Innehållet innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyland

En babykudde används i syfte att minska påfrestningar på barnets bakersta del av huvudet under det första året. Majoriteten hävdar att med hjälp av en babykudde så får barnets huvud växa mer fritt och blir inte lika platt som om det skulle ligga på en vanlig kudde eller helt utan.

I denna korta jämförelse utvärderar vi fördelar och nackdelar på några av dom bästa babykuddarna. Dessutom tar vi upp vad som är viktigt att tänka generellt kring säng-material till bebisar.

Behöver verkligen bebisar en babykudde?

Den främsta anledningen att föräldrar köper en babykudde är att låta barnets huvud växa fritt utan att bli tillplattat, detta kallas för av amerikanska forskare för “Flat Head Syndrome” eller “Infant Head Distortion” källa här och här.

Även om man gärna slänger sig med att “bebisar har ju klarat sig i alla år” så vill jag ta till mig av den senaste forskningen i hur jag tar hand om min egen bebis. Det har länge rått en okunskap kring ämnet även om forskare och sjukvården på senare år börjat få upp ögonen.

Babykudde bäst i test:

Mimos babykudde

mimos kudde p 36-46cm

Mimos babykudde är den överlägset mest prisade kudden för att motverka skall assymetri som det heter på svenska. Den är tillverkad i kemikaliefritt och allergifritt material.

Kuddens utformning ger det bästa stödet av alla kuddar som finns på marknaden, priset är därefter men då vet man att man har den bästa kudden som finns.

Läs mer om Mimos Babykudde härBabymoov Babykudde Lovenest Original

babymoov-kudde-lovenest-original-vit-0.jpg

Babymoov har en fantastisk kudde till ett väldigt bra pris. Den är tillverkad med ett supermjukt och skönt yttertyg, precis ett sådant som passar för känsliga små bebisar. Den söta hjärtformen gör att jag gillar den ännu mer!

Kudden har precis den utformningen som kuddar ska ha för att motverka platt huvud hos småbarn. Denna rekommenderas för barn i åldern 0-4 månader.

Läs mer om Babymoov Kudde Lovenst Original härCandide Panda Babykudde Rosa

Candide Panda babykudde Rosa

Även denna kudde har en mjuk frotté ytterst, för att skapa den där mjuka sköna känslan. Kudden har en anatom utformning för att på bästa sätt avlasta barnets huvud. Skummet inuti är formgjutet för att ge bästa resultat.

Med denna kudde minskar skallassymetrin hos barnet samtidigt som kvävningsrisken minskar iom ett bättre stöd som fixerar huvudet.

Läs mer om Candide Panda Babykudde Rosa här


Vad ska jag tänka på när jag köper babykudde?

  1. Köp endast giftfria produkter. Gifter vill man alltid undvika men små barn är extra känsliga och behöver skyddas.
  2. Tvättbar. Ibland hittar dom små änglarna på saker som kräver att det mesta i dess närhet tvättas, en kudde inte minst.
  3. Andningsbar. Många barnprodukter är certifierade så att de inte innebär någon kvävningsrisk för barnet. Alltså att det går att andas genom hela kudden ifall barnet av någon anledning skulle i en sådan position att det krävs.