Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland, Babyshop, Lekmer, Jollyroom, Pink or Blue, Bamba och Polarn & Pyret

Mysiga långa promenader i den vita snön kan vara en av de bästa upplevelserna i världen. Barnet ligger skönt och njuter i vagnen, och det känns ju hur mysigt som helst, i alla fall tills dina händer blir stela och du slutligen knappt känner av dem alls. Och nästan ännu värre, när du kommer in och ska ta av vinterkläderna på den lilla, men dina fingrar inte verkar kunna slutföra en så enkel uppgift som att knäppa upp en enda knapp. För att inte nämna kliandet när händerna väl börjar tina! Usch.

Men den känslan är numera bara ett obekvämt minne för min del, eftersom handvärmare har löst det här problemet för gott. Ett väl behövt tillbehör till min barnvagn som gör vinterpromenaderna så mycket bekvämare.

Handvärmare är som en slags vante för föräldern som man fäster på barnvagnen och som hjälper till att hålla värmen på händerna när man är ute och går. Det finns två olika huvudmodeller av handvärmare: Den första typen är en bred variant där man stoppar in båda händerna, och det är den typen som också är vanligast. Men det är inte heller ovanligt att handvärmaren består av två separata muffar som man placerar var hand i, vilket är den andra modellen.

Handvärmare hjälper dig få ett stadigt och bekvämt tag om barnvagnen samtidigt som du inte riskerar att frysa av dina fingrar.

Även om handvärmare inte är något nytt så har sortimentet allt växt de senaste åren. Det finns nu en mängd olika handvärmare där ute, och nu är den bästa tiden att införskaffa ett par eftersom December precis stigit på. Ta en titt på urvalet av de bästa handvärmarna för vintern 2019 och framöver.

Lista över de bästa handvärmarna:

Premium: BOZZ Handvärmare Svart/Champange

BOZZ Handvärmare Svart/Champange
BOZZ Handvärmare Svart/Champange

Det populära barnmärket BOZZ sviker inte med den här tåliga handvärmaren. Den tål både vatten och vind. Den har en universal design som passar de mesta barnvagnarna och är mycket lätt att fästa.

Ett mycket lyxigt val dessutom; fodret är 100% lammskinn och alltså helt naturligt och fritt från skadliga ämnen. Det här är ett högt kvalitativt val och kommer se till att du bekvämt kan ha de långa promenaderna i kalla årstider och våta väder.


Mellan: EASYGROW Handmuffar Grey Melange

EASYGROW Handmuffar Grey Melange

Easygrows Handmuffar är andningsbara samtidigt som de är slitstarka och håller undan vatten och vind.

Dessa handmuffar är ett populärt val och många gillar att använda dem. En aning billigare alternativ än premium valet, men ändå riktigt bra och mysiga och passar alla barnvagnar.


Budget: Fillikid Smart Handvärmare

Fillikid Smart Handvärmare, Svart

Fillikids handvärmare är lätt och värmande.

Den är av den traditionella breda varianten, och är helt enkelt en klassisk handvärmare som gör sitt jobb för ett pris som i stort sett inte kommer påverka din plånbok.


Köpguide Handvärmare

Varför borde jag köpa handvärmare?

Handvärmare är ett ganska översett barnvagnstillbehör om man tänker på hur mycket det bidrar till bekvämlighet. Det kanske inte är nödvändigt för de som inte tar så långa promenader eller föredrar att hålla sig inne när det är kallt eller väder på gång, men för de som har ett aktivt uteliv oavsett säsong och väder är det ett oerhört praktiskt tillägg till barnvagnen.

Vad ska man tänka på när man köper handvärmare?

När du funderar på att köpa handvärmare så får du tänka på dina specifika behov. Hur ofta kommer du använda handvärmaren? Vill du kunna använda den långt i framtiden, eller behöver den bara fungera ett par år? Vad för typ anser du bekvämast?

