Innehållet innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyland, Reima och Babyshop.

Det är viktigt att alltid vara försiktig i solen. Strålarna kan vara väldigt starka, vilket kan skada kroppen om inte rätt skydd används. På sommaren och på solsemestern så finns det många produkter att skydda sig med. UV-skydd i form av olika kläder ökar i popularitet hela tiden. Kläderna skyddar huden och för många barn har det blivit ett måste. De kroppsdelar som inte täcks bör hög solskyddsfaktor användas på.

En väldigt bra sak med att använda UV-kläder på dom små är att det ger ett solskydd som är många gånger starkare än bara solskyddskräm. Solskyddskräm har även en tendens att försvinna ganska snabbt när barnen leker.

Små barn har ofta perioder då dom gillar olika saker, ibland älskar dom något och ibland tvärvägrar dom. Det är förälderns lott att justera sig allt efter som… Något dom små sällan gillar är att bli insmorda med krämer av olika slag, därför kan det ibland bli svårt med solskyddskrämen.

En UV-tröja eller UV-dräkt är ofta mycket mer uppskattat av barnen iom att dom är vana med kläder, även om många verkar gilla att springa nakna 🙂

En ytterligare funktion en UV-tröja har är att det blir ett naturligt skydd mot små vassa saker eller i värsta fall maneter, vilket inte är helt ovanligt på våra svenska kuster.

Kläderna skapas av allt fler tillverkare. Det medför att de även finns i olika prisklasser, vilket är positivt så att alla har möjlighet att använda dem. För barn finns ett stort utbud, från olika märken och i olika modeller.

I vårat test har vi utvärderat UV-kläder i olika prisklasser för att hitta något som passar alla budget. Dessutom är ett bra tips att ha fler uppsättningar UV-tröjor eller UV-kläder när man åker på semester, då det inte alltid finns tillgång till tvättmaskin på alla ställen.

Tröjan som tog Premium platsen i testet är en märkeströja från Marc Jacobs, den är särskilt uppskattad av barnen för att den är så tunn och skön att ha på sig.

I mellansegmentet har vi sett ut en dress med dragkedja, iom att den har ben så åker den inte upp som en vanlig UV-tröja.

Som budgetalternativ är en tröja som inte är budget i sin kvalitet på något vis utan snarare ett riktigt kap. Lindberg Samos är en snygg UV-tröja som ger motsvarande solskyddsfaktor på 50+.

Premium: Mr Marc Surf Board UV-tröja Blå

premium.JPG

För den modemedvetna så har märkesjätten Marc Jacobs tagit fram en UV-tröja. Tröjan är långärmad vilket medför att enbart händerna behöver smörjas in.

Materialet kommer i polyamid och elastan. Det är material som trivs utmärkt i vattnet, vilket gör att barnet skyddas både i vattnet och på land. Smidiga dagar på stranden utan att behöva tänka på ombyten och solkräm. Modellen på tröjan har en hög krage, det ger ett extra skydd för nacken. I samma design och färg säljs även badbyxor, för den som vill matcha hela outfiten. Badbyxorna är av kortare modell där resterande ben behöver solkräm.

Bästa pris på Marc Jacobs UV-tröja hittar du här.


Mellan: Reima Barn uv-overall Oahu

mellan.JPG

Reima är ett välkänt märke inom barnkläder. Det har funnits med redan från år 1944, och har idag utvecklats till ett starkt varumärke för barn. Tillverkaren fokuserar på kläder som är lätta att aktivera sig med. Det är följsamma och bekväma plagg.

Reima uv-overall Oahu är ett populärt plagg. Overallen har ett skydd motsvarande solskyddsfaktor 50+. Med den höga faktorn så ger det barnet ett komplett skydd i solen. En fördel med plagget är att det är en huva på, som ger skydd till både hjässa och nacke. Något som är att rekommendera i starkt solsken. Overallen håller underbenen och armarna fria. Att då tänka på är att smörja in kroppen där den inte täcker.

Bästa pris på Reima Oahu hittar du här.


Budget: Lindberg Samos UV-Tröja Black

budget.JPG

Axlarna är den kroppsdel som är mest vanlig att bränna. På barn är axlarna extra känsliga då huden där är så tunn. På kampanj är nu Lindberg Samos UV-Tröja. Extra rabatt på redan bra priser.

Den modellen täcker över axlarna, även en del av nacken. Tröjan ger solskyddsfaktor 50+, vilket är mycket bra för barn. Tröjan är anpassad för att bada med. Ett material som är torkar snabbt och sömmar skapta för att inte skava.

Bästa pris på Lindberg Samos UV-tröja hittar du här.


Varför ska jag köpa en UV-dräkt?

En UV-dräkt minskar risken för att bränna sig i solen. Den skyddar dessutom kroppen från solen, då huden annars kan skadas. Det ger ett bättre skydd än solkräm, och rekommenderas för alla att använda vid vistelse i solen. Både hemma i Sverige eller utomlands.

Vem bör använda en UV-dräkt?

UV-dräkt finns i alla storlekar och bör användas av alla som känner sig bekväm i dem. För barn är det idag väldigt vanligt att använda, vilket är bra. Barnens hud är extra känsliga, att då skydda med en UV-dräkt är bra att göra för sitt barn.

Vilka modeller av UV-dräkt finns?

De finns i flera olika modeller, beroende på vad en önskar. Det finns både kort- och långärmade, så även med korta och långa ben. Ju mer den täcker, desto bättre. Det finns även UV-hattar som skyddar huvudet och nacken. Många dräkter görs i tyg som det går att bada i, vilket är praktiskt.

När ska man tvätta en UV dräkt?

Självklart ska man ta bra hand om sina barn UV-kläder och hålla dom rena och fräsch. I början tänkte jag att det skulle räcka med två uppsättningar, så att den ena kunde sköljas ur och torka över natten medan den andra användes. Numera har jag kommit till insikten att det är lika bra att ha en UV-tröja eller UV dräkt för varje dag.


Bonus: Sunuva Flytdräkt Navy Shrimp

Sunuva Flytdräkt Navy Shrimp

UV-dräkten från Sunuva är en riktigt snygg dress som också fungerar som ett flythjälpmedel(OBS det är ingen riktigt flytväst) som underlättar för ditt barn och gör stunden i vattnet ännu roligare.

UV-dräkten är gjord i ett mjukt och skönt material som torkar snabbt, det har en SPF UV-faktor på 50+.

Läs mer om Sunuva Flytdräkt Navy Shrimp här