Hitta de bästa barnvagnarna att köpa 2019!

Av Lisa
Innehållet innehåller reklam i form av annonslänkar till Babylandoch Babyshop.

Vilka barnvagnar är bäst för resan, har lägst vikt, passar för joggingturen, är mest prisvärda och lättast att köra i städer. Självklart ska ditt barn bekanta sig med omvärlden i en bekväm och säker barnvagn, vi hjälper dig att reda ut vilka vagnar som passar dig bäst.

Barnvagnar är fundamentala för att du ska kunna röra dig ute med ditt barn. En bra och bekväm barnvagn som fungerar för dina omständigheter kommer göra stor skillnad för dig och din bebis, även när bebisen växer till sig och får sin egen distinkta identitet. Det är viktigt att du köper en barnvagn som passar dig och dina unika behov.

Köp en barnvagn med kvalitet

De flesta föräldrar använder barnvagnen väldigt mycket, på promenader, under joggingrundan, under shopping eller vid allmänna bestyr utanför hemmet. En bra barnvagn är viktig för att barnet ska få ro och en tur i barnvagnen är ofta ett väldigt bra sätt att få barnet att gå ner i varv och somna.

Barnvagnen är en av de större investeringarna familjer gör direkt efter att de fått barn. En ny barnvagn kostar ofta mer än 10,000 kr om du vill att ditt barn ska få den bästa komforten.

Vissa föräldrar försöker göra klipp genom att köpa begagnade vagnar men det finns risker med det, som till exempel att det saknas garantier och att vagnen kanske inte håller måttet när du använder den dagligen.

Glöm inte planerade småsyskon när du köper barnvagn

Du kanske planerar att skaffa fler barn och vill kunna använda din barnvagn även till dem och då kan en bra garanti vara mycket viktig. Det gäller även att se till att barnvagnen är lätt att få in i bilen och att du kan hänga på extrautrustning. När du får barn nummer två vill du kanske att din förstfödde ska kunna sitta på ramen eller senare stå på stödplattan? Det kan också vara viktigt att kunna få tag i reservdelar om din barnvagn skulle gå sönder.

Joolz Day³ Quadro Duovagn – Nero barnvagn

Den nya Joolz Day³ Quadro Pushchair kommer med en hel del nya funktioner och detaljer. Joolz Day³ Quadro Pushchair kan med fördel användas direkt från att barnet fötts och levereras komplett med en liggdel. Eftersom Joolz Day³ Quadro Pushchair är en modern och väldesignad barnvagn kan du ta med ditt barn ut i världen med den där sköna känslan av lugn och välbefinnande som både du och barnet behöver när ni går igenom en av livets mest intensiva faser.

Joolz Day³ Quadro Duovagn – Nero II

Köp Joolz Day³ Quadro Pushchair

Produktfakta Joolz Day³ Quadro Pushchair barnvagn

Chassi med hjul som är punkteringsfria
Ram för liggdel och sittdel
Solsufflett UV-skydd UPF 50+ för liggdel och sittdel
Integrerat fäste till skötväska (Nyhet)
Vändbar sittdel (Day³ kan fällas ihop med sittdelen framåtvänd)
Justerbart handtag i höjd
XL-shoppingkorg – 5 kg max
Manual
Garanti
Joolz Day³ med sittdel – 12,9 kg
Chassi – 9,3 kg
Chassi utan hjul – 6,3 kg
Sittdel – 3,6 kg
Liggdel – 4,6 kg
Joolz Day³ Quadro Pushchair är 59 centimeter bred
Belastning Joolz Day³ – 20 kg max

Stokke Xplory V6 duobarnvagn

Stokke Xplory V6 säljes här komplett med chassi och liggdel och du kan välja mellan svart eller brunt läderhandtag samt olika färger på sittdel och liggdel.

Stokke Xplory V6 har en konstruktion som gör att du kan justera liggdelen och sittdelen i höjdled vilket gör att du alltid kan ha ögonkontakt med ditt barn vilket ger ökad trygghet och säkerhet. Stokke Xplory V6 har uppdaterats med en ny sittdel som har en sufflett som kan förlängas, ett nytt fotstöd, en ny liggdel med en sufflett som också det kan förlängas samt läderhandtag, shoppingväska med mera.

Barnvagn med sittdel som kan vändas framåt eller bakåt

Sittdelen på Stokke Xplory V6 kan vändas framåt så att barnet själv kan se vad som händer runt omkring vagnen och sittdelen kan också höjas tillräckligt mycket för att kunna användas som en barnstol när du sitter vid ett bord. Fotstödet på Stokke Xplory V6 är justerbart så att du kan anpassa det när ditt barn växer och djupet på sätet kan anpassas med det vadderade babyinlägget som följer med barnvagnen. Stokke Xplory V6 kommer även med ett fempunktsbälte för bästa möjliga säkerhet för ditt barn.

