Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland, Babyshop och BabyV

När första barnet är på väg kan det kännas som en djungel av olika barnvagnar där ute.

Jag har varit i precis samma sits.

Efter att ha läst på har jag kommit fram till några saker som är bra att tänka på.

Idag är forskningen överens om att det har positiva effekter om barnet få ligga på rygg från noll till sex månader.

Därför ville jag ha en så kallad liggdel.

Men efter ca sex månader blir liggdelen onödig och det är dags för en sittdel.

Med en kombivagn får du både och.

Och ofta finns det fäste för en bilbarnstol i vagnen.

Flera tillverkare har smarta lösningar så att det går att montera både liggdel och sittdel samtidigt. På så sätt är du förberedd för eventuell tillökning. Även om det känns avlägset idag är det skönt att veta att din investering kommer gå att använda igen ifall behovet uppstår.

Bäst i test resultat

 • Premium: Thule Sleek Barnvagn Länk
 • Premium: VISTA Barnvagn Jake Länk
 • Mellan: Emmaljunga Super Viking 2019 Ltd Edt duovagn + tillbehörspaket Länk
 • Mellan: Joolz Hub Earth Duovagn Länk
 • Mellan: Britax Smile 2 Duovagn Länk
 • Budget: Hauck Malibu 4 Duovagn med Babyskydd Länk
 • Budget: Fillikid Panther Duovagn med Babyskydd Länk

Premium: Thule Sleek Barnvagn

Thule Thule Sleek Barnvagn med Liggdel Grå Grey Melange

Denna vagn är väldigt flexibel med en vändbar sittdel som kan placeras framåtvänd eller vänd mot föräldern. Barnvagnen är även ett bra och flexibelt val inför framtiden med eventuell utökning av familjen då vagnen kan utökas så att två barn kan sitta i samma vagn.

Läs mer om Thule Sleek Barnvagn här.


Premium: VISTA Barnvagn Jake Black

UPPAbaby VISTA Barnvagn Jake Black Svart

Denna bästsäljare från märket UPPAbaby har bl.a. uppdaterats med ett nydesignat, REACH-certifierat handtag och stötfångare i läder.

Barnvagnen fälls ihop i ett steg och är därför väldigt enkel att förstå och att ta med sig på resor eller dylikt. Med vagnen ingår både liggdel och sittdel.

Läs mer om UPPAbaby Vista Jake här


Mellan: Emmaljunga Super Viking

Emmaljunga Super Viking 2019 Ltd Edt duovagn + tillbehörspaket, dark denim

Emmaljunga Super Viking är en stark, smidig, enkel och komplett barnvagn. – Den är förmodligen en av världens starkaste vagnar eftersom den klarar upp till 40 kg med ”Go Double” adapter!

Barnvagnen köps i delar som passar ditt behov och du kan därmed bygga upp vagnen med liggdelar och sittdelar utifrån hur stor familj du har.

Läs mer om Emmaljunga Super Viking här.


Mellan: Joolz Hub Earth Duovagn

Bild på Joolz Hub Earth Duovagn

Joolz Hub är en smidig och kompakt vagn med tillhörande liggdel vilket innebär att vagnen går utmärkt att använda från unga år.

Barnvagnen har en ergonomisk vändbar sittdel som kan justeras i 6 olika lägen samt en liggdel med ventilation samt bärhandtag som gör den lätt att bära med sig.

Läs mer om Joolz Hub Earth Duovagn här.


Mellan: Britax Smile 2 Duovagn

Bild på Britax Smile 2 Duovagn

Britax Smile har fått utmärkelsen “Bäst i test” av den oberoende testsiten bäst-i-test.se. Detta pga. att det både är en smal och smidig vagn som tål olika typer av underlag.

Vagnen har också ett automatiskt hopfällningslås varav det är enkelt att ta med sig vagnen vid resor eller dylikt.

Läs mer om Britax Smile 2 Duovagn här.