Att fundera på de här frågorna kommer hjälpa dig välja rätt handvärmare för dina behov.

Vissa föredrar de traditionella, breda handvärmarna, och vissa föredrar tvådels värmarna som fungerar mer som ett par vantar. Vissa tycker det är viktigt att handvärmaren kan tvättas i maskinen medan andra är okej med att köra en handtvätt om det skulle behövas. En del vill ha så varma handvärmare som möjligt medan andra mest vill att de ska kunna tåla regn och lite småkyla.

Alltså finns det inget direkt svar till hur du ska välja din handvärmare, utan se bara till att du läser ordentligt innan du bestämmer dig för vilken som ser ut att passa just dig bäst.

Hur mycket kostar handvärmare?

Handvärmare kostar olika mycket beroende på kvalité och material. En billigare handvärmare betyder naturligtvis inte att det inte kommer fungera som den ska, men för de som promenerar även i extremare väder och går ut ofta kanske det är extra viktigt att välja handvärmare av hög kvalité och då spendera lite mer för handvärmare som kommer användas mycket och håller värmen riktigt bra och länge.

Om du inte använder barnvagnen så värst mycket men ändå inte vill frysa av dina fingrar när du gör det, kanske du finner att du kommer undan med ett billigare pris.

Generellt sätt kan du förvänta dig betala från cirka 200 – 700 SEK för en ny handvärmare, även om det säkert går att hitta billigare om du kan tänka dig att titta efter en begagnad.

Resultat bäst i test

Premium: BOZZ Handvärmare Svart/Champagne

Det populära märket BOZZs Handvärmare i Svart/Champange är en klassisk modell som vann premium platsen på den här listan.

För premiumpriset får du handvärmare vars foder består av helt äkta, naturligt långhårigt lammskinn. Lammskinn är bland de bästa materialen på att hålla värmen, så BOZZ handvärmare gör ett ordentligt bra jobb på den aspekten.

Yttertyget består av svart vind- och vattentåligt polyester, så du behöver inte oroa dig för att det läcker igenom heller. Materialet handvärmaren är gjort av innehåller dessutom inga skadliga ämnen, vilket gör det till ett säkert val. Så klart passar den universella designen de flesta barnvagnar och den går att maskintvättas på ullprogrammet i 30° C.

Handvärmaren är av den breda traditionella varianten och fästs enkelt på barnvagnen med tryckknappar. Det största problemet med denna handvärmare är att, även om det långhåriga lammskinnet känns skönt, varmt och mysigt mot händerna, så kan det komma päls i mellan när du försöker knäppa ihop knapparna eftersom pälsen är så lång.


Mellan: EASYGROW Handmuffar Grey Melange

Ett aningen billigare alternativ men ändå av riktigt hög kvalite, EASYGROW Handmuffar Grey Melange förtjänar den här platsen.

Muffarna är gjorda av slitstarkt, vindtätt material; yttertyget består av ull och bambu, och insidan är av mysig syntenpäls som håller värmen bra. De har dessutom bra andninsfårmåga.

En justerbar stängning med tryckknappar gör så att den fungerar bra för både små och stora händer, vilket självklart är praktiskt, särskilt om båda föräldrarna varvar med vem som håller barnvagnen.

Muffarna kan användar var för sig så händerna kan placeras brett isär, eller sättas ihop om så föredras.

En entusiastisk recension från Bäst i Test som testade 9 olika handvärmare visar att Easygrows Handmuffar lever upp till förväntningar:

”Easygrow Handmuffar är så nära perfekta som en handtagsvärmare kan bli, både sett till funktion och design. Dessa handtagsvantar kan knäppas ihop till en lång muff om man så önskar, men det är när de används separat som de är som bäst. Utsidan uppges vara vatten- och vindtålig med en vattenpelare på 3000 mm, och en timslång promenad i ösregn bekräftar att detta är sant. Händerna är både torra och varma väl hemkommen.”

