Innehållet innehåller reklam i form av annonslänkar till Babyland och Babyshop.

Redan från ett tidigt stadium är det viktigt att uppmuntra bebisar till lek. Under de första åren händer mycket i utvecklingen, och det är många intryck som ges de små. Med genomtänkt introduktion av leksaker, kan barnen få med sig mycket redan från ung ålder. Ett babygym är ett bra exempel på det, en aktivitet på egna villkor.

Den här konstruktionen fortsätter att vara en attraktiv produkt. Det har funnits med lång tid tillbaka, i olika format. Anledningarna till att det är så populärt är flera. Barnet kan under den leka själv med flera olika leksaker. Flertalet av dem är färgglada, vilket bevisats ge barn stimulans.

Modellerna av gymmen kan se olika ut, de finns även i olika prisklasser för att möta olika behov. På några av modellerna finns en aktivitetsmatta till den klassiska bågen. På bågen hänger leksaker av alla de slag, som drar barnens ögon till sig. När bebisarna sedan växer, nås de hängande sakerna med händerna. Mycket att upptäcka och roa sig med.

När barnet blivit lite äldre kan det vara dags för en vanlig babysitter eller en elektrisk.

Premium:Camping Cubs Baby Aktivitetsgym

premium.JPG

Den här modellen har allt, och lite till. Det är en produkt som har tagit aktivitetsmattan till en annan nivå. En design likt ett tält, där det går att rulla ned tyget på ena sidan för en annan dimension. Bågen är av träimitation, som även går att ta bort för att enbart använda mattan.

På bågen finns roliga djur med olika funktioner: En eldfluga som kan lysa och tvättbjörnen har en speldosa i sig med en känd barnmelodi. De andra djuren har en spegel och skallra. Gymmet finns här, och går att beställa online.

Läs mer om Camping Cubs Babygym här.


Mellan:Playgro – Play in the park gym

mellan.JPG

För den som söker en enklare matta, men med flera funktioner, är detta gym något som rekommenderas. Det är ett mycket färgglatt underlag, med roliga motiv. Här ligger, eller sitter, barnet på ett mjukt tyg med en båge över. På bågen finns det tre hängande leksaker.

Babygymmet är i mellanprisklassen, och fungerar för barn redan från födseln. De upphängda leksakerna kan tas ned, innan de går att nå själv. Den visuella förmågan ges chans till utveckling, tack vare de pigga nyanserna.

Läs mer om Playgro Babygym här.


Budget:Fillikid Babygym Colorful

budget.JPG

De olika produkterna finns i flera olika modeller. För den som söker ett enklare, och mer fördelaktigt för plånboken, gym kan verkligen Fillikid Babygym rekommenderas. Den kommer med enbart bågen, vilket gör den lätt att förflytta. Den kan även på ett enkelt sätt monteras ned för att tas med.

Modellen består av en färgglad båge med tillhörande leksaker på. Leksakerna både hänger och finns på sidorna. Det bidrar till att barn redan från yngre ålder har chans att nå dem och leka med. Gymmet ger stimulans och underhåller barnet utefter egen förmåga.

Läs mer om Fillikid Babygym här.


Varför är babygym så populära?

De har funnits med under många år och är även hela tiden under utveckling. Med ett babygym kan barnet upptäcka och utvecklas. De är utformade för att barn ska kunna leka efter egen förmåga. De kan även underhålla sig själva i gymmet en stund.

Vad kostar ett babygym?

De kostar allt från 150 kr upp till fyrsiffrigt belopp. Anledningen till att det skiljer sig är då de ges i olika modeller. Den billigare modellen är en förenklad modell med enbart bågen. De dyrare modellerna ges kompletta och det med många olika tillbehör.

Vilken ålder är babygym anpassade för?

De olika modellerna gör att de kan användas från spädbarnsålder upp till ca två år. De mer kompletta versionerna finns det många olika leksaker till att upptäcka, att det roar barn i olika ålder. De enklare modellerna roar mer spädbarnen.