Budget: Hauck Malibu 4 Duovagn

Bild på Hauck Malibu 4 Duovagn med Babyskydd (Grå Melange)

Om du vill ha en smidig och flexibel budgetvagn så är denna vagn från Hauck något för dig! Barnvagnen passar lika bra på landet som i storstan och har en maxvikt på hela 25kg.

Barnvagnen levereras med varukorg, babyskydd Zero Plus 0+, liggdel och sittdel. 

Läs mer om Hauck Malibu 4 Duovagn här.


Budget: Fillikid Panther Duovagn

Bild på Fillikid Panther Duovagn med Babyskydd (Gråmelerad)

Denna smidiga duovagn från Fillikid kommer med en liggdel som kan göras om till en sittdel, samt ett babyskydd. Sittdelen har även fullt liggläge.

Vagnen är mycket praktisk att ta med sig eftersom den enkelt kan vikas ihop för smidig förvaring.

Läs mer om Fillikid Panther Duovagn här.5 viktigaste sakerna att tänka på vid köp av barnvagn

 • Vilket underlag barnvagnen ska köras på
 • Hur mycket pengar man har råd att lägga på en barnvagn
 • Om man ska satsa på att köpa en barnvagn som man senare kan utöka med ytterligare en liggdel för att få en tvåbarnsvagn
 • Hur mycket vikt barnvagnen tål
 • Om det finns extra kompatibla produkter att köpa till barnvagnen som kan göra den mer flexibel

Hur har vi testat barnvagnarna?

Barnvagnarna i detta test har testats utifrån den information och de specifikationer som kan hittas på olika hemsidor som säljer barnvagnarna. De testade barnvagnarna är de mest populära just nu på olika jämförelsesidor och vi har testat barnvagnar utifrån olika prisklasser.


Frågor och svar

Vilka olika finesser har barnvagnar?

Beroende på vilken prisklass barnvagnen tillhör brukar det finnas olika finesser. De lite dyrare barnvagnarna brukar ha finesser som kompatibla sittdelar som kan sättas bredvid den befintliga sittdelen varav vagnen kan utökas till en tvåbarnsvagn.

vilka underlag tål olika barnvagnar?

Detta kan skilja sig något från vagn till vagn där de dyrare vagnarna kan ha stötdämpande fjädring på alla hjul vilket ger en mjukare åktur på all terräng. Dyrare vagnar kan också vara utrustade med punkteringsfria, skumfyllda bakhjul som tål många underlag.

Även barnvagnar tillhörande lite lägre prisklasser har för det mesta kraftiga, stabila hjul som gör de perfekta för både kortare sträckor men även längre sträckor där vägarna är lite mer utmanande för en vagn.

Vad ska man tänka på för att barnvagnen ska hålla längre?

Detta kan också skilja sig åt mellan olika barnvagnar och i regel är de dyrare barnvagnarna tillverkade i mer exklusiva och hållbara material.

Även om liggdelarna och sittdelarna ofta består av tygmaterial, kan stötfångare och handtag hos dyrare modeller bestå av läder vilket ger längre hållbarhet.

Materialen på däcken har också stor betydelse för hur länge en barnvagn håller. Kraftiga, stabila däck kommer självklart leda till att barnvagnen håller längre eftersom den då är mindre känslig för utmanande underlag.

Kompatibla tillbehör som regnskydd kan också förlänga barnvagnens livslängd så att tyget skyddas från regn eller snö.


Premium: Thule Sleek Barnvagn

Thule Thule Sleek Barnvagn med Liggdel Grå Grey Melange

Det svenska märket Thule har utvecklat en flexibel och säker barnvagn med bl.a. låsbara svänghjul fram för en lättare körning och reflexer för ökad synlighet i mörkret.

Barnvagnen är utrustad med ett fällbart säte i tre olika lägen för högsta komfort när ditt barn sover, vilar och sitter upprätt. Vagnen har även en säkerhetsbygel som kan flyttas åt sidan för att enkelt sätta ditt barn i sätet.