Designen passar de flesta barnvagnar, och kan praktiskt maskintvättas i 40°C.


Budget: Fillikid Smart Handvärmare

Jag fann att för de som är på en budget men ändå inte vill frysa av händerna så har Fillikid en utmärkt handvärmare. Fillikids handvärmare är av den klassiska breda varianten. Den är enkel och rakt på sak, och gör helt enkelt sitt jobb, och för ett riktigt bra pris dessutom.

 Den är vattentät och passar alltså i alla väder. Den har även en genomskinlig ficka där du kan placera din smartphone. Den fästs på din barnvagns handtag med hjälp av tryckknappar. Den här handvärmaren bör handtvättas.


Lätt och elegant: Petite Chérie Handvärmare Amelie

Den här modellen från Petite Chérie är lätt, enkel och elegant. Den har ett gulligt och diskret mönster på det mörka yttertyget, och finns även i grå och rosa.

Den är av den tradtionella breda varianten. Den här handvärmaren är rikrigt bred och täcker hela handtaget, vilket gör det rymligt för händerna och du kan placera dem brett isär utan att behöva seperata muffar.

Handvärmaren har en justerbar öppning, och en dragkedja som är smidig och ser till att kall luft inte läcker in. Insidan är riktigt fluffig, varm och mysig.

Modellen passar för de flesta barnvagnar.


Klassisk: BOZZ Handvärmare Melange Black

En klassisk handvärmare i svart från märket Bozz med mjuk insida i varmt fleece som håller händerna mysigt varma under de kallare årstiderna. Denna modellen av BOZZ är en klassiker.

Den här versionen har inte långhårigt lammskinn utan istället fleece som hjälper att hålla värmen. Fodret är mysigt fluffigt, men inte så mycket att de fastnar i tryckknapparna.

Kan användas i regn och snö då yttertyget är vattentätt nylon. Den är rymlig för händerna som kan hållas ganska brett isär om så önskas och passar dessutom både mindre och större händer. BOZZ Handvärmare Melange Black passar de flesta barnvagnar och kan tvättas i maskin.


Stilren: BJÄLLRA OF SWEDEN Handvärmare

Bjällra of Sweden har gjort ett riktigt bra jobb med designen på dessa stiliga och lyxiga handmuffar. Inte bara ser de bra ut men de matchar dessutom Bjällra Of Swedens åkpåsar som länge vart populära.

Den här handvärmaren består av två seperata muffar som hålls ihop med kardborre. Vanten är hel som en vanlig vante, så det finns alltså ett mjukt tyg mellan det kalla metallhandtaget på barnvagnen och dina händer. Det finns dessutom ingen plats för kall luft att komma in från det hållet heller, så handvärmaren är bra på att hålla värmen längre.

Om du föredrar att ha mer rum för händerna så kanske du föredrar en bred, traditionell design över denna typ av handvärmare med separata muffar. Men annars så är designen riktigt mysig och riktigt bra på att hålla värmen. Bjällra of Swedens handvärmare ett av de bästa jobben av alla handvärmare på listan med att att hålla händerna varma under långa, kalla vinterpromenader!

Yttertyget är vattenavvisande. Kragen är i varm syntet päls och innerfodret i fleece. Texttilen är certifierad och fri från skadliga ämnen.

Designen är universell och passar alltså de mesta barnvagnarna. Man kan tvätta dessa handmuffar i maskintvätt på 40°C.


Neutral: MOON Handmuff Olive/Fishbone

Moons handmuff för vinterpromenader är designad för att passa Moons barnvagn. Handvärmaren är en neutral och bekväm färg som beskrivs som Olive/Fishbone, och passar bra för dig som föredrar naturliga färger över mer onaturliga och färgstarka. Det finns även andra lugna färger som Lotos och Ginger/Fishbone.

Priset är också riktigt rimligt så det är ytterligare ett budget alternativ.


