Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och BabyV

Britax Smile 2 är en av de poluläraste barnvagnarna och barnvagnspaketen i Sverige.

Efter att ha utvärderat barnvagnen ett tag så känner jag mig bekväm med att säga att det är svårt att hitta någon annan vagn som ger mer för pengarna.

Den upplevs väldigt välbyggd och kvalitativ. Särskilt med tanke på sitt låga pris. Och jämfört mot billigare modeller så är det ljusår i kvalitet.

Letar du efter en barnvagn eller ett paket med sittdel och liggdel samtidigt som du vill spendera så lite som möjligt utan att vara dumsnål. Då kan Britax Smile 2 Duovagn vara något att överväga.

Vi har recenserat duovagnen. Alltså paketet med sittdel och liggdel. Allt fler nyblivna föräldrar tar till sig av de senaste rönen att barn har bäst möjligheter att utvecklas om de får ligga helt platt i vagnen under sina första månader.

Vad ingår?

 • Barnvagnsrammed hjul
 • Förvaringsdel med reflexer
 • Sittdel
 • Liggdel
 • Regnskydd till liggdelen

Tillbehör

För vem passar Britax Smile 2 Duovagn?

Britax Smile 2 passar för föräldern som vill köpa en riktigt bra barnvagn med beprövad kvalitet utan att spendera extra på en premiumvagn.

Den kan vara ett bra köp för föräldrar som väntar barn då den finns att köp både som duovagn eller som ett paket med duovagn och babyskydd

Det går att spendera dubbelt så mycket på dyrare barnvagnar utan att ditt barn kommer märka någon skillnad.

Du hittar duovagnen här

Funktioner

Tack vare sin liggdel så passar barnvagnen från att bebisen är nyfödd tills att den blir 17 kg.

Liggdelen är tänkt för den första tiden upp till sex månader eller nio kg.

 • Vikt utan sittdel eller liggdel: 8,9 kg
 • Vikt med sittdel: 13 kg
 • Vikt med liggdel: 13 kg
 • Maxvikt barn i sittdel: 17 kg
 • Maxvikt barn i liggdel: 9 kg
 • Maxvikt i förvaringsutrymmet: 7kg

Sittdel

När ditt barn blivit lite äldre (cirka sex månader) är det dags att flytta från liggdelen till sittdelen.

Sittdelen går att justera i många lägen så att ni kan hitta vilken sittställning som passar ditt barn bäst. Eller i liggande läge om det är dags att sova.

Det går att justera ryggen och fotstödet separat. I början kan det kännas som många inställningar att hålla reda på men det blir snabbt naturligt hur det fungerar.

På sittdelen finns även en sufflett med solskydd SPF 50+. Suffletten har även ventilationshål med lucka så att det går att får ett luftflöde genom suffletten samtidigt som du får ett titthål.

Liggdel

Under barnets första sex månader rekommenderas att använda liggdelen. Britax liggdel är rejäl och tyget känns kraftigt och av bra kvalitet. Det är även vattenavvisande så lättare regn tål den.

Skulle det däremot börja rekommenderas att regnskyddet används.

Även liggdelen har en sufflett som går att fälla upp och ner. Vill du packa in bebisen ordentligt så sätter du på skyddet ovanpå.

Liggdelen rekommenderas för barn upp till sex månader och är enligt tillverkaren godkänd för barn upp till nio kg.

Förvaring

Det går inte att tillverka en av de bästa barnvagnarna på marknaden utan att ha generöst med packningsutrymme under vagnen.

Britax Smile 2 Duovagn har riktigt bra med utrymme för allt som kan behövas. Även för en picknick med hela familjen.

Dessutom är förpackningen smart utformad för att underlätta i- och urpackning.

För extra säkerhet och synlighet i mörkret är förvaringsdelen försedd med reflexer. Extra säkerhetstänk är alltid ett plus!

Säkerhet

Det spelar ingen roll hur snygg eller enkel att använda en barnvagn är om den inte uppfyller grundläggande säkerhetstänk. Och gärna lite därtill.

Britax Smile 2 har en fotbroms som är placeras precis där jag förväntar mig att den ska vara. Det känns enkelt och naturligt.

Alla klickfästen för liggdelen och sittdelen känns rejäla och inger förtroende.

En funktion som jag tyvärr inte ser på alla barnvagnar och som även Britaxen saknar, är armbandet. Alltså det bandet som liknar bandet på en skidstav, för att barnvagnen inte ska kunna rulla iväg i en backe ifall man råkar vara ouppmärksam en sekund.

Som tur är finns det många sådana att köpa vid sidan om och det kostar inte mycket.

Transport

När det är dags att hoppa in i bilen eller tåget måste barnvagnen var smidig att fälla ihop.

Britax Smile 2 har en smart lösning som underlättar ihoppackandet. Mekanismen för att fälla ihop sitter uppe vid handtaget. Precis nedanför där handtaget kan vinklas för att justera efter hur lång föraren är.

Sittdelen eller liggdelen måste såklart av först. Liggdelen är ju lite bulkigare och går inte att fälla ihop så särskilt mycket.

Men sittdelen går att göra liten och pack ihop med den ihopfällda vagnen.

Fungerar Britax Smile 2 i tuff terräng?

Britax Smile 2 har rejäla och stora hjul som gör det mycket lämplig på ojämn terräng, grusvägar eller snö.

En slutsats vi konstaterade i vår genomgång av den bästa barnvagnen för tuff terräng, var att stora hjul och ett kraftigt handtag är de absolut viktigaste egenskaperna.

Britax Smile 2 har precis detta och fungerar riktigt bra för den mer aktiva föräldern som inte vill bli hindrad av att asfalten tar slut.

När borde jag köpa barnvagn?

Läser du detta innebär det att du, som jag, vill läsa på i god tid innan så jag kan göra ett så bra beslut som möjligt.

När jag väntade mitt första barn så köpte vi vår barnvagn ca tre månader innan barnet var planerat.

Vilket var tur då vi fick fel delar och var tvungen att åka tillbaka till affären och byta. Det hela blev en liten cirkus kan man säga.

Det brukar inte vara några bekymmer med leverans, men ibland kan det ta någon vecka. Då är det skönt att varit ute i god tid.

Dessutom är skönt att kunna prova att fälla ihop vagnen och rulla den lite innan man blivit allt för tjock. Barnvagnen ska ju trots allt användas mest när en inte är gravid.

Om det inte kommer fler…

Sammanfattning

Att Britax Smile 2 är en vinnare känns självklart.

Mitt första intryck var att detta är en premiumvagn. Sedan såg jag att priset var mycket lägre än vad jag förväntade mig för den kvaliteten man får.

Även körupplevelsen känns väl avvägd mellan att vara en barnvagn för ojämn terräng eller en stadsvagn. Den fungerar bra i båda miljöerna även om den inte är helt utformad för att vara en terränggående barnvagn.

Den har smarta lösningar för förvaring. Vändbar sittdel och en riktigt bra liggdel. Jag har svårt att hitta något jag inte gillar.