Suffletten har ett solskydd på UPF50+ och är förlängbar och går därmed att justera beroende på väder. Det finns även ett tittfönster i suffletten vilket underlättar för dig som förälder om du vill ha koll på ditt barn utan att behöva lyfta på den.

Barnvagnen är även utrustad med stötdämpande fjädring på alla hjul för en mjukare åktur på all typ av terräng och du behöver inte vara rädd för punktering då vagnen har skumfyllda bakhjul.

Dessutom är denna vagn från Thule vinnare av 2018 Red Dot Award för unik produktdesign, varav du kan vara säker på att du kör runt ditt barn i en stilsäker vagn!

Barnvagnen har en maxvikt chassi på 15 kg och maxvikt för den medföljande liggdelen är 9 kg. Vagnen kostar 10499 kr.

Läs mer om Thule Sleek Barnvagn här.


Premium: VISTA Barnvagn Jake Black

UPPAbaby VISTA Barnvagn Jake Black Svart

Denna barnvagn från det amerikanska märket UPPAbaby är speciellt designad för att möta de behov som uppstår när familjen växer och kan därför anpassas till tvåsitsig vagn (fram- eller bakåtvänd) samt en ståbräda (PiggyBack) för att bära upp till 3 barn.

Chassit är tillverkad i en blandning av aluminium och magnesium för minsta möjliga vikt och bättre prestanda och det minskar även mängder repor på vagnen.

Barnvagnen är utrustad med ett reglerbart teleskopiskt styre med en knapp.
och är därför lätt att manövrera. Handtaget är dessutom handsytt i fullkornigt läder för extra komfort och hållbarhet.

Däcken har stötdämpande fjädring fram och bak och hjulen är slitstarka och punkteringsfria med EVA-fyllning med gummiutsida. Därmed får man även slitstarka däck som kör lika bra oberoende av vägunderlag.

Med vagnen ingår även att allväderskydd med inkluderat regnskydd och myggnät för både liggdel och sittdel. Vagnen är även väldigt lätthanterad då den fälls ihop i ett steg i 180-grader med enkel enhandsfattning.

Sittdelen är godkänd för barn upp till 15 kg med EUs säkerhetsstandard och den kostar 11299 kr.

Läs mer om VISTA Barnvagn Jake Black här.


Mellan: Emmaljunga Super Viking

Emmaljunga Super Viking 2019 Ltd Edt duovagn + tillbehörspaket, dark denim

Denna duovagn är väldigt flexibel då du köper barnvagnen i delar som passar ditt behov; liggdel för bebisen, sittdel från 6 månader och chassi. När familjen växer behövs bara en Super Viking Go Double adapter för att fästa båda dina Emmaljunga ligg-/sittdelar på ditt Super Viking chassi.

Vagnen passar därmed perfekt vid eventuell utökning av familjen eftersom adaptern ger dig en syskonvagn som enbart är 57 cm bred.

Super Viking är förmodligen även världens starkaste vagn då den klarar upp till 40 kg med ”Go Double” adapter! Därmed behöver man inte vara orolig om man utökar vagnen och har två barn i den.

Med vagnen får du med chassi, sittdel, liggdel, åkpåse polar & skötväska. Liggdelen har ett ryggstöd som du kan fälla upp om ditt barn vill sitta upp en liten stund och sittdelen är ergonomisk och justeras enkelt i tre lägen från upprätt sittande till viloläge.

Barnvagnen kostar 8995 kr och vid behov kan man köpa till t.ex. regnskydd och myggnät.

Läs mer om Emmaljunga Super Viking här.Mellan: Joolz Hub Earth Duovagn

Bild på Joolz Hub Earth Duovagn

Joolz Hub är en smidig och kompakt vagn med tillhörande liggdel så den går att använda redan när ditt barn är nyfött. Liggdelen har en stor förlängningsbar sufflett med UPF 50+ och ventilationslucka. Madrassen är mjuk med ventilation samt bärhandtag som gör den lätt att bära med sig.

