Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyshop, Babyland, Jollyroom, Pyret och Snäckan BabyV, Åhlens, Lekmer & och Elodie Details

”Det bästa man har sätter man på bordet.”
Så går ett gammalt svenskt ordspråk. Men när det gäller din lilla älskling letar du säkerligen efter något bekvämare och tryggare än ett bord att placera det lilla människoknytet. Det är där babysitters kommer in i bilden.

Att ha en babysitter kan vara ytterst värdefullt när du har händerna fulla med inte bara saker att göra men också din älskade bebis. Och inte bara underlättar det för dig, utan din bebis kommer troligen njuta av den också. Många bebisar gillar att gunga i babysittern, och blir ännu lyckligare när de så småningom inser att de kan gunga sig själva.

Vi har testat 7 olika babysitters, så att du kan hitta det bästa alternativet oavsett budget och behov.

Lista över de bästa babysitterna:

Resultat

Premium: STOKKE Steps Bouncer Babysitter

Premiumvalet är en mycket lyxig och stabil babysitter som dessutom har en stilig design. Säkerligen kommer ditt barn älska den här suveräna babysittern!

Den har en lekbåge där du kan hänga upp favoritleksaker och den kan dessutom monteras tillsammans med Stokkes matstol, vilket är ett mycket populärt och älskat alternativ. Självklart är den lite dyr, men det kan bara förväntas av en sådan hög kvalitativ och lyxig babysitter.


Mellan: BABYBJÖRN Babysitter Bliss Cotton

En lite billigare men fortfarande mycket kvalitativ babysitter är Babybjörns Bliss.

Den är mycket bekväm och har en tydlig sittgrop för rumpan så att barnet inte riskerar att glida ner. Den har dessutom en hög maxvikt av 13 kg, så du kan använda den från det att barnet är nyfött till att den är 2 år. Den är hopfällbar och lätt att flytta runt, tyget går att ta av och tvätta i tvättmaskin, och den är det mesta man kan önska sig i en babysitter!


Budget: CARENA Arholma Babysitter

Arholma Babysitter är ett bra alternativ för dig med tajt budget.

Den rejäla vaddering gör den bekväm att sitta i och den justerbara selen ökar säkerheten.

Med den med kommer en avtagbar lekbåge med tre söta och mjuka leksaks får. De är avtagbara så du kan byta ut dem till ditt egna barns favoriter om du skulle föredra det alternativet. Klädseln är också avtagbar och tvättbar i maskinen, så rengöring av det mjuka tyget är lätt.


Köpguide babysitter

Varför borde jag köpa en babysitter?

En babysitter är mycket användbar för dig när du har mycket att göra. Självklart kan inte barnet lämnas utan uppsikt, men du kan till exempel placera barnet i babysittern i köket medan du diskar och flytta runt den när du tar hand om saker i huset som kräver att dina händer är fria.

Dessutom älskar många barn sina babysitters! Att gunga är både mysigt och roligt för den lilla.

Vad ska man tänka på när man köper en babysitter?

Det finns en mängd saker att tänka på och en mängd olika bra babysitters där ute, men det handlar om att hitta något som passar bra för just dig och ditt barn. Kolla recensioner, läs igenom beskrivningen och välj sedan vad du tror passar bäst.

Det finns dock några saker att komma ihåg, som till exempel så får inte ditt barn väga över maxvikten på produkten, eftersom den då inte är säker för ditt barn att sitta i.

Hur mycket kostar en babysitter?

Babysitters kan kosta allt från en femtiolapp i fallet av en begagnad babysitter du hittar på Loppis till flera tusen kronor om du vill investera i en elektrisk lyx babysitter. Men om du vill ha en ordentlig och robust babysitter för ett rimligt pris kan du förvänta dig att betala mellan 400 och 1500 kronor. Om du är nyfiken på en elektronisk babysitter kan du ta en titt på elektriska babysitters.

