Innehållet innehåller reklam i form av annonslänkar till Babylandoch Babyshop.

Matstolar är ett måste för alla barn så att måltider kan intas på ett bekvämt och enkelt sätt. Det finns en mängd olika matstolar med diverse finesser och vilken som är lämpligast att välja beror på barnets ålder samt ens egna budget.

Nu för tiden finns det även matstolar som är speciellt utformade för att man ska kunna köpa till olika set som gör att matstolen kan användas under barnets hela uppväxt.

Matstolar bäst i test

Vid valet av vilka matstolar som ska undersökas, har vi försökt ta hänsyn till miljön och därmed vilket material som stolarna har tillverkats i. De utvalda matstolarna tillhör olika prisklasser och är de mest populära.

Tripp Trapp från Stokke

Bildresultat för tripp trapp matstol

Denna robusta matstol från Stokke kan användas under barnets hela uppväxt tack vare de produkter som man kan köpa till barnstolen.
Tripp Trapp Babyset är en tilläggsprodukt som ger stöd när barnet sitter i matstolen, varav matstolen är bra lämpad för bebisar.

Även nyfödda kan använda Tripp Trapp matstol med tilläggssätet
Tripp Trapp Newborn Set som ger stöd för din bebis. Självklart kan matstolen även användas av barn som klarar av att sitta själva.

Matstolen från Strokke har justerbara sitt- och fotplattor och ger därmed rätt stöd och säkerhet oavsett ditt barns storlek. Matstolen är alltså användbar från dess att barnet är nyfött och många år framöver.

Matstolen är tillverkad av europeiskt bokträ och har en robust konstruktion som gör att den håller för upp till 110 kg. Den håller därmed en hög kvalitet. Stolen är målad med en vattenbaserad, giftfri färg som är fri från bisfenol och ftalater.

Om man väljer att köpa till ett babyset till matstolen, ingår ett extra tippskydd som gör stolen ännu mer svårvält, vilket är extra viktigt när man har ett litet barn i stolen. Tippskydd kan även köpas separat.

Måtten på matstolen är:
Höjd: 79 cm. Bredd: 46 cm. Djup: 49 cm. Produktvikten är 7 kg.

Matstolen från Stokke tillhör en dyrare klass av matstolar i och med att den kan användas under en längre period tack vare de tilläggsprodukter som passar till stolen. Den kostar 1795 kr och finns i olika färger.

Läs mer om matstolen från Stokke här


 

Danstol från Babydan

 

Danstol från Babydan är en robust och smidig matstol som passar för barn på sex månader och uppåt. Denna matstol lever upp till kraven på en stabil och välkonstruerad matstol.

Den är konstruerad så att ett barn på 6 månader sitter säkert och får ett optimalt stöd för både rygg och fötter. Matstolen är även stabil och stadig när barnet väl blir äldre och lockas av att klättra upp i stolen själv.

Stolen har funnits på marknaden i mer än 15 år och den är utvecklad av egna designers och tillverkad under strängt kontrollerade produktionsformer, varav man som köpare kan vara säker på att man får en gedigen matstol.

Barnstolen har har extra långa stödfötter vilket ger optimal stabilitet och säkerhet när barnet kryper upp på stolen eller rör sig häftigt på stolen. Danstolen är dessutom DVN godkänd och överensstämmer med EN 14988.

Med matstolen levereras 3-punktssele, bygel och rem. Det finns även ett stort utval av matstolsdynor att köpa till separat.

Maxvikt för stolen är 15 kg.

Matstolen från Babydan kostar 899 kr och finns i både vit och grå färg.

Läs mer om matstolen från Babydan här


Matstol Marita från TrollMatstol Marita från Troll är en barnmatstol av gedigen björk som är lackerad i vitt med miljövänlig, vattenbaserad färg. Det är en klassisk, omtyckt barnstol med en ordentligt genomtänkt konstruktion och design.

Barnstolen är stadig och lätthanterlig och med stolen medföljer en bygel samt en säkerhetsrem som fäster stolen vid matbordet.

Vid produktionen av stolen ställs höga kvalitetskrav och man kontrollerar varje steg från det att timret kommer in till fabriken tills en färdig produkt lämnar fabriken.

Matstolen är som sagt tillverkad av massiv, solid Nordisk björk och färgen på stolen utgörs av giftfri, vattenbaserad färg som tillverkas i Sverige samt giftfritt lim. Trolls möbler är gjorda för att klara av både de Europeiska och Amerikanska standarderna. Produkterna testas i flertal testinstitut.

Måttet på matstolen är: H 81 x B 49,7 x D 55,5 cm och stolen kostar 629 kr.

Läs mer om Matstol Marita från Troll här


Matvik Matstol från Carena

Denna lite billigare matstol från Carena är en stabil och enkel matstol i plast och aluminium.

Stolsitsen har ett extra högt ryggstöd, vilket ger ditt barn ett ordentligt stöd. Dessutom är den praktiska stolsdynan avtagbar och därmed lätt att rengöra.

Matstolen har också en avtagbar bricka som underlättar matningen. Brickan är även en fördel ut säkerhetssynpunkt då den kan användas som säkerhetsbygel. Väljer man att ta bort brickan kan man täcka hålen för brickan med det medföljande täcklocket.

Stolens övre metallben kan avlägsnas och stolen kan därför fungera som en enklare stol när barnet blivit lite äldre.

Maxvikten för matstolen är 18 kg.
Måtten är 93x78x78 cm med en sitthöjd på 55.5 cm samt en brickhöjd på 72 cm.

Matstolen kostar 695 kr.

Läs mer om matstolen från Carena här


Vem ska köpa en matstol?

En matstol är ett måste för alla nyblivna föräldrar då det är något som barnet använder redan när det är nyfött. Det är ett bra sätt för barnet att lära sig att sitta någorlunda stilla när barnet äter och det kan innebära mysiga måltider tillsammans runt matbordet.

Tips för att köpa matstol

Vid köp av matstol är det smart att satsa på en matstol som kan användas under en längre period. Det vill säga en matstol som man eventuellt kan köpa extra produkter till, så att matstolen kan användas både när barnet är nyfött och när barnet blir äldre.

Dessutom är det långsiktigt ett smartare val att köpa en robust matstol av bra kvalitet som håller längre. Därmed sparar ni både på pengar och miljön!

De flesta matstolar som har stöd för tilläggsprodukter och därmed kan användas under en längre tid, ligger i den högre prisklassen. Dock kan det vara värt investeringen med tanke på att man vid köp av en billigare matstol antagligen kommer behöva köpa en ny matstol när barnet blir äldre.

Hur länge används en matstol?

Matstolar kan användas från att barnet är nyfött i och med att det finns tilläggsprodukter som stödjer barnet om barnet inte kan sitta upp själv. Matstolar kan därefter användas under barnets hela uppväxt, tills dess att barnet klarar av att sitta på en vanlig stol.