Själva sittvagnen har en 5-punktssele, justerbart fotstöd och en rymlig varukorg med bra förvaring vid utflykter eller dylikt. Vagnen är dessutom utrustad med punkteringsfria bakhjul med en diameter på 26 cm samt låsbara och svängbara framhjul med en diameter på 16 cm.

Om man vill kan man köpa till liggdel, mjuklift och bilstolsadapter till barnvagnen som säljes separat.

Denna barnvagn kostar 8485 kr.

Läs mer om Joolz Hub Earth Duovagn här.


Mellan: Britax Smile 2 Duovagn

Bild på Britax Smile 2 Duovagn

Denna barnvagn har flera bra funktioner. Den har t.ex. bra förvaring med en extra stor varukorg med plats för allt du behöver för utflykter med familjen. Vagnen har också en skyddande design med stor, utfällbar sufflett med sol- och vindskydd för alla väder.

Vagnen har även fullständig flexibilitet med en sittdel som går att ha framåt- eller bakåtvänd med flera lutningslägen. Dessutom ger liggdelen ett bekvämt, plant liggläge och den går att fästa på flera av Britax Smiles barnvagnar eller på vagnchassi.

Det reglerbara fotstödet är en till finess på vagnen och dessutom är den utrustad med Travel system-redo – integrerade CLICK & GO®-adaptrar för användning med liggdel och babyskydd.

Man har även tagit hänsyn till säkerheten vid tillverkning av barnvagnen då den är utrustad med 3M SCOTCHLITE™-reflexband för bra synlighet även under dåliga ljusförhållanden.

Med denna barnvagn kan du vänta dig en komfortabel resa med central stötdämpning och luftfyllda hjul. Vagnen kostar 5195 kr.

Läs mer om Britax Smile 2 Duovagn här.


Budget: Hauck Malibu 4 Duovagn

Bild på Hauck Malibu 4 Duovagn med Babyskydd (Grå Melange)

Denna lätta och smidiga vagn från Hauck levereras med liggdel, sittdel och babyskydd. Barnvagnen är dessutom lätt att ta med sig då det går lätt att fälla ihop den.

Vagnen är utrustad med låsbara, svängbara framhjul och har en 5-punktsele. Det går att justera ryggstödet till bl.a. liggläge och vagnen har en förlängningsbar sufflett som ger extra skydd mot t.ex. solen

Under vagnen finns en rymlig varukorg och med en maxvikt på 25 kg kan man lasta på en hel del medan barnet samtidigt ligger eller sitter i vagnen.

Barnvagnen kostar 2 899 kr.

Läs mer om Hauck Malibu 4 Duovagn här.


Budget: Fillikid Panther Duovagn

Bild på Fillikid Panther Duovagn med Babyskydd (Gråmelerad)

Denna smidig duovagn från Fillikid levereras med ett tillhörande babyskydd som är praktiskt och säkert för barnet och kommer med matchande adaptrar.  Sittdelen är vändbar så att man själv kan välja om barnet ska se ut mot omgivningen eller vara vänd mot den som kör vagnen. Sittdelen har också ett fullt liggläge.

Den generösa suffletten på barnvagnen innebär att barnet vid behov kan skyddas från solljus. Om det är lite kyligare ute kan det tillhörande vindskyddet användas för att hålla värmen.

Denna barnvagn har fyra kraftiga, stabila hjul vilket innebär att den tål såväl hårda som mjuka underlag.

När vagnen inte används går det enkelt att vika ihop den så att den tar mindre plats och det är därför även lätt att transportera den. 

Chassit väger endast 6,8 kg men trots den lätta vikten är vagnen väldigt stabil. Handtaget kan justeras i 5 olika lägen och har ett avtagbart handtagsskydd tillverkat i eko-läder. Barnvagnen har dessutom en stor och rymlig varukorg undertill med reflexdetajer för extra säkerhet när det är mörkt ute. 

Fillikid Panther Duovagn kostar 2 999 kr.

Läs mer om Fillikid Panther Duovagn här.