Premium: STOKKE Steps Bouncer Babysitter

STOKKE Steps Bouncer, bästa babysitters
Stokke Steps Bouncer Babysitter, Greige

Stokke Steps Bouncer är en mycket populär babysitter, av bra anledning. Den är bekväm och säker, och dessutom kan man välja att antingen använda den själv eller fästa den på Stokke Steps matstol. Det mjuka gungandet replikerar känslan av mammans gungande, och din bebis sitter säkert och bekvämt i selen. “Vår Newborn Insert är utvecklad i samarbete med sjukgymnaster för att se till att din bebis har rätt stöd när han eller hon placeras i bärselen,” berättar tillverkaren.

Stokke Steps Bouncer är en av de bästa babysitters som finns därute. Ryggstödet är rejält, den är robust och stabil och den har en trevlig design som kommer passa in fint med resten av inredningen.

När du köper en Stokke Steps Bouncer Babysitter ingår även:

 • Babyinlägg för babysitter
 • Leksakshållare för babysitter
 • Axeldynor för babysitter

Det finns dessutom flera sittlägen för olika vikter och sittpositioner och dessutom den är hopvikbar för enkel förflyttning och förvaring.

Om du kan prioritera kvalitet över budget är det här premium-valet säkerligen något du bör fundera på eftersom den ergonomiska babysittern, som dessutom kan användas som matsol, väl är värd pengarna. Men ta inte bara vårat ord för det.

Så här säger föräldrarna:

“Jag köpte denna tillsammans med stolen för över två månader sedan och är jättenöjd med kombinationen. Lillkillen kan sitta med i ögonhöjd när han och jag är ensamma eller när vi är flera vuxna som vill äta samtidigt. Först var han för ung för leksak men nu är även det en bra funktion som ger honom stimulans medan vi föräldrar äter. “

Jenny, Jönköping

“Vi är supernöjda med vår stokke stol! Det är så praktiskt och mysigt att kunna sitta och äta med vår son vid matbordet, och på samma sätt kunna ta med honom till soffan i bouncern. Inköpspriset är definitivt befogat, så mycket som vi har använt den så har investeringen lätt varit värd. Rekommenderas varmt!”

Jonas, Borås

“Denna stol har blivit en favorit hos vår dotter bland ett gäng andra stokke-prylar (vagn,säng etc) Bra gung, sitter skönt och tryggt i bouncern och den är smidig att förflytta med bebis i. Vi och dottern är supernöjda!!”

Caroline, Jönköping
Maxvikt:9 kg
Tillgängliga färger:Greige, White Mounstains, Rosa
Pris:1 595 :-

Mellan: BABYBJÖRN Babysitter Bliss Cotton

Babybörn Babysitter Bliss Cotton, bästa babysitters
Babybjörn Babysitter Bliss Cotton, Antracitgrå

Babysittern bliss är mysig och rolig. När barnet rör sig så gungar babysittern mjuk. Trådlös och batterilös, och när barnet gungar sig själv utvecklar den dessutom sin motorik och balans.

Babysittern är också mycket praktisk, hopfällbar så att du kan flytta och förvara den enkelt samt enkel att tvätta i tvättmaskin.

Så här säger föräldrarna:

“Har använt babysittern sedan vår bebis var en månad. Han älskar att sitta i den mer och mer då han kan sitta och titta på vad som händer…”

Sara

“Sonen älskar att sitta i sin babysitter. Perfekt plats att ha honom när jag ska laga mat, äta eller bara umgås med honom. “

Amelie

“Att den dessutom är fri från hälsoskadliga ämnen och att tyget är avtagbart nu när vi verkar ha fått en liten kräkbebis är pricken över i:et!”

Katerina
Maxvikt:13 kg
Tillgängliga färger:Antracitgrå
Pris:1 199 :-

Budget: CARENA Arholma Babysitter

Arholma Babysitter, bästa babysitters
Arholma Babysitter, Seal Grey

Arholma babysitter är ett perfekt budget alternativ. Ditt barn kommer älska den bekväma och rejält vadderade sitsen samt leksaksbågen där du kan antigen låta din sockertopp leka med leksakerna som kommer med eller ta av dem och hänga upp några andra favoritleksaker. Inte bara är leksakerna avtagbara men själva leksaksbågen är dessutom avtagbar vilket kan vara väldigt praktiskt för transport, förvaring eller liknande.