Stokke Xplory V6 II

Köp Stokke Xplory V6

Produktfakta Stokke Xplory V6 barnvagn

Justerbart fotstöd
Vikt sittvagn 12,8 kg
Vikt liggvagn 13,7 kg
Babyinlägg i sittdelen
Sittdel justerbar i höjd
Sittdelen vändbar framåt eller bakåt
Liten hopfälld, tar minimalt med plats i bilen
Sittdel med två lägen framåtvänd (vila och sitta)
Sittdel med tre lägen i bakåtvänt läge (sova, vila, sitta)
Justerbart handtag på chassit (knäled) så det passar din längd


Britax Go Next Duovagn barnvagn

Britax Go Next² gör livet enkelt för dig och barnet från födseln upp i småbarnsåldern. Britax Go Next² har prisvinnande detaljer som många småbarnsföräldrar uppskattar väldigt mycket, som till exempel att den kan vikas ihop i en enhet, den enkla omställningen från bebis- till småbarnsvagn, att du kan vända sittdelen bakåt och framåt och den väldigt bra stötdämpningen.

När du köper Britax Go Next² barnvagn följer skydd mot UV-strålning med

Britax Go Next² kommer med luftfyllda hjul som ger optimal körkomfort och den väl tilltagna sittdelen har ett ställbart fotstöd. Suffletten på Britax Go Next² är stor och skyddar upp till 50+ UV-strålning vilket betyder att ditt barn är väl skyddat i såväl sol som regn.

Britax Go Next² har också ett ergonomiskt handtag som kan justeras upp och ned vilket kör körningen väldigt komfortabel. Korgen på Britax Go Next² är stor vilket gör att du kan få ner allt det där extra du behöver när du är ute med ditt barn.

Britax Go Next

Köp Britax Go Next²

Produktfakta Britax Go Next² barnvagn

Sittvagn, uppfälld (H x B x D) 110 x 61 x 94 cm
Sittvagn, hopfälld (med sittdel och hjul) (H x B x D) 50 x 61 x 78 cm
Chassi, hopfällt (med hjul) (H x B x D) 50 x 61 x 78 cm
Handtagshöjd 55 – 110 cm
Längd, ryggstöd 54 cm
Längd, fotstöd 23 cm
Längd, sittdel nerfälld till liggläge 100 cm
Säte (B x D) 32 x 23 cm
Vikt 13 kg
Vikt chassi och hjul 9 kg
Högsta viktkapacitet 22 kg
Maxvikt på barnet 17 kg
Maxvikt i varukorgen 5 kg
Framhjul 17 cm
Bakhjul 28 cm

Våra slutsatser angående barnvagnar och köp av Joolz Day³ Quadro Duovagn – Nero, Stokke Xplory V6 duovagn eller Britax Go Next Duovagn

De barnvagnar vi beskrivit ovan är premiumbarnvagnar som passar bäst för de föräldrar som verkligen bryr sig om sina barn och vill att de ska ha den absolut bästa komforten. 

Vi rekommenderar dig att fundera igenom vilken komfort du vill att ditt barn ska leva i under sina första år? Vill du ha en bekväm barnvagn som gör att du känner dig bekväm med att ta ut barnet när du shoppar, träffar vänner på stan och ger dig ut på en långpromenad med familjen? Tycker du det är viktigt att barnet är skyddat i såväl vind, regn som sol? Vill du kunna packa ner alla små saker som ditt barn behöver när ni är ute och rör er tillsammans? Tycker du det är viktigt att ditt barn kan se dig i ögonen när ni promenerar men också kunna se framåt och dela de intryck du får?

Tänk på hur länge du ska använda barnvagnen du köper

En viktig del av barnvagnsköpet är också hur länge du vill kunna använda din barnvagn. De vagnar vi presenterar ovan är kvalitetsvagnar som passar bäst för föräldrar som vill ge sina barn komfort, vi skriver barn i plural eftersom barnvagnarna ovan har en kvalitetsnivå som gör att de kommer att fungera även när ditt barn får småsyskon och barnvagnarna gör det också möjligt för barnen att åka tillsammans.

Slutligen är barnvagnsvalet också en fråga om pris. Det är ingen tvekan om att barnvagnar med kvalitet kostar pengar men kombinationen av komfort för ditt barn och med garanti som även räcker för småsyskonen kan kanske vara värt några extra kronor?