Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Att barn gillar att ”bada” och leka i bollhav är något som de allra flesta vet om. Inte minst om du själv är förälder och har tagit med barnet till leklandet, där bollhavet blev en snabb och klar favorit. Nu har du möjligheten att köpa hem en del av leklandet!

Idag finns det nämligen en uppsjö av bollhav för barn att välja mellan på marknaden. Trots att dessa kanske inte är i närheten av den storlek som leklandets bollhav är i gör sig dessa hemmaanpassade bollhav väldigt bra. De är lagom stora, lätta att hantera, och framförallt så är de väldigt underhållande och roliga att leka i.

Oavsett om ditt barn är väldigt litet eller om det hunnit bli några år kan vi nästan garantera dig att ett bollhav kommer gå hem! I denna guide har vi samlat de bästa bollhaven som finns just nu. Förhoppningsvis kan du med vår hjälp hitta en favorit både för dig och barnet.

Lista över de bästa bollhaven

Premium: MeowBaby Bollhav 90×40 cm med 250 bollar
Mellan: JLY Bollhav 30×90
Budget: Cloudberry Castle Bollhav
Cloudberry Castle Lektält Med Tunnel Och 100 Bollar
MeowBaby Bollhav Velvet 90×30 cm med 250 bollar

Resultat bäst i test

Så hur kom vi fram till vilka bollhav som är de absolut bästa på marknaden? Jo, utöver att vi själva är lite av experter på ämnet så har vi valt ut våra vinnande deltagare med hjälp av noggrann research.

Samtliga produkter har granskats i ett helhetsperspektiv för att vi skulle hitta de som var bäst på så många olika sätt som möjligt. I vårt omdöme har vi alltså räknat in såväl design och utformning som material, hållbarhet, kvalité, storlek och pris. Våra tre vinnare finns i tre olika prisklasser för att alla ska kunna hitta en favorit.

PREMIUM: MeowBaby Bollhav 90×40 cm med 250 bollar

Som vår bäst i test vinnare i premiumklassen förstår vi att det finns rätt höga förväntningar på detta bollhav. Vi kan däremot garantera att bollhavet utan tvekan kan leva upp till dessa, för här finns det mycket att ta del av.

Till att börja med är bollhavet både relativt stort och rymligt. Det i kombination med dess robusta och stabila utformning med hög kanter gör att bollhavet håller väldigt länge, samt att det känns tryggt att använda. Samtidigt är bollhavet mjukt och behagligt att sitta i. Insidan är vadderad i skum medan överdraget är av lent bomull.

Utöver en praktisk utformning är bollhavet också väldigt snyggt och stilrent. Dess ljusgrå färg passar in i alla rum och hus. De olika bollarna är av barnsäker plast i guld, turkos, genomskinligt och pärlvitt – även de är riktigt eleganta. Det är alltså en underhållande leksak för barn men som även ser fin ut i hemmet. Du får med 250st.

Något som gör det hela extra säkert är att både bollhavet och bollarna är CE-märkta och giftfria. En detalj som underlättar hantering är dragkedjan i botten. Behöver du tvätta överdraget är det alltså inte ett problem. Trots att bollhavet är rätt dyrt anser vi att dess kvalité och trygga design gör det väldigt prisvärt.


Mellan: JLY Bollhav 30×90

JLY bollhav blev snabbt en favorit hos oss! Det inte minst tack vare att du här får ett bollhav av väldigt hög kvalité till ett väldigt bra pris. Bollhavet är utformat med en fyllning av polyuretanskum som både är tryggt, säkert och stadigt. På så sätt står bollhavet på sin plats i alla lägen, utan risk för att det välter över.

Dessutom är detta skum väldigt formbart vilket gör att det snabbt anammar den form du och barnet önskar. Vi kan garantera dig att barnet kommer ha det bra där i då även själva utsidan av bollhavet är av mjuk bomull. Detta överdrag kan enkelt tas av för tvätt. Bollhavet i sig upplevs också som lagom stort men ändå skyddande – perfekt lekplats!

Utöver denna trivsamma form och känsla gillar vi även att bollhavet i sig är både snyggt och stilrent. Dess enkla, gråa färg går ihop med allt annat i ditt hem, precis som de 150 gråa och vita bollarna av giftfri PE-plast som du får med. Enligt oss är detta absolut ett av de bästa bollhaven på marknaden.


Budget: Cloudberry Castle Bollhav

För dig som vill hitta ett bra men billigt bollhav kan vi verkligen rekommendera vår bäst i test vinnare i budgetklassen, Cloudberry Castle Bollhav. Detta bollhav är både billigt och upplevs som tryggt och trivsamt att använda. Dess lite tunnare och mer flexibla material möjliggör enkel hantering och smidig förvaring.

