Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och BabyV

Ibland har man bara händerna fulla och barn och uppgifter som ropar på en från alla håll.

Ibland vill man bara kunna stänga av och få sluta ögonen några sekunder och känna att allt är under kontroll.

Innan jag fick barn längtade jag otroligt mycket till att mitt första skulle komma. Och lika mycket som jag älskar mina små, så uppskattar jag ny teknik och de hjälpmedel som finns tillgängliga.

En babysitter är en fantastisk produkt men en elektrisk erbjuder oss föräldrar extra hjälp i hemmet.

Min upplevelse är att som förälder känner man ibland att man räcker bara till precis sådär lite lite för lite. Och det skulle vara underbart med en liten liten hjälp.

Tack vare en elektrisk babysitter så kan man få den extra hjälpen som behövs. Ibland fungerar ingenting där hemma, så må det vara, men ibland känns den som en extra person som hjälper till att ta hand om oss.

Bäst i test:

Premium: 4moms MamaRoo 4.0

4moms MamaRoo 4.0 är en avancerad babysitter som kan härma de flesta beteenden hos en människa. Den kan vyssa, vagga och gunga.

Dessutom finns det olika ljud och program att välja, allt efter vad ditt barn uppskattar. Det bästa av allt är att inställningarna gör med din mobiltelefon via en app. Om du vill. Just nu bäst priv hos BabyV


Mellan: Graco Move With Me

Graco´s elektriska babysitter gungar ditt barn i lugn takt samtidigt som den kan spela lugnande ljud.

Den är riktigt stabilt byggd och står stadigt på marken. Något jag uppskattar riktigt mycket är att den är enkel att fälla ihop om jag ska ta med den till svärföräldrarna eller stugan. Eller bara ställa undan den.


Budget: Tiny Love – Meadow Days Bounce & Sway Babysitter

Tiny Love är en enklare babysitter som fortfarande på egen hand kan gunga och underhålla din bebis.

Med hjälp av gungfunktion och små puffar kan den både lugna och roa. Barnet sitter säkert tack vare ett fem-punktsbälte.


Elektrisk babysitter eller vanlig?

Många undrar om det är bättre att köpa en elektrisk babysitter eller vanlig. En elektrisk babysitter kostar såklart lite mer men samtidigt du får mycket mer funktionalitet.

I en vanlig babysitter är det inte ovanligt att barnet blir uttråkad och låter sina föräldrar veta på sitt vanliga vis.

En elektrisk babysitter är ingen som helst garanti för att få ett gråtfritt barn, men det kan absolut vara en hjälp på vägen.

Dessutom går det att använda en elektrisk babysitter utan att använda de elektriska funktionerna. Då blir den mer som en vanlig babysitter. Det kan vara skönt att veta att den kommer fungera även om strömmen skulle gå.

Vad kostar en elektrisk babysitter?

En elektrisk babysitter innehåller så mycket mer än en vanlig och blir därför naturligt dyrare.

I detta test har vi valt ut tre elektriska babysitters bland dom bäst säljande i Sverige. Utav dessa har vi valt en favorit i varje kategori av premium, mellan och budget.

En bra elektrisk babysitter kostar mellan drygt 1000 kronor upp till ca 3000 kr.

Kom ihåg att andrahandsvärdet också är högre för elektriska babysitters så i slutändan kostar de inte så mycket mer än en vanlig.

För vilken ålder passar en elektrisk babysitter?

En elektrisk babysitter är till för att barn ska kunna sitta i dem direkt från födseln och upp till ca 12 kg. Det kan variera sig något mellan olika modeller.

Vem ska köpa en elektrisk babysitter?

Hur vet man att en elektrisk babysitter är något för mig? Eller något för mitt barn, rättare sagt.

En förälder uttryckte det som att hon fick lite tid över till sig själv för första gången, när dom köpte en elektrisk babysitter.

De solklara fördelen med en elektrisk babysitter är såklart att den ger barnet stimuli för att klara sig på egen hand en liten stund längre.

Om du upplever att tiden inte räcker till och du aldrig hinner bli klar med något. Som att så fort du är klar med det ena så ska nästa rum städas eller tvätten hängas. Då kan en elektrisk babysitter hjälpa.

Självklart ska man aldrig lämna bebisen utan uppsikt.


Premium: 4moms MamaRoo 4.0

MamaRoo 4.0 från 4moms är en snygg och modernt designad babysitter för de som vill ha det allra bästa.

Den är full av funktioner så att ni kan hitta vad som fungerar för just ditt barn.

Ingenjörerna bakom produkten har utvecklat den så att den ska efterlikna mänskliga gungningar så mycket som möjligt. En del av utvecklingen bestod av att mäta föräldrar som gungade och vaggade sina barn.