När du köper Arholma Babysitter ingår:

 • Leksaksbåge
 • 3 Leksaker

Så här säger föräldrar:

“Arholma babysitter från Carena är en klassisk modell som aldrig går ur mode.”

Johanna

Modellen är batteri- och sladdfri, och barnets röresler gungar den naturligt.

Du behöver bara lägga ner några få hundralappar för att få denna praktiska sitter; om du inte redan har en babysitter är det säkerligen en mycket prisvärd investering.

Maxvikt:9 kg
Tillgängliga färger:Seal Grey, Wild Rose, Midnight Black
Pris:399 :-

Bäst i test: BABYBJÖRN Babysitter Balance Soft

BABYBJÖRN Babysitter Balance Soft, bästa babysitters
Babybjörn Babysitter Balance, Mörkgrå/Grå

Den här kvalitativa modellen av Babybjörn vann bäst i test bland de 10 modeller som testades av www.bäst-i-test.se där den fick ett mycket bra omdöme. Den har en ergonomisk form och ger bra stöd för barnets huvud, nacke och rygg.

Babybjörn är kända för sina välutvecklade produkter för barn och de sviker inte den här gången häller. Den har en enkel och samtidigt effektiv design och kommer säkerligen förse både dig och ditt barn med bekvämlighet och trygghet.

Babybjörn Babysitter Balance har en trydlig grop för rumpan som ser till att barnet sitter ordentligt i rätt position utan att glida ner. Den är också hopfällbar och du kan enkelt ta av tyget och tvätta det i tvättmaskinen, något som självklart är väldigt uppskattat.

Så här säger föräldrar:

“Vi har provat en annan modell men vår pojke fann aldrig ro att sitta eller vila i den, Babybjörns babysitter balance soft blev en favorit direkt! Nu sitter han gärna själv en stund och tittar runt och slumrar till emellanåt vilket ger en frihet att pyssla på i hemmet lite grand under föräldradagarna :)”

Tina

“Väldigt nöjd. Stolen är väldigt lätt men stadigt och bekväm för bebisen. Känns att barnet sitter säkert.”

Katarina

“Min tremånaders dotter älskar att sitta i sin babysitter. Eftersom den är lätt att flytta får hon vara med i alla rum, sam’tidigt som hon får en bra överblick. Vi gillar också att den förutom att den är stabil är lätt att knäppa och knäppa upp. Det är också lätt att ta av och tvätta tyget när det hänt en olycka.”

Malin
Maxvikt:13 kg
Tillgängliga färger:Mörkgrå/Grå
Pris:1 449 :-

Flyttbar: Fillikid Babysitter

hopfällbar babysitter, bästa babysitters
Fillikid Babysitter, Grå

Den här modellen är perfekt för resor. Den är mycket flyttbar; kan bli helt hopvikt och har också en avtagbar lekbåge vilket gör den väldigt enkel att förflytta.

Babysittern kan dessutom ställas in i två olika lägen. Den har en justerbar sele som kommer hålla din sprattliga lilla bebis i plats. En stilig och enkel design med en pankaks-platt hopfällning gör den här babysittern till en vinnare. Den finns tillgänglig i en klassisk, neutral färg som passar alla små busfrön och kommer se stilig ut i ditt hem.

När du köper Fillikid Babysitter ingår även:

 • Avtagbar lekbåge
 • Två gulliga leksaks får
Maxvikt:9 kg
Tillgängliga färger:Grå
Pris:599 :-

Fynd: Petite Chérie Babysitter

Fynd: Petite Chérie Babysitter, bästa babysitters
Petite Chérie Babysitter, Angulus

Petite Chérie Babysitter är en klockren babysitter med en tunn, svart metallram och avtagbar lekbåge. Den är lätt och enkel, och verkligen ett fynd.