Trots att det är av ett lite enklare och mer luftigt material kan barnet leka och hoppa runt utan problem. Det står på sin plats och håller formen så länge barnen inte är allt för slitsamma med det. Det bästa är dock att bollhavet är otroligt rymligt – barnet kan till och med leka där i med en eller flera kompisar. Så roligt!

Du behöver inte heller oroa dig att bollarna åker ut på golvet då bollhavet har en överliggande textil undertill. Vid köp ingår 100 bollar av PE-plast. Något snålt, så du kan behöva köpa till fler. Utöver det skulle vi verkligen säga att du får ett riktigt bra bollhav till ett mycket generöst pris.

Köpguide – att tänka på inför köp av bollhav

Tror du att ditt barn skulle tycka att det var roligt om ni hade en mini-version av leklandens enorma bollhav hemma? I den här texten tipsar vi om de bästa bollhaven på marknaden, just för att du ska kunna hitta den modell som passar er bäst.

För att investeringen i ett bollhav ska bli så bra som möjligt är det dock viktigt att tänka på en del saker. Olika bollhav kan nämligen göra sig olika bra i olika hem, och även för barn i olika åldrar. Ta del av vår köpguide för att få svar på vilken typ av bollhav som kan göra sig bäst hemma hos er!

Bollhavets storlek

Detta är en av de absolut viktigaste punkterna att fundera över vid köp av bollhav. Det är nämligen storleken som är avgörande för hur, och av vem, som bollhavet kan användas. För att hitta bästa storlek gäller det att du utgår från åldern på ditt barn – hur gammalt är barnet som ska använda det?

Det är viktigt att det inte är för stort för de mindre barnen. Om du däremot vill att bollhavet ska kunna användas en längre tid, det vill säga även när barnet blir lite större, kan en större modell vara bra. Så länge det är stadigt och att barnet sitter säkert är det sällan ett problem. Tänk också på att bollhavet ska få plats att placeras där du tänkt ha det.

Åldersrekommendation

Vanligen kommer bollhav med redan förutbestämda åldersrekommendationer. Detta är i sin tur en avgörande faktor för vilket barn det bör användas av. Rekommendationen hör ofta ihop med bollhavets storlek, samt dess material och utformning. Välj den ålder som matchar med ditt barn eller de barn som ska använda bollhavet. Detta för alla eran säkerhet!

Design

Hur bollhavet ser ut, det vill säga dess design, kan vara bra att fundera över inför köp. Somliga bollhav kommer i mer ”barnsliga” och färgglada designs, medan andra är utformade efter en något mer stilren och designmässig form. Beroende på var du tänkt placera bollhavet kan olika designs passa olika bra.

Användning

Var ska bollhavet användas? Detta hänger i många fall ihop med hur bollhavet är designat. Det som är av de lite mer ”barnsliga” modellerna är ofta lite enklare och mer flexibla, vilket innebär att de exempelvis kan passa bra på altanen eller i trädgården.

Bollhav som har den lite snyggare och mer stilrena designen är många gånger tänkta att använda inomhus. Där kan du alltså kombinera en inredningsdetalj med en underhållande lekplats för barnet. Kom ihåg att även material och storlek är avgörande här. Fundera över var just du vill att barnet ska leka i bollhavet och välj sen därefter.

Pris

Idag finns det en hel del olika bollhav att välja mellan på marknaden. Det innebär i sin tur att du kan hitta bollhav i alla olika prisklasser. Somliga är lite dyrare medan andra är väldigt billiga, och så finns det något mittemellan.

Generellt sätt är de lite dyrare modellerna lite säkrare då de är mer stabila och av högre kvalité. De är ofta också lite snyggare. Dock finns det även bra, billiga bollhav som är väldigt roliga att använda. Trots att de kan vara lite enklare kan de gå hem hos de flesta barn. Utgå från din budget och det som passar för er.  

Resultat:

MeowBaby Bollhav 90×40 cm med 250 bollar

Vill du investera i ett mycket kvalitativt, hållbart och otroligt stadigt bollhav? Ta då en titt på vår vinnare i premiumklassen, Meowbaby bollhav. Utformad med ett mjukt och flexibelt men samtidigt stabilt och slittåligt skum kan du känna dig säker på att ditt barn sitter säkert under lek och skoj.

Trots att bollhavet känns robust, där de höga väggarna också är skyddande, anser vi att det är smidigt och behagligt att hantera. Det då bollhavet inte är överdrivet stort. Perfekt för mindre barn. Överdraget i bomull är också mjukt mot huden. Vid behov kan det tas av för tvätt.  

Något som gjorde att vi fastnade för just denna modell lite extra är dock också att bollhavet kommer i en otroligt snygg design. Det är både stilrent och modernt i en ljusgrå ton tillsammans med bollar i guld, turkos och vitt. Du får med 250 bollar av barnsäker plast som är CE-märkt och giftfria, precis som bollhavet i sig. Något dyrt, men så värt det!


