dÄ den finns att köp bÄde som duovagn eller som ett paket med duovagn och babyskydd

Det gÄr att spendera dubbelt sÄ mycket pÄ dyrare barnvagnar utan att ditt barn kommer mÀrka nÄgon skillnad.

Du hittar duovagnen hÀr

Funktioner

Tack vare sin liggdel sÄ passar barnvagnen frÄn att bebisen Àr nyfödd tills att den blir 17 kg.

Liggdelen Àr tÀnkt för den första tiden upp till sex mÄnader eller nio kg.

 • Vikt utan sittdel eller liggdel: 8,9 kg
 • Vikt med sittdel: 13 kg
 • Vikt med liggdel: 13 kg
 • Maxvikt barn i sittdel: 17 kg
 • Maxvikt barn i liggdel: 9 kg
 • Maxvikt i förvaringsutrymmet: 7kg

Sittdel

NÀr ditt barn blivit lite Àldre (cirka sex mÄnader) Àr det dags att flytta frÄn liggdelen till sittdelen.

Sittdelen gÄr att justera i mÄnga lÀgen sÄ att ni kan hitta vilken sittstÀllning som passar ditt barn bÀst. Eller i liggande lÀge om det Àr dags att sova.

Det gÄr att justera ryggen och fotstödet separat. I början kan det kÀnnas som mÄnga instÀllningar att hÄlla reda pÄ men det blir snabbt naturligt hur det fungerar.

PÄ sittdelen finns Àven en sufflett med solskydd SPF 50+. Suffletten har Àven ventilationshÄl med lucka sÄ att det gÄr att fÄr ett luftflöde genom suffletten samtidigt som du fÄr ett titthÄl.

Liggdel

Under barnets första sex mÄnader rekommenderas att anvÀnda liggdelen. Britax liggdel Àr rejÀl och tyget kÀnns kraftigt och av bra kvalitet. Det Àr Àven vattenavvisande sÄ lÀttare regn tÄl den.

Skulle det dÀremot börja rekommenderas att regnskyddet anvÀnds.

Även liggdelen har en sufflett som gĂ„r att fĂ€lla upp och ner. Vill du packa in bebisen ordentligt sĂ„ sĂ€tter du pĂ„ skyddet ovanpĂ„.

Liggdelen rekommenderas för barn upp till sex mÄnader och Àr enligt tillverkaren godkÀnd för barn upp till nio kg.

Förvaring

Det gÄr inte att tillverka en av de bÀsta barnvagnarna pÄ marknaden utan att ha generöst med packningsutrymme under vagnen.

Britax Smile 2 Duovagn har riktigt bra med utrymme för allt som kan behövas. Även för en picknick med hela familjen.

Dessutom Àr förpackningen smart utformad för att underlÀtta i- och urpackning.

För extra sÀkerhet och synlighet i mörkret Àr förvaringsdelen försedd med reflexer. Extra sÀkerhetstÀnk Àr alltid ett plus!

SĂ€kerhet

Det spelar ingen roll hur snygg eller enkel att anvÀnda en barnvagn Àr om den inte uppfyller grundlÀggande sÀkerhetstÀnk. Och gÀrna lite dÀrtill.

Britax Smile 2 har en fotbroms som Àr placeras precis dÀr jag förvÀntar mig att den ska vara. Det kÀnns enkelt och naturligt.

Alla klickfÀsten för liggdelen och sittdelen kÀnns rejÀla och inger förtroende.

En funktion som jag tyvÀrr inte ser pÄ alla barnvagnar och som Àven Britaxen saknar, Àr armbandet. AlltsÄ det bandet som liknar bandet pÄ en skidstav, för att barnvagnen inte ska kunna rulla ivÀg i en backe ifall man rÄkar vara ouppmÀrksam en sekund.

Som tur Àr finns det mÄnga sÄdana att köpa vid sidan om och det kostar inte mycket.

Transport

NÀr det Àr dags att hoppa in i bilen eller tÄget mÄste barnvagnen var smidig att fÀlla ihop.

Britax Smile 2 har en smart lösning som underlÀttar ihoppackandet. Mekanismen för att fÀlla ihop sitter uppe vid handtaget. Precis nedanför dÀr handtaget kan vinklas för att justera efter hur lÄng föraren Àr.

Sittdelen eller liggdelen mÄste sÄklart av först. Liggdelen Àr ju lite bulkigare och gÄr inte att fÀlla ihop sÄ sÀrskilt mycket.

Men sittdelen gÄr att göra liten och pack ihop med den ihopfÀllda vagnen.

Fungerar Britax Smile 2 i tuff terrÀng?

Britax Smile 2 har rejÀla och stora hjul som gör det mycket lÀmplig pÄ ojÀmn terrÀng, grusvÀgar eller snö.

En slutsats vi konstaterade i vÄr genomgÄng av den bÀsta barnvagnen för tuff terrÀng, var att stora hjul och ett kraftigt handtag Àr de absolut viktigaste egenskaperna.

Britax Smile 2 har precis detta och fungerar riktigt bra för den mer aktiva förÀldern som inte vill bli hindrad av att asfalten tar slut.

NÀr borde jag köpa barnvagn?

LÀser du detta innebÀr det att du, som jag, vill lÀsa pÄ i god tid innan sÄ jag kan göra ett sÄ bra beslut som möjligt.

NÀr jag vÀntade mitt första barn sÄ köpte vi vÄr barnvagn ca tre mÄnader innan barnet var planerat.

Vilket var tur dÄ vi fick fel delar och var tvungen att Äka tillbaka till affÀren och byta. Det hela blev en liten cirkus kan man sÀga.

Det brukar inte vara nÄgra bekymmer med leverans, men ibland kan det ta nÄgon vecka. DÄ Àr det skönt att varit ute i god tid.

Dessutom Àr skönt att kunna prova att fÀlla ihop vagnen och rulla den lite innan man blivit allt för tjock. Barnvagnen ska ju trots allt anvÀndas mest nÀr en inte Àr gravid.

Om det inte kommer fler…

Sammanfattning

Att Britax Smile 2 Àr en vinnare kÀnns sjÀlvklart.

Mitt första intryck var att detta Àr en premiumvagn. Sedan sÄg jag att priset var mycket lÀgre Àn vad jag förvÀntade mig för den kvaliteten man fÄr.

Även körupplevelsen kĂ€nns vĂ€l avvĂ€gd mellan att vara en barnvagn för ojĂ€mn terrĂ€ng eller en stadsvagn. Den fungerar bra i bĂ„da miljöerna Ă€ven om den inte Ă€r helt utformad för att vara en terrĂ€nggĂ„ende barnvagn.

Den har smarta lösningar för förvaring. VÀndbar sittdel och en riktigt bra liggdel. Jag har svÄrt att hitta nÄgot jag inte gillar.