Tyget är ett snyggt svartvitt mönster. Det finns även ett rosa alternativ men tyvärr kommer inte den för samma fynd pris, även om den fortfarande är billig.

När du köper Petite Chérie Babysitter ingår även:

 • Avtagbar lekbåge
 • Nallar

Så här tycker föräldrar:

“Bra pris för funktion. Enkel design och lillen trivs bra.”

Joy

“Perfekt och omtyckt av våran bebis ????”

Åsa

Priset på den här babysittern är suveränt; En helt ny babysitter för mindre än ett par hundralappar är verkligen inte snålt.

Maxvikt:9 kg
Tillgängliga färger:Angulus
Pris:179 :-

Extra: CARENA Landsort Babysitter

CARENA Landsort Babysitter, Seal Grey
Landsort Babysitter, Seal Grey

Carenas Landsort Babysitter vann extra platsen på våran bästa babysitters lista. Den är ordentligt vadderad och därför mjuk och skön, och dessutom har den ett handtag som gör förflyttning runt hemmet enkelt, även är barnet sitter i!

Den har ett välfungerade nackstöd som håller din bebis säker och bekväm.

När du köper CARENA Landsort Babysitter ingår även:

 • Avtagbar lekbåge
 • Tre gulliga leksaksfår
 • Avtagbar nackkudde
 • Bärhandtag

Det finns tre olika lägen och den fungerar alltså både med stilla liggläge för nyfödda barn och och gungande sittläge för de lite äldre.

Maxvikt:9 kg
Tillgängliga färger:Seal Grey, Midnight Black, Wild Rose
Pris:599 :-

Frågor och Svar

Från vilken ålder kan min bebis börja använda babysitters?

Hur tidigt du börjar använda babysittern beror på vad du känner är rätt för ditt barn. Många föräldrar låter sina barn använda babysittern direkt från det att den är nyfödd.

När slutar man använda babysitters?

Man brukar inte använda babysitters längre efter att barnet har blivit 2 år. Den finns någon exakt åldersgräns men oavsett ålder är det en dålig ide att använda babysitter om bebisen väger mer än den vikt som rekommenderas. Maxvikten är ofta 9 kg och då passar de bäst för spädbarn, men de finns även babysitters som har en hög maxvikt som går över 9 kg och upp till 13 kg, till exempel BABYBJÖRN Bliss och Balance.

Hur länge kan bebisen sitta i babysittern?

Små bebisar behöver ju mycket uppmärksamhet och kroppskontakt, så när den är liten borde du försöka hålla passen till under 20 minuter. Men om de är så att din bebis somnat i babysittern och du inte vill störa den är det helt okej att lämna den där, förutsatt att du har en bra babysitter med ordentligt ryggstöd.

Kan babysitters skada ryggen på mitt barn?

Det har funnits en del prat om att en babysitter kan skada ditt barns rygg om du använder den för mycket. Det är rekommenderat att du inte låter ditt barn sitta i samma position allt för långa tider, men det viktigaste är att du använder en babysitter som har ordentligt och robust ryggstöd.

Hur länge håller en babysitter?

En babysitters livslängd beror på en mängd olika saker som hur ofta du använder den, hur försiktig du är med den och hur bra kvalité den hade från början. Men generellt sett kan en bra babysitter leva många år och gunga många bebisar innan den är för sliten.

Sammanfattning

Som förälder vill man kunna ha sitt barn nära oavsett om man diskar eller fikar med vännerna, och som bebis vill man vara nära föräldrar och se vad för spännande saker som händer omkring en.

En bra sitter är en du, efter att ha läst den tillgängliga informationen som finns, känner är rätt. Det finns ingen magisk formula som passar alla eftersom alla har olika behov och den bästa babysittern för dig kanske inte är samma som den bästa babysittern för någon annan.

Den bästa babysittern bidrar helt enkelt med mycket glädje för både barn och förälder och vi hoppas att du hittat ett alternativ som är tillfredsställande för dig, din bebis och din plånbok!