JLY Bollhav 30×90

Här har vi ett riktigt funktionellt och trivsamt bollhav till ett väldigt bra pris. Trots att det är väldigt mycket billigare än vår premiumvinnare håller detta utan tvekan en kvalité som kan jämföras så högt.

Det är rejält, robust och stadigt vilket gör att det känns väldigt tryggt och säkert. Väggarna är relativt höga, samtidigt som bollhavet i sig känns mjukt och följsamt oavsett var du placerar det. Barnet kommer alltså ha det mycket bra där i! Det är av den lite mindre storleken och kan därmed få plats i de flesta rum som en snygg inredningsdetalj.

För snyggt är det verkligen. Enkel men stilren design i en fin grå färg, kombinerat med vita och grå bollar. Det är med andra ord ett bollhav som fyller många olika funktioner. Dessutom är det giftfritt och tvättbart. Vi är så nöjda!


Cloudberry Castle Bollhav

Cloudberry Castle är ett otroligt prisvärt bollhav som de allra flesta kan ha råd att investera i. Trots ett väldigt generöst pris anser vi att du får rätt mycket för pengarna. Vid första anblick kanske det inte ser allt för roligt ut då dess material är väldigt enkelt och tunt. Men, när du väl gräver lite djupare i informationen ska du se att det finns mycket att ta del av.

Det finns faktistk en fördel med att materialet är väldigt tunt. Inte bara innebär det att bollhavet kan flyttas runt och bäras med utan problem. Utan dess flexibla form gör också att det får plats med fler bollar där i. Samtidigt tål det att placeras utomhus utan att du behöver vara rädd om det. Designen är dock snygg och stilren!

Vi gillar också att det utan problem kan sitta flera barn och leka i bollhavet tillsammans. Det står på sin plats men känns ändå väldigt lätthanterligt och mångsidigt. Perfekt för dig som vill ha ett roligt men funktionellt bollhav för barn i olika åldrar. Det ingår dock bara 100 bollar, så detta kan behövas lite mer av. Annars är vi väldigt nöjda.


Cloudberry Castle Lektält Med Tunnel Och 100 Bollar

Ytterligare en variant av bollhav från Cloudberry Castle. Denna kommer dock i en något mer unik design i och med att detta är ett kombinerat lektält med både tunnel och bollhav. Är du på jakt efter något som erbjuder mångsidig underhållning kan detta alltså passa perfekt.

Trots att denna variant kommer i en rätt stor och rymlig design är det väldigt enkelt att hantera och sätta upp. Det bästa är att tältet kan användas separat och tillsammans med lektunneln, vilken i sin tur är kopplad till bollhavet. Det är ett bra och prisvärt koncept som passar för barn över 3 år.  Dock ingår endast 100 bollar.


MeowBaby Bollhav Velvet 90×30 cm med 250 bollar

Som ni säkert förstått är vi stora fan av Meowbaby och deras bollhav. Precis som vår premiumvinnare håller denna variant, deras bollhav i velvet, riktigt hög kvalité. Det har den perfekta kombinationen av ett mjukt, formbart material och en stadig, trygg bas. På så sätt funkar det hur bra som helst för de lite mindre barnen.

Även denna modell kommer i en väldigt snygg och stilren design som gör sig väldigt bra i hemmets alla rum. Det som skiljer detta bollhav från vår premiumvinnare är att denna variant är utformad av mjuk sammet. Det känns därför extra lent, mysigt och behagligt.

Bollarna kommer även i en färgskala som matchar det gammelrosa tyget – guld, beige, vitt och genomskinligt. Så snyggt! Utöver det är funktionerna och designen i princip det samma – överdraget kan tas av och tvättas för hand tack vare dragkedjan, och du kan känna dig trygg med att såväl bollhavet som bollarna är giftfria och helt barnsäkra.


Hur många bollar bör ett bollhav ha?

De bollhav som är utformade för hemmabruk kommer i lite mindre storlekar. Det innebär att det inte krävs lika många bollar för att de ska fyllas tillräckligt. Beroende på hur stort bollhavet är kan behovet av antalet bollar variera. Det är dock vanligt att det går åt runt 200-250 bollar för att fylla det. För lite större modeller mellan 250-500st.

Bör bollarna i bollhavet tvättas?

Detta är inget måste. Men precis som att det kan vara fräscht att skölja av barnets leksaker då och då kan det vara rätt trivsamt att rengöra bollarna i bollhavet. De kan lätt bli smutsiga och kladdiga, speciellt om fler barn varit med och lekt. Bäst är att skölja av dem med tvål och vatten.

Ska ett bollhav användas utomhus eller inomhus?

Idag finns de bollhav som är anpassade för användning såväl utomhus som inomhus. Beroende på var just du vill att ert bollhav ska placeras, hur och när det ska användas kan olika modeller passa olika bra. De som är tillverkade av bomull ska användas inomhus, medan de lite enklare av polyester kan användas både inne och ute.