Special: BJÄLLRA OF SWEDEN Tillbehörspaket

Även om det egentligen inte bara är en handvärmare tycker jag att detta vinterpaketet förtjänar special-platsen på listan. Det här setet består av de perfekta tillbehören för att komplettera din barnvagn för vintern och kylan, allt i ett lyxigt paket!

Om du gillar när tillbehören matchar kommer du vara såld på de här paketet från Bjällra of Sweden. Alla är gosiga och användbara tillägg till när du är ute på promenader under vintern, och allt-i-ett är ju praktiskt dessutom. Bjällra of Swedens Tillbehörspaket består av handvärmare, åkpåse och en pälskrage du kan fästa på vagnen.

Pälskragen fästs enkelt på barnvagnens(och den passar de flesta barnvagnar!) sufflett med hjälp av magneter. Fuskpälsen är mysig och varm, och kommer ge din barnvagn ett extra lyft.

Åkpåsen har ett vind och vatten avstötande yttre lager som håller barnet skyddat från snö, kyla och vind. Om du funderar på att köpa enskild åkpåse kan du läsa mer om det i det här blogginlägget som är dedikerat till åkpåsar.

Handmuffarna stöter också bort vind och vatten och insidan består av mjukt fleece.

Det finns flera olika färger att välja mellan av alla sakerna, så du kan själv välja dina favoriter och matcha som du vill.

Att köpa tillbehörspaketet är ett säkert sätt att se till att du har de tillbehören du behöver, och din barnvagn är helt redo för promenader i kylan.


Frågor och svar

Är handvärmare verkligen nödvändiga?

Även om handvärmare egentligen inte är ett nödvändigt tillbehör till barnvagnen så är de mycket uppskattade av de som använder dem.
De gör det enkelt att glida in händerna i värmen och ser till att de hålls torra och varma under hela promenaden. Om du behöver fixa något; snyta barnet, knäppa upp en dragkedja eller rätta till en mössa så slipper du ta av vantar, eftersom handskar inte behövs när du har en handvärmare på barnvagnen. Du kan helt enkelt slida ut händerna när du behöver fixa till något och sedan slida in dem när du är klar, utan att vara orolig för om du ska råka tappa dina vantar i snön.

Vilka årstider passar det att använda handvärmare?

Handvärmare kan användas från tidig höst till sen vår, eller till och med någon kall dag i sommar då regnet ösar ner.
Det beror ju också på modellen hur varm den är, vissa är lite tunnare och andra är riktigt fluffiga och kan hålla värmen väldigt, och då passar de bättre för användning i bara riktig kyla.

Hur mycket kyla kan handvärmare motstå?

De flesta handvärmare jag inkluderat på listan kan nog motstå den kylan du har planerat att du ut i, alltså många minusgrader.

Men om det närmar sig 20 minusgrader är det ändå en bra ide att stanna inne med barn så de små inte blir för kalla, även om du har satt på dem åkpåse, overall, mössa och hela alltet.

Hur länge håller en handvärmare?

Beroende på kvalitet och slitage så håller handvärmaren i några år. Fleece, som är ett vanligt foder, brukar “lägga sig” efter ett par år. Det innebär alltså att materialet blir mer kompakt och inte längre håller värmen lika bra. Handvärmare slits mer när du tvättar dem, så tvätta dem bara när det behövs för att se till att de håller längre.

Sammanfattning

Precis som allt på marknaden finns det en rad olika handvärmare som lovar sig vara varmast, bekvämast och bäst, men sanningen är att det aldrig finns en enda lösning som passar bäst för alla. Man får helt enkelt läsa på och välja den modellen som känns bäst.

Jag hoppas att den här informationen har hjälpt dig hitta något som passar dig och din livsstil, och svarat de frågor du hade om handvärmare.

Men nu får det vara nog med bloggande för idag. Jag och min lilla pallevante ska ut på en riktigt lång och skön promenad i kylan!