Baserat på deras mätningar finns det fem olika program av rörelser att välja mellan.

Alla program går att köra i fem olika hastigheter beroende på vad som passar bäst för ditt barn.

Men den kan inte bara röra på sig. Den spelar även ljud eller musik. Det finns ljud lagrad i babysittern, såsom lugnande naturljud. Men det går också att koppla in egen musik med kabel från te x mobiltelefonen.

Du styr även babysitterns alla funktioner via mobiltelefonen med bluetooth. Men vill du inte använda telefonen går även alla inställningar att göras utan mobiltelefonen. Displayen på foten är enkel att använda för att välja inställningar.

Ibland kan det underlätta att kunna sänka hastigheten utan att behöva kliva upp ur soffan. Vanligt är att man kör lite högre hastighet för att söva barnet och sedan lägre när det somnat.

Den har även en inbyggd mobil med några runda bollar i, dessa skulle jag personligen utöka med några egna leksaker som mitt barn känner igen.

Hela babysittern är robust byggd så att det inte är någon risk att den välter. Samtidigt är den hyfsat tung att flytta på då den väger ca 10 kg.

Ryggstödet är justerbart från nästan liggande till en mer sittande ställning. Självklart är tyget avtagbart och går att tvätta.


Mellan: Graco Move With Me

Graco erbjuder en mysig och bekväm gunga för att underhålla eller söva ditt barn. Den kan lugna med hjälp av både rörelser och musik.

En egenskap som gör Graco Move With Me speciell är att den går att fälla ihop för transport eller förvaring. Perfekt när man ska hälsa på vänner eller svärföräldrar, eller kanske åka ut till stugan. Dessutom tar den mindre plats i bagaget när den är ihopfälld.

Tack vare ett inbyggt bärhandtag, likt de på babyskydd, så är den enkel och smidig att bära med sig.

På bärhandtaget hänger några gosedjur för extra trivsel i babysittern.

Gungan, eller babysittern har flera olika förprogrammerade rörelsemönster för att ni ska kunna hitta just det som passar för er bebis.

Förutom rörelser finns och flera olika ljud och musikstycken att välja mellan. 10 st musikstycken och 5 olika naturljud.

Det går även att koppla in en egen ljudkälla med hörlurskabel.

Babysittern drivs antingen av en sladd i väggen eller av de inbyggda batterierna. Batterierna är placerade i foten för att den ska stå extra stadigt.

Förutom att få hjälp att vagga bebisen till sömn, eller bara kunna sätta ifrån dig barnet en stund för att hinna med annat, så kan du känna dig trygg att barnet sitter säkert på plats.

Babysitter är utrustad med ett fem-punktsbälte så att alla barn sitter stadigt fast.

Alla knappar för inställningar finns smidigt placerade på babysitterns fotdel. Så att du enkelt kan välja vad ditt barn önskar.


Budget: Tiny Love – Meadow Days Bounce & Sway Babysitter

Tiny Love har stor erfarenhet av bebisunderhållning och det märks även på deras modell; Meadow Days Bounce & Sway.

Denna elektriska babysitter är snygg och nätt i sin design. Det som gör att denna kvalificerar sig som elektrisk är att den har inbyggda högtalare med ljudfunktioner.

Hela sittdelen roterar kring toppen, ungefär där mobilarmen sitter fast. Detta för att efterlikna en mammas eller pappas rörelser när barnet vaggas i famnen.

Förutom att gunga fram och tillbaka kan den också ge små små buffar, för det där lilla extra.

Dom mjuka och följsamma rörelserna hjälper ett gråtande barn att tröstas och somna.

Dock kräver den att du knuffar eller puttar den för att den ska röra på sig. Den har alltså ingen inbyggd motor för rörelser.

Babysittern har hela 19 olika ljudslingor eller låtar. Välj en och den spelar i 25 minuter innan den automatiskt stängs av.

Barnet sitter tryggt och säkert i den mjuka och sköna sittdelen tack vare fem-punkts bältet.

Skulle olyckan vara framme gå det att tvätta det avtagbara tyget i tvättmaskin.

Då priset är ungefär samma som vanliga babysitters, utan varken rörelsefunktioner eller ljud, är denna väldigt prisvärd.


Vad säger föräldrarna som köpt en elektrisk babysitter?

Mitt första barn älskade den! Mitt o övrigt svårsövda barn kunde allt som oftast somna lätt i den elektriska babysittern. Vi använde den från att hon var nyfödd till ca 6 månader.

Vi har en elektrisk babysitter och vår flicka älskar den!

Vad ska man tänka på när man köper en elektrisk babysitter?

När du letar efter en elektrisk babysitter är det bra att veta vad du kan förvänta dig av utbudet på marknaden. I den här köpguiden har vi bara tagit med storsäljare och populära modeller.

  • Funktioner
  • Rörelser
  • Ljud
  • Tvättbart överdrag
  • Stabilitet
  • Smidighet
  • Material

En elektrisk babysitter, eller gunga, köps i första hand för att den kan ge en liten extra hjälp för föräldrarna. Även om den bara ger dig en halvtimme extra tid att göra annat så kan det kännas oerhört att få den tiden.

Beroende på vilka funktioner en babysitter har så har du större sannolikhet att lyckas söva eller underhålla barnet.

Desto fler funktioner är att föredra, samtidigt som det är viktigt att det är funktioner som hjälper ditt barn. Dock är alla barn olika och det finns ingen garanti för att en elektrisk babysitter kommer att hjälpa, det blir alltid en liten chansing.

Dock så går de elektriska varianterna att använda precis som vanliga babysitters, så skulle ditt barn inte älska rörelserna eller ljuden så är den ändå inte köpt i onödan.

Vad kostar elen för en elektrisk babysitter eller gunga?

Kan inte det första en funderar på. Men elektriska babysitters drar ju faktiskt ström. Är det något att ta med i beräkningarna när man väljer modell?

Troligtvis inte.

Men för sakens skull kan vi göra en snabb överslagsräkning. Baserat på den men strömtörstiga modellen i testet så är strömförbrukningen 36W.

Det innebär att det kostar ca 14 öre(!) att ha igång den i 4h. Ingen särskilt stor energitjuv helt enkelt.

Andra elektriska babysitters värda att överväga:

Graco Babygunga Simple Sway Stratus

Denna babygungan har en simpel och smart design vilket gör att den kan erbjuda mycket funktioner till ett väldigt lågt pris.

Hela sittdelen hänger i en ställning och kan gungas med hjälp av en inbyggd motor. Elmotorn har 6 olika gunghastigheter och två vibrationshastigheter så att du kan hitta inställningen som passar ditt barn bäst.

Sittdelen är täck av mjukt plysch som gör att bebisen inte bara sitter väldigt skönt utan också väldigt stabilt. Plysch har den finurliga egenskapen att både vara skönt och inte glida mot andra tyg. Därför sitter bebisen mer fast på sin plats.

Babysittern, eller gungan som den också kan kallas, drivs antingen av batterier eller med sladd i väggen.

Ovanför sittdelen hänger tre mjuka gosedjur i en mobil för att ge extra ro åt ditt barn.

Med sitt låga pris, bra funktionalitet och lätta vikt(9 kg) så är den riktigt köpvärd.


4moms Rockaroo

4moms Rockaroo är ett småsyskon till 4moms Mamaroo, fråga inte hur de kommer på namnen…

Den stora skillnaden är det låga priset, den kostar ca två tredjedelar av sitt storasyskon.

Trots det lägre priset går den fortfarande att styras via appen. Men sittdelen går tyvärr inte att justera.

I övrigt så upplevs den också lika kraftig och säker.

Inställningarna gör med ett reglage på foten och det finns fem olika rörelsemönster att välja mellan. Här skiljer sig Rockaroo från Mamaroo i och med att det inte går att välja hastighet på Rockaroo.

Det finns förprogrammerade lugnande ljud men det går också att koppla in en egen ljudkälla för att spela musik eller ljud.

Den drivs med strömsladd och klarar barn upp till 9 kg.


Graco Swing n Bounce, benny & bell

Graco Swing n Bounce, benny & bounce har en nytänkande design jämfört med övriga babysitters i testet. Graco själva kallar det för en innegunga.

Rörelserna driv av batterier och det finns 6 olika hastigheter samt två olika vibrationsnivåer.

Detta är den babysitter där det ingår allra mest leksaker/gosedjur. Dels hänger det några o luften ovanför bebisen plus två stycken framför bebisen.

De som sitter är avtagningsbara.


Sammanfattning

Det finns några olika elektriska babysitters eller gungor att välja mellan. Hur vet man att man gör rätt köp?

I slutändan handlar det om vem du är som person. Vill ni ha den lyxigaste modellen som finns och veta att ni verkligen köpt det bästa som finns. Eller väljer ni hellre den gyllene medelvägen vad gäller funktionalitet och pris.

Jag kan inte välja åt dig men oavsett vilken väg du väljer att gå så är jag övertygad om att du kommer bli nöjd om du väljer någon av de elektriska babysitters vi har testat här.

Källor:

http://www.gracobaby.com/en-US/simple-